Κυριάρχησαν στον αέρα οι Γάλλοι, για άλλη μια φορά πήρε λιγότερα από όσα άξιζε η ΑΕΚ στην επίθεση
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης εστιάζει σε μια σημαντική παράμετρο για όσα έγιναν στο ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς για να τα βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά, γιατί λίγο ανακατεύτηκε το πράγμα. Και ανακατεύτηκε βασικά με ευθύνη της ίδιας της ΑΕΚ. Σχηματίστηκε μια εικόνα σύμφωνα με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, την Μαρσέιγ την έχουμε του χεριού μας, η Μπράιτον είναι ψιλοκαφενείο τελικά και ο Άγιαξ είναι για να τον κλαίνε οι ρέγκες. Στην πραγματικότητα μόνο το τελευταίο ισχύει και αυτό με μπόλικους αστερίσκους, διότι αυτό που είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους Ολλανδούς, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ενώ και μόνο η φανέλα του Άγιαξ, ζυγίζει τόνους.

Είναι αλήθεια όμως πως σε μεγάλο βαθμό, αυτή η στρεβλή εικόνα σχηματίστηκε λόγω αυτών που έδειξε πως μπορεί να κάνει η ΑΕΚ απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες. Κέρδισε με ματσάρα την Μπράιτον μέσα στην Αγγλία, ήταν πολύ καλύτερη από τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια και αντί για ισοπαλία δικαιούταν τη νίκη, ενώ και με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ έγιναν πράγματα και θαύματα για να χάσει. Επομένως δεν θέλει πολύ να δημιουργηθεί μια στρεβλή εικόνα. Διότι η κανονική εικόνα είναι πως η ΑΕΚ δεν ήταν και δεν είναι φαβορί απέναντι σε καμία απ’ αυτές τις ομάδες. Και ότι κάνει και ότι παίρνει, υπερβατικό είναι. Δεν χρειάζεται ξανά να αναλύσω ρόστερ, ονόματα, μπάτζετ και λοιπά.

Η ΑΕΚ παρόλα αυτά, απέδειξε από το πρώτο ματς και συνεχίζει να το αποδεικνύει, πως μπορεί να κάνει αυτές τις υπερβάσεις που χρειάζονται. Ακόμα και στο χθεσινό ματς με την Μαρσέιγ, το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έρθει με βάση την εικόνα των δυο ομάδων, δεν ήταν ήττα της ΑΕΚ. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο προπονητής της Μαρσέιγ. Φυσικά και η απλή ποδοσφαιρική εξήγηση είναι πως όταν δεν κάνεις γκολ ευκαιρίες σαν αυτή του Γκαρσία και όταν δεν σκοράρεις σε 15 κόρνερ ενώ ο αντίπαλος το κάνει στο πρώτο του, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις. Ούτε καν να μην χάσεις. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο.

Για να πάρει η ΑΕΚ αποτελέσματα από τέτοιου είδους ομάδες, θα πρέπει να λειτουργήσει στο γήπεδο σωστά το ανταγωνιστικό μοντέλο που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα. Και κακά τα ψέματα, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι ο Πινέδα. Όχι να βρίσκεται απλώς στην ενδεκάδα. Να μπει ως ενεργός στο ματς, διότι όλη αυτή η λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου του Αλμέιδα, περνάει μέσα απ’ αυτά που κάνει και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του ο Μεξικανός. Και όπως ο ίδιος με περίσσια μαγκιά παραδέχθηκε μετά το ματς, χθες έκανε το χειρότερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ.

Δεν ήταν σε καλό βράδυ ο Πινέδα. Συμβαίνουν αυτά. Συνέβαλε βεβαίως πολύ σ’ αυτό το γεγονός πως ο Γκατούζο αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι από το αγωνιστικό του πλάνο, στο πως θα βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μεξικανό. Φυσικά όχι τυχαία. Ο Πινέδα είχε πάντα δίπλα του σ’ όλο το ματς δυο ποδοσφαιριστές την Μαρσέιγ. Τον Κοντομπιά και ακόμα έναν ή τον Βερετού και ακόμα έναν ή και τον Κοντομπιά και τον Βερετού μαζί. Εγκλωβίστηκε ο Πινέδα αλλά το πόσο κακό ήταν το βράδυ του, φάνηκε και στον άτσαλο τρόπο που πήγε πάνω στην μπάλα στην έξυπνη πάσα από πλάγιο του Άμραμπατ που τον έβγαλε τετ α τετ.

Δεν ήταν καλά ο Πινέδα. Και όπως έχει αποδειχθεί σ’ όλα τα σημαντικά ματς, είναι κριτήριο αυτό για το πως θα παρουσιαστεί συνολικά η ΑΕΚ. Στην Αγγλία με την Μπράιτον ο Πινέδα έκανε ματσάρα και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Ανασταλτικά και δημιουργικά. Και η ΑΕΚ κέρδισε. Στην Λεωφόρο ο Πινέδα έβαλε γκολ. Και η ΑΕΚ κέρδισε. Με τον ΠΑΟΚ, έστω και αν χρειάστηκε να παίξει ως αριστερός ακραίος επιθετικός, ήταν πολύ μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ κέρδισε. Ακόμα και στο Βελοντρόμ, που ξόδεψε ένα ημίχρονο που δεν ήταν καλός, όταν στο δεύτερο πήγε δεξί μπακ και επί της ουσίας απελευθερώθηκε, ανέβασε όλη την ομάδα και πέτυχε και γκολ. Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν δεν είχε μείνει η ΑΕΚ με δέκα.

Ο Πινέδα είναι ένας παίκτης, κάτι παραπάνω από κομβικός για την λειτουργία της ΑΕΚ. Δεν θα το βάλω καν σε πλαίσιο θέσης. Αν δηλαδή είναι καλύτερα ως δεύτερος χαφ στον άξονα. Έχει αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο, πως ο Μεξικανός ξέρει να δίνει πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ από οποιαδήποτε θέση. Πέρυσι στην Λεωφόρο στα Play Offs, άρρωστος και τραυματίας, έπαιξε δεξί μπακ και έκανε ματσάρα. Φέτος στην Λεωφόρο ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως αριστερό μπακ. Στο Βελοντρόμ σκόραρε με διαγώνια κίνηση από θέση δεξιού μπακ, που θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές προπονητικής.

Χθες ο Πινέδα ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν βοήθησε καθόλου και θεωρώ πως έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό. Ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, όταν όλη η υπόλοιπη ΑΕΚ έδειχνε να ανεβαίνει πολύ. Και θεωρώ πως ακόμα και ο ίδιος το κατάλαβε. Όχι το εάν ήταν ή όχι καλός, αλλά το πόσο πολύ επηρέασε την ομάδα και το ματς, το γεγονός πως δεν ήταν. Εξ ου και πολύ μάγκικα και τίμια έκανε την αυτοκριτική του μετά το παιχνίδι και δεν στάθηκε πουθενά αλλού. Άλλωστε συμβαίνουν αυτά, αλλά τελικά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως για όλα πάντα υπάρχει μια εξήγηση.

Και κάτι τελευταίο. Για την ΑΕΚ δεν χάθηκε απολύτως τίποτα ως προς την Ευρώπη. Ναι, πλέον οι πιθανότητες είναι περισσότερες για το Conference. Αλλά είναι κωμικό να προκύψει πως μας… βρωμάει αυτή η διοργάνωση. Λες και είμαστε χορτασμένοι από Ευρώπη. Για να είμαστε καθαροί, από την δεύτερη θέση που σε στέλνει κατευθείαν σε ομάδα που θα έρθει από το Champions League, χίλιες φορές στην τρίτη θέση που έχει ευρωπαϊκό ορίζοντα πολύ ανοιχτό για την ΑΕΚ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X