Premier League: Αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από την Έβερτον

Premier League: Αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από την Έβερτον
Photo Credits: INTIME

Κανόνες κερδοφορίας παραβίασε η Έβερτον και της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί από την Έβερτον για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League για τη σεζόν 2021-22, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος σήμερα (17-11-23).

«Η επιτροπή διαπίστωσε ότι ο υπολογισμός PSR της Έβερτον για τη σχετική περίοδο οδήγησε σε απώλεια 124,5 εκατομμυρίων λιρών, όπως ισχυρίστηκε η Premier League, η οποία ξεπέρασε το όριο των 105 εκατομμυρίων λιρών που επιτρεπόταν», ανέφερε η Premier League υπενθυμίζοντας ότι παρέπεμψε την υπόθεση στην ανεξάρτητη επιτροπή νωρίτερα φέτος.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο σύλλογος παραδέχτηκε ότι παραβίαζε τους PSRs για την περίοδο που έληξε τη σεζόν 2021/22, αλλά η έκταση της παραβίασης παρέμεινε αμφισβητούμενη», πρόσθεσε.

Η τιμωρία είναι η μεγαλύτερη αθλητική κύρωση στην ιστορία της διοργάνωσης και αφήνει την Έβερτον 19η στην βαθμολογία.

Ο αγγλικός σύλλογος, ο οποίος πλέον θα πρέπει να δώσει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία, ανέφερε ότι ήταν «σοκαρισμένος και απογοητευμένος» από την «εντελώς δυσανάλογη και άδικη» απόφαση και τόνισε  ότι θα ασκήσει έφεση.

Η ανακοίνωση της Έβερτον:

«Η Έβερτον είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την απόφαση της επιτροπής της Premier League. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση. Ο σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Premier League.

Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Προσφυγών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League σε εύθετο χρόνο. Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Premier League και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας.

Ο σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Premier League κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν ούτε δίκαια ούτε εύλογα τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο σύλλογος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League. Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής».

Η βαθμολογία τώρα:

Μάντσεστερ Σίτι        28
Άρσεναλ                       27
Λίβερπουλ                   27
Τότεναμ                       26
Άστον Βίλα                  25
Μάντσεστερ Γιουν.   21
Νιούκαστλ                   20
Μπράιτον                    19
Γουέστ Χαμ                 17
Μπρέντφορντ             16
Τσέλσι                          16
Κρίσταλ Πάλας          15
Γουλβς                         15
Νότιγχαμ Φόρεστ      13
Φούλαμ                        12
Μπόρνμουθ                 9
Λούτον                         6
Σέφιλντ Γιουν.            5
Έβερτον                      4 *
Μπέρνλι                      4

* Από την Έβερτον αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X