Ο Γουέμπ προτρέπει τους Άγγλους VAR να αμφισβητούν τους διαιτητές

Ο Γουέμπ προτρέπει τους Άγγλους VAR να αμφισβητούν τους διαιτητές
Photo Credits: INTIME

Αυτοί που είναι στο VAR να «ενοχλούν» τους διαιτητές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο επικεφαλής των διαιτητών στην Πρέμιερ Λιγκ, Χάουαρντ Γουέμπ, θέλει οι υπεύθυνοι του VAR να είναι πιο προνοητικοί και να «ενοχλούν» τους συναδέλφους τους εντός γηπέδου, εάν αισθάνονται ότι έχει γίνει ένα σημαντικό λάθος.

Η PGMOL, το όργανο που είναι υπεύθυνο για τους διαιτητές στο αγγλικό ποδόσφαιρο, εξέδωσε την οδηγία μετά την καταδίκη της Νιούκαστλ με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι στον αγώνα της με τη Γουλβς, τον περασμένο μήνα.

Ο Φαμπιάν Σαρ έπεσε στην περιοχή μετά από επαφή από τον Χουάνγκ Τσαν, αλλά παρά τις επαναλήψεις της φάσης που υποδήλωναν ελάχιστη ή καθόλου επαφή, η απόφαση για πέναλτι που είχε λάβει ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ εντός γηπέδου παρέμεινε και μετά τη μελέτη του βίντεο από το VAR.

Ο Γουέμπ, μιλώντας στο Mic’d Up στο Sky Sports News, παραδέχτηκε ότι ήταν μια λάθος απόφαση και θέλει τώρα οι αξιωματούχοι του VAR να πιέζουν τους διαιτητές για να βεβαιωθούν ότι αυτό που είδαν αντιστοιχεί με το τηλεοπτικό υλικό.

«Ζητάμε από τους VAR, στο εξής, αν δεν τους αρέσει η απόφαση στο γήπεδο να ρωτήσουν τον διαιτητή τι είδε και αν είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο, τότε να συστήνουν στον διαιτητής να πάει ξανά στην οθόνη και να το δει μόνος του», είπε ο Γουέμπ.

«Δεν θέλουμε πολλές παρεμβάσεις. Αλλά η αναγνώριση αυτών των ξεκάθαρων καταστάσεων είναι σημαντική. Αυτή η κατάσταση (στη Γουλβς) ανταποκρίνεται στο ζητούμενο κι αυτή είναι η συμβουλή που έχουμε δώσει στους VAR μας για να προχωρήσουμε».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X