ΑΕΚ: Οι κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες και τα λάθη Στάνκοβιτς-Αθανασιάδη φράζουν το δρόμο της Ευρώπης

ΑΕΚ: Οι κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες και τα λάθη Στάνκοβιτς-Αθανασιάδη φράζουν το δρόμο της Ευρώπης
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις στιγμές που στερούν από την ΑΕΚ την ευκαιρία να κάνει ένα σπουδαίο βήμα στην Ευρώπη, δίχως ωστόσο να έχουν όλα τελειώσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στιγμές είναι η ζωή, στιγμές και το ποδόσφαιρο. Ο Ματίας Αλμέιδα προσπερνά τα προσωπικά λάθη, αυτό οφείλει να κάνει άλλωστε διατρανώνοντας την εμπιστοσύνη του σε κάθε παίκτη ξεχωριστά και στο γκρουπ συνολικά, όμως όσοι είναι έξω από αυτή τη διαδικασία, διακρίνουν τους λόγους που η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει αβαντάζ, σε έναν όμιλο που ασφαλώς εκείνη κατάφερε να μετατρέψει σε συναρπαστικό όταν η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, την είχε ξεγραμμένη.

Το διπλό στο Μπράιτον άνοιξε την όρεξη επειδή εκεί, η ΑΕΚ ήταν άκρως αποτελεσματική. Δεν πλήρωσε τα δύο προσωπικά λάθη στα πέναλτι που υπέπεσαν οι Σιμάνσκι και Χατζισαφί λόγω κακών υπολογισμών, ακριβώς επειδή βρήκε στην άλλη πλευρά του γηπέδου τα γκολ για να πάρει το παιχνίδι.

Από εκεί κι έπειτα, ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι πολύ καλών παρουσιών που όμως «αυτομαστιγώθηκαν» μέσα από λάθη ατομικά, τα οποία σε αυτό το επίπεδο, απλά απαγορεύονται. Δεν είναι ελληνική λίγκα το Europa League για να τα φέρνεις τούμπα. Τα έκανες; Θα τα πληρώσεις!

Στις στιγμές που πρέπει να κάνει το step up, ατυχώς για εκείνη η Ένωση προδίδεται από αποφάσεις που τη στήνουν στον τοίχο. Απέναντι στον Άγιαξ, ο Γιόνσον δεν καταφέρνει να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα σε ένα τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα πεσμένο και δίχως να πιέζεται από αντίπαλο.

Στην Μασσαλία, ο Στάνκοβιτς όχι απλώς δίνει τη μπάλα στον αντίπαλο για να σκοράρει, αλλά εν συνεχεία τον ανατρέπει και αποβάλλεται, ελάχιστα λεπτά μετά από την ισοφάριση του Πινέδα.

Και χθες, ο Λιβάι Γκαρσία κάνει ακόμα ένα άλμα στο Θεό από το ύψος της μικρής περιοχής, ανενόχλητος εντελώς και με όλο το τέρμα μπροστά του, για να στείλει τη μπάλα ακριβώς επάνω στον Λόπεθ.

Νωρίτερα, ο Αθανασιάδης με αυτό το «μπες – βγες» που αποτελεί και το μεγάλο μειονέκτημα του, δεν καθαρίζει τη φάση μπροστά στο τέρμα του δίνοντας τη δυνατότητα στη Μαρσέιγ να ανοίξει το σκορ.

Από πρώτη έως και τέταρτη

Παίζοντας σε έναν όμιλο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως γκρουπ επιπέδου Champions League, η Ένωση κατάφερε να φτιάξει από μόνη της μια ανταγωνιστική κατάσταση για τον εαυτό της.

Έχει έως σήμερα κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της, δεδομένα παίρνει λιγότερα από όσα δικαιούται βάσει της εικόνας της, όμως αυτό δεν γίνεται και να συνιστά παρηγοριά. Διότι αν στο τέλος δεν καταφέρει να συνεχίσει στην Ευρώπη, θα συμβαίνει επειδή η ίδια θα το έχει απαγορεύσει στον εαυτό της.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται το στυλ του Αλμέιδα, η άμυνά της που βρίσκεται πάντα ψηλά στο γήπεδο, η ένταση και το πάθος των παικτών της είναι στοιχεία που αρέσουν σε όλους. Οπότε είναι άδικο να λέγεται ότι πάρθηκαν αναποτελεσματικές αποφάσεις στην τακτική ή ότι το κοουτσάρισμα ήταν ανεπιτυχές. Τίποτα από τα δύο ισχύει. Αντιθέτως, αυτό που ο Αργεντινός παρουσιάζει, δίνει και την απάντηση στο ερώτημα, πως η ΑΕΚ κατάφερε να είναι τόσο ανταγωνιστική σε αυτό το γκρουπ.

Το σχέδιο λοιπόν είναι το σωστό, όμως «αυτοτορπιλίζεται» μέσα από προσωπικά λάθη τα οποία ίσως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλά κακές στιγμές, αλλά και ως αποτέλεσμα περιορισμένης ατομικής ικανότητας σε κάποια πολύ συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού που είναι τα πλέον καθοριστικά για να έρθουν τα αποτελέσματα: καλύτερη προστασία της εστίας και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο γκολ.

Με αυτά και τα άλλα, η Ένωση μπορεί να βγει από πρώτη έως τέταρτη στο γκρουπ. Για να αποφύγει έναν τελικό τρίτης θέσης στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, θα πρέπει να πάρει το εντός έδρας ματς με τη Μπράιτον -δίχως να έχει ακόμα ευρωπαϊκή νίκη στην έδρα της σε τέσσερα παιχνίδια- και ο «Αίαντας» να μην κερδίσει στη Μασσαλία.

Με νίκη επί των Άγγλων, θα μπει στη μάχη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa και θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για παιχνίδι παραμονής στη διοργάνωση που τώρα παίζει. Γίνονται αυτά; Ο Αλμέιδα πιστεύει πως ναι, οπότε… οψόμεθα!

ΠΗΓΗ: Sport24

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X