Κυριάρχησαν στον αέρα οι Γάλλοι, για άλλη μια φορά πήρε λιγότερα από όσα άξιζε η ΑΕΚ στην επίθεση

Κυριάρχησαν στον αέρα οι Γάλλοι, για άλλη μια φορά πήρε λιγότερα από όσα άξιζε η ΑΕΚ στην επίθεση
Photo Credits: INTIME

Η στατιστική ανάλυση του αγώνα της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Μαρσέιγ με 0-2, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε καταφέρει περισσότερα πράγματα και το τελικό αποτέλεσμα της αφήνει πικρή γεύση. Για άλλη μια φορά η Ένωση δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της, σε αντίθεση με τους Μαρσεγέζους που πήραν ακριβώς αυτά που άξιζαν με βάση τις καταστάσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη.

Κυριάρχησαν στον αέρα, τους προβλημάτισε η πίεση της ΑΕΚ

Η Γαλλική ομάδα, διαθέτει παίκτες που είναι ιδιαίτερα αθλητικοί και με πλούσια σωματικά προσόντα και αυτό φάνηκε σε όλες τις εναέριες μονομαχίες του παιχνιδιού. Σε 28 μονομαχίες η ΑΕΚ κέρδισε μόλις το 28.6% από αυτές με τους Γάλλους να κυριαρχούν με 71.4% κερδισμένες, με μία από αυτές να είναι και το πρώτο γκολ, με κεφαλιά από κόρνερ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει την Μαρσέιγ και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παίχτηκε στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως δεν μπορούσε να βγάλει σωστά την μπάλα από το pressing των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ κέρδισε 50 φορές την μπάλα στο αμυντικό μισό των Γάλλων, ενώ εκείνη την έχασε αντίστοιχα 16 φορές, δείγμα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει από πίσω και να βγάλει την μπάλα μπροστά.

Αποκομμένος Λιβάι, ευκαιρίες για 2 γκολ

Ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε και τον Πινέδα και τον Μάνταλο για να μπορεί να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως η μέτρια απόδοση του Μεξικανού και του Έλληνα χαφ, είχαν σαν αποτέλεσμα ο Γκαρσία να είναι ξεκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, όπως φαίνεται και από το passing network της Opta.

Κυριάρχησαν στον αέρα οι Γάλλοι, για άλλη μια φορά πήρε λιγότερα από όσα άξιζε η ΑΕΚ στην επίθεση

Τα ακραία μπακ της ΑΕΚ δεν πήραν ρίσκα, ώστε να ανεβαίνουν πολύ και οι εξτρέμ να πηγαίνουν πιο κεντρικά και έτσι ο Γκαρσία δεν είχε στηρίγματα δίπλα του για να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Παρόλα αυτά η Ένωση, κυρίως στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Λιβάι για να σκοράρει όμως ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ, αντέδρασε σωστά σε όλες. Τα xgoals της αναμέτρησης δίνουν την εικόνα, αφού η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρίες αξίας 2.02xgoals ενώ η Μαρσέιγ για 2.26xgoals.

Κυριάρχησαν στον αέρα οι Γάλλοι, για άλλη μια φορά πήρε λιγότερα από όσα άξιζε η ΑΕΚ στην επίθεση

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα xgoals της Μαρσέιγ ανέβηκαν πολύ τα τελευταία λεπτά του αγώνα, που η ΑΕΚ ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει, αφήνοντας πολλούς χώρους πίσω. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει άπαντες στην ομάδα, είναι ότι ακόμα μια φορά η ΑΕΚ παίρνει πολύ λιγότερα από τις ευκαιρίες που έχει κάνει, όπως ακριβώς έγινε και το Σάββατο με την Κηφισιά, αλλά και στα περισσότερα παιχνίδια που έχει χάσει βαθμούς φέτος αν εξαιρέσουμε τον ΟΦΗ.

Η αποτελεσματικότητα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα από πέρσι, όμως σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού μετράει πολύ περισσότερο. Ένα λάθος της άμυνας, μια χαμένη ευκαιρία, είναι βέβαιο ότι θα τα πληρώσεις όταν παίζεις με ομάδες αυτού του επιπέδου.

Πηγή στατιστικών: Opta

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X