Η ΑΕΚ Betsson του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να είναι ο οδηγός και ο βελτιωμένος Καράμπελας

Η ΑΕΚ Betsson του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να είναι ο οδηγός και ο βελτιωμένος Καράμπελας
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα βήματα προόδου της ΑΕΚ Betsson και την παρουσία του Ζώη Καράμπελα

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε ακόμα ένα παιχνίδι σχετικά εύκολα στα Λιόσια, έχοντας αλλάξει όμως το πρόσωπο της από το ημίχρονο και μετά. Ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που παίζει σοβαρό μπάσκετ, έχει αρχές και είναι δυσκολοκατάβλητη, κάτι που φάνηκε στο πρώτο μέρος.

Γενικά η Ένωση έχει μια τάση να μπαίνει στα παιχνίδια χαλαρή και να κοιτάζει περισσότερο την επίθεση της και όχι την άμυνα. Άλλες φορές τρέχει να γυρίσει τις διαφορές που χάνει και άλλες απλά δεν μπορεί να ξεφύγει, παίζοντας καλά επιθετικά. Η διαφορά στα δύο ημίχρονο ήτανε ενδεικτική με την ΑΕΚ να πετυχαίνει στο πρώτο 51 πόντους και να δέχεται 47, ένα τρομακτικό νούμερο για εντός έδρας παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο 42 με 27.

Αυτό μας δείχνει και κάτι άλλο βέβαια. Μπορεί οι παίκτες τη ΑΕΚ να είναι στην πλειοψηφία τους επιθετικογενείς, αλλά μπορούν να παίξουν άμυνα, μπορούν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, ειδικά αυτού του επιπέδου, οπότε εφόσον βλέπουμε ότι μπορούνε, θα πρέπει να το κάνουν για μεγαλύτερα διαστήματα και σε όλους τους αγώνες.

Κατά τα άλλα είδαμε για μια ακόμα φορά τον πολύ καλό επιθετικό ρυθμό που έχει η ΑΕΚ, με όλους τους παίκτες να συμμετέχουν και να προσφέρουν, ο καθένας το δικό του κομμάτι. Ο Τίλμαν για ακόμα ένα παιχνίδι, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στους αντιπάλους του, αφού οι συμπαίκτες του, του έδιναν την μπάλα στα σημεία που μπορεί να είναι τρομερά αποτελεσματικός. Είναι τρομερό ότι ο Αμερικανός σουτάρει με 64.1% στα δίποντα γύρω από το ζωγραφιστό.

Από εκεί και πέρα ο Κουζμίνσκας σε αυτό το επίπεδο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει την διαφορά, πολλές φορές μοιάζει να είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους τους παίκτες στο παρκέ και τα κάνει όλα αρκετά απλά. Μεγάλη πολυτέλεια για την ομάδα να έχει έναν τέτοιο έμπειρο παίκτη στις τάξεις της.

Ο Ραντλ, δεν χρειάστηκε να κάνει τρομερά πράγματα, ήταν αρκετά αθόρυβος, όμως ακόμα και έτσι έβαλε άκοπα 12 πόντους με πολύ καλά ποσοστά και πάλι. Πλέον λίγο πολύ έχουμε δει τις δυνατότητες που έχει ο κάθε παίκτης στην ομάδα και σίγουρα ο Ραντλ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της επίθεσης. Πολύ μετρημένος, σωστές αποφάσεις και αξιόπιστο σουτ, μοιάζει να είναι ο πιο «εγκεφαλικός» από τους φετινούς ξένους.

Η βελτίωση του Καράμπελα

Στα τελευταία παιχνίδια ο Ζώης Καράμπελας έχει πάρει φανέλα βασικού και τα έχει πάει εξαιρετικά. Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα στο ξεκίνημα με τον τραυματισμό στον ώμο του, αλλά πλέον μοιάζει υγιής και δυνατός. Το γρήγορο μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Ζοάν Πλάθα είναι κομμένο και ραμμένο για τα προσόντα του και πλέον καταλαβαίνει εύκολα κάποιος την διαφορά στην ταχύτητα της ομάδας, όταν βρίσκεται στο παρκέ και όταν είναι στον πάγκο. Είναι ίσως ο μόνος γκαρντ που μπορεί να μεταφέρει τόσο γρήγορα την μπάλα από την αμυντική μετάβαση στην επιθετική και αυτό είναι που θέλει ο Ισπανός προπονητής.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει 10 ασίστ για μηδέν λάθη, και καθοδηγεί την ομάδα όπως πρέπει. Έχει αρχίσει και ξεψαρώνει επιθετικά εκμεταλλευόμενος τα γρήγορα πόδια του και πάει σε ντράιβ, όταν βλέπει ότι υπάρχει ευκαιρία. Σίγουρα έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, το σουτ του θέλει πολλή δουλειά ακόμα, όμως η σβελτάδα του και πίεση που μπορεί να βάλει στην άμυνα είναι στοιχεία απαραίτητα για αυτήν την ΑΕΚ, οπότε μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Η ΑΕΚ μέχρι στιγμή έκανε το καθήκον της και αν εξαιρέσουμε την γκέλα με το Λαύριο που θα την κυνηγάει μέχρι το τέλος, έχει κάνει τις αναμενόμενες νίκες-ήττες στην Basket League. Το θέμα είναι ότι για να καλύψει αυτήν την ήττα της πρεμιέρας θα πρέπει να κάνει μια καλή εκτός έδρας νίκη, είτε στην Πάτρα, είτε στο Περιστέρι, που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα βελτιώνει το ομαδικό της παιχνίδι, είχε άλλο ένα ματς με 25 ασίστ, μεγάλο σκορ στην επίθεση, καλές συνεργασίες και δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο.

ΥΓ. Σήμερα στο AEK Basket Queen θα είναι καλεσμένος ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Τζάστιν Τίλμαν για να μας μιλήσει για την μέχρι τώρα παρουσία του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X