Τρία ματς σε έξι μέρες για να δούμε που βρίσκεται η ΑΕΚ Betsson

Τρία ματς σε έξι μέρες για να δούμε που βρίσκεται η ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την διαβολοβδομάδα που έρχεται για την ΑΕΚ Betsson και την αδιαφορία του ΕΣΑΚΕ.

H AEK Betsson δεν είχε αγώνα αυτήν τη εβδομάδα, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ζοάν Πλάθα να κάνει δυνατές προπονήσεις με όλους τους παίκτες που έχει. Αυτό είναι κάτι που έχει λείψει με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις απουσίες, οπότε επιστρέφει η ομάδα σε μια κανονικότητα.

Η επόμενη εβδομάδα ίσως είναι από τις πιο δύσκολες που θα αντιμετωπίσει φέτος η Ένωση καθώς έτσι όπως έγιναν τα πράγματα και τα οποία θα σχολιάσουμε παρακάτω, η ΑΕΚ θα δώσει μέσα σε 6 μέρες, τρεις αγώνες. Αναλυτικά:

  • Δευτέρα 20/11 17:15 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
  • Τετάρτη 22/11 19:30 AEK-Στσέτσιν
  • Σάββατο 25/11 20:15 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Καταρχάς το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι το αίσχος του ΕΣΑΚΕ. Η ΑΕΚ ζήτησε να αναβληθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, αφού μετά από δύο μέρες παίζει σημαντικό Ευρωπαϊκό παιχνίδι και το μόνο που έκανε ο ΕΣΑΚΕ ήταν να αλλάξει την ώρα από 20:15 να την πάει 17:15 για να μην συμπληρώνεται το 48ωρο. Δηλαδή αυτή είναι η συμπεριφορά απέναντι σε μια ομάδα που είναι πρώτη στον Όμιλο της και πάει να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, να της το κάνει όσο πιο δύσκολο γίνεται παίζοντας τρία ντέρμπι σε διάστημα 6 ημερών. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε για το πόσο νοιάζονται όλοι για την πρόοδο του Ελληνικού μπάσκετ.

Ασφαλώς να κάποιος έλεγε ποιο από τα τρία παιχνίδια είναι το λιγότερο σημαντικό, η απάντηση θα ήταν αυτό της Δευτέρας. Δεν είναι από τα ματς που μπορεί να το έχει κυκλώσει η ΑΕΚ για νίκη, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φανεί ανταγωνιστική και να έχει μια σοβαρή εικόνα, ανάλογη αυτής που έδειξε στον ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός θα προέρχεται και αυτός από δύσκολη εβδομάδα, έχοντας παίξει δύο αγώνες μεσοβδόμαδα, δεν θα έχει τους φιλάθλους του στο γήπεδο, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προσεγγίσει η ΑΕΚ αυτόν τον αγώνα.

Ένα στοιχείο που πρέπει να εστιάσουμε, είναι ότι η ομάδα του Ζοάν Πλάθα είναι κορυφαία στην μετάβαση από φάση άμυνας σε επίθεση, κάτι που είναι από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Φυσικά θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερη άμυνα από το συνηθισμένο για όλη την διάρκεια του 40πτου, ενώ και οι παίκτες διαφοράς της θα πρέπει να βρεθούν σε καλή μέρα. Από εκεί και πέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, μακάρι να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ώστε η ομάδα να πάει πάνοπλη στο παιχνίδι με την Στσέτσιν.

Ο Καμπενγκέλε θα χρειαστεί σε αυτόν τον αγώνα απέναντι σε μια πολύ γεμάτη frontline όπως είναι αυτή του Παναθηναϊκού που συνδυάζει μέγεθος και αθλητικότητα, οπότε αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, ο Ζοάν Πλάθα θα τον επαναφέρει στην δωδεκάδα. Είναι εντελώς διαφορετική η αμυντική συνέπεια της ΑΕΚ μέσα στην ρακέτα με το «θηρίο» και διαφορετική χωρίς αυτό.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά, ώστε η Ένωση να εμφανιστεί πανέτοιμη την επόμενη Τετάρτη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X