Η ΑΕΚ δεν πρέπει να απεμπολήσει αυτό που είναι, δηλαδή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να απεμπολήσει αυτό που είναι, δηλαδή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά την ήττα από την Μαρσέιγ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν εκ προοιμίου μια κομβική αγωνιστική, που τα δύο της παιχνίδια, θα έδειχναν προς τα πού πάει το πράγμα όσον αφορά στην πρόκριση. Αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία δείχνει ότι η Μαρσέιγ και η Μπράιτον θα κονταροχτυπηθούν για την πρωτιά στον όμιλο και ότι το ίδιο θα γίνει μεταξύ ΑΕΚ και Άγιαξ για την τρίτη θέση που δίνει συνέχεια στα πλέι οφ για την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Η επόμενη αγωνιστική πλέον περιλαμβάνει δύο «τελικούς». Και μιας και τα αδέρφια μας, έμελλε να μας… πληγώσουν στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια, θα περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στο «Βελοντρόμ» να νικήσουν τον Άγιαξ. Όσο για την ΑΕΚ, για να κάνει την τεράστια υπέρβαση και να συνεχίσει στο Europa, θέλει δύο νίκες. Νίκη επί της Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια και νίκη μετά και στο Άμστερνταμ, αφού η Μαρσέιγ θα παίζει μέσα στο Μπράιτον.

Δύσκολα και ζόρικα πράγματα, σαφέστατα, αλλά προσωπικά «τέλος» με την ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν μπορώ να πω, ούτε για την 2η θέση. Το βασικό όμως είναι ότι με νίκη επί της Μπράιτον στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μπορεί ακόμα και να «σφραγιστεί» η ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League, από την 5η κιόλας αγωνιστική, εφόσον ο Άγιαξ δεν κάνει «διπλό» στη Μασσαλία.

Θα τα δούμε όμως όλα αυτά στην ώρα τους. Όσον αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, τα γράφαμε από πριν. Ένα λάθος, μια αμυντική ολιγωρία, μια άστοχη έξοδο, την πληρώνεις από τέτοιες ομαδάρες. Και παράλληλα, οι ευκαιρίες που σου δίνονται μπροστά, είναι δεδομένα λίγες και πρέπει να εκτελείς εύστοχα. Η ΑΕΚ ηττήθηκε ωστόσο δίκαια από μια συνολικά ανώτερη ποιοτικά, αλλά και πιο γρήγορη ομάδα. Πιο γρήγορη στις αντεπιθέσεις, πιο γρήγορη και στις επιστροφές.

Κανένα παράπονο από την ευρωπαϊκή προσπάθεια

Προσωπικά, δεν έχω το παραμικρό παράπονο από την προσπάθεια της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Αν είχε ένα «χρέος» ήταν αυτό που της δημιούργησε η πιο τραγική στιγμή με τη δολοφονία του Μιχάλη. Και η ΑΕΚ τον τίμησε, δίνοντας όλη της την ψυχή για την πρόκριση επί της Ντιναμό, που την είχαμε όλοι μας, τεράστια ανάγκη.

Σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα έχει δώσει όλα. Και στον πιο δύσκολο όμιλο που θα μπορούσε να της τύχει στο Europa League και που την είχαν όλοι χαμένη από χέρι από την κλήρωση, θα μπορούσε να είχε ήδη προκριθεί, είτε αν έμπαινε μέσα η μπάλα στην τεράστια ευκαιρία του Γιόνσον με τον Άγιαξ, είτε αν δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Στάνκοβιτς στην Μασσαλία. Δεν συμπεριλαμβάνω καν τη χθεσινή ευκαιρία του Λιβάι, που ενδεχομένως να άλλαζε τα δεδομένα του αγώνα.

Υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για την ΑΕΚ για ευρωπαϊκή συνέχεια, θα τις δει η ομάδα, όταν θα έρθει η ώρα τους και πραγματικά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Αλλά όπως και να έχει, θεωρώ ότι παράπονο δεν μπορεί να υπάρχει, ούτε και θα πρόκειται για αποτυχία, εφόσον δεν τα καταφέρει.

Αυτό ωστόσο που θεωρώ και το γράφω πάντα, από την αρχή της σεζόν, όσο υψηλή και να είναι κάθε ευρωπαϊκή πρόκληση για την ΑΕΚ, είναι ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί πάντοτε ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Και προσωπικά μιλώντας, πιο πολύ με έχουν πικράνει οι γκέλες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν μπορώ να το κρύψω. Όχι επειδή θεωρώ ότι έχουμε κάνει «συμβόλαιο με τις νίκες», ούτε επειδή… καλόμαθα με το περσινό νταμπλ και είμαι «αχόρταγος».

Αλλά επειδή θεωρώ, ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι μια κατάκτηση, ολοδική της από την περσινή σεζόν. Κι αυτό δεν πρέπει να το απεμπολήσει, ούτε να το χαρίσει σε κάποιον άλλον. Προχωράμε…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X