Ηττα-μαχαιριά για την ΑΕΚ από την Μαρσέιγ αλλά μένει... ζωντανή!

Ηττα-μαχαιριά για την ΑΕΚ από την Μαρσέιγ αλλά μένει... ζωντανή!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε 0-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Μαρσέιγ και τώρα... τρέχει για την πρόκριση!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, ηττήθηκε με 0-2 από την Μαρσέιγ μέσα στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Το πρώτο γκολ της Μαρσέιγ προήλθε στο 25′ από κακή έξοδο του Αθανασιάδη με τον Εμπεμπά εύκολα να κάνει το 0-1 με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ έκανε το 0-2 με τον Σαρ και εκεί… τελείωσε το ματς για την ΑΕΚ οριστικά, έχοντας χάσει ξανά ευκαιρίες να σκοράρει, δίχως όμως να έχει καλή απόδοση απόψε.

Έτσι η Ένωση μένει 3η στη βαθμολογία και τώρα… τρέχει για την πρόκριση με τηνΜαρσέιγ να έχει 8 και την Μπράιτον 7, ενώ ο Άγιαξ έμεινε στους 2, με την ελληνική ομάδα στους 4.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ με αντίπαλο την Μπράιτον εντός έδρας στις 30 Νοεμβρίου (19:45) και τελευταία αγωνιστική η Ένωση θα παίξει στην Ολλανδία με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε εκτός αποστολής τους Ρότα-Γιόνσον και έτσι με τιμωρημένο τον Στάνκοβιτς, άρχισε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

H AEK είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορεί την μπάλα, πίεζε ψηλά με 4-5 παίκτες, αλλά πέρα από μία τελική του Γκαρσία με κερδισμένο κόρνερ δεν έχει απειλήσει την εστία του Πάου Λόπεθ. Ωστόσο, η Μαρσέιγ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτει και έδειχνε να πλησιάζει περισσότερο στο γκολ.

Υποδειγματική ανάπτυξη της Μαρσέιγ στο 16’ που έφυγε ταχύτατα στην επίθεση. Ο Βιτίνια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε τσαφ. Ο Κοντογκμπιά έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 25’ τελικά η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση κόρνερ. Εκτέλεση κόρνερ του Κλος από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο και ο Εμπεμπά με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Οι παίκτες του Γκατούζο αφιέρωσαν το γκολ στον Βαλεντίν Ρονζιέ.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ αντέδρασε. Στο 30’ εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά πάσα του Σιντιμπέ και ο Μουκουντί με μια αδύναμη κεφαλιά δεν απείλησε τον Πάου Λόπεθ που μπλόκαρε. Ένα λεπτά μετά σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Σιμάνσκι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ένωση προσπαθούσε να απειλήσει την γαλλική ομάδα, αλλά η Μαρσέιγ και πάλι είχε μεγάλη φάση για γκολ. Στο 33’ η Μαρσέιγ απείλησε με τον Μπεμπά ξανά από στατική φάση. Αυτή τη φορά η εκτέλεση κόρνερ ήταν από τα δεξιά και ο στόπερ των Μασσαλών από το πέναλτι έπιασε την κεφαλιά. Αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης απομάκρυνε με γροθιές, με την μπάλα έρχεται πάνω του. Ο Κοντογκμπιά στο 41’ δοκίμασε ένα δύσκολο σουτ από μακριά χωρίς να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος των Γάλλων και πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βίντα στο πρώτο δοκάρι πέφτοντας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα άουτ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την Μαρσέιγ προηγούμενη με 0-1 στο σκορ.

Οι δύο ομάδες άρχισαν το β’ ημίχρονο δίχως αλλαγές. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο 51’ ο Άμραμπατ έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Λιβάι Γκαρσία, αλλά αυτός την έστειλε πάνω στον Πάου Λόπεθ που απομάκρυνε σε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία! Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς! Ο Μάνταλος έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή, αυτός την έφερε από τα αριστερό στο δεξί και εκτέλεσε με τον Λόπεθ να πέφτει στη γωνιά του και να απομακρύνει σωτήρια. Αμέσως μετά ο Γκατσίνοβιτς αυτή τη φορά έστρωσε στον Μάνταλο, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του κόπηκε από την άμυνα της Μαρσέιγ. Στο 59’ ο Γκατούζο έβαλε τον Σαρ αντί του Κορέα για να φρεσκάρει την Μαρσέιγ μεσοεπιθετικά δεξιά. Μετά τη μία ώρα αγώνα ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή για την επίθεση του με Αραούχο, Πόνσε και Τσούμπερ αντί των Γκαρσία, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς. Έτσι, ο Πόνσε πήγε φορ, ο Τσούμπερ αριστερά και ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο. Στο 69’ ο Μάνταλος έβγαλε υπέροχη σκαφτή μπαλιά στον Άμραμπατ, αυτός δεν έκανε το κοντρόλ σωστά και έχασε την ευκαιρία να σουτάρει αμέσως στο τετ α τετ, τον πρόλαβε η άμυνα και κόντραρε το σουτ του. Ο Αλμέιδα στο 76’ τελικά έβγαλε τον Άμραμπατ για να μπει ο φορμαρισμένος Ελίασον, με την ΑΕΚ να μπαίνει στο τελευταίο κομμάτι με… ανανεωμένη την επιθετική 4άδα.

Η Μαρσέιγ αμέσως μετά είχε δύο φάσεις για γκολ. Η Μαρσέιγ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και γκολ αρχικά με τον Σαρ με την μπάλα να περνά παράλληλα, ενώ αμέσως μετά ο Βιτίνια πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε με ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξίο κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ πια δεν είχε ρυθμό και η Μαρσέιγ έψαχνε και άλλο γκολ, ενώ η Ένωση δεν είχε ενέργεια και επιθετικότητα. Στο 88’ η Μαρσέιγ αναπτύχθηκε ωραία και ο Βιτίνια βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βίντα του έβαλε το στοπ.

 

 

Στο 91’ εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον από τα αριστερά. Ο Βίντα δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά, το έκανε όμως ο Τσούμπερ. Η μπάλα πήγαινε προς την εστία, αλλά ο Πάου Λόπεθ με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Και στην επόμενη φάση η ΑΕΚ είχε νέες απειλές δίχως αποτέλεσμα. Αμέσως μετά  Αραούχο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λόπεθ τον σταμάτησε. Τελικά στο 93’ λάθος του Μάνταλου στη μεσαία γραμμή, γρήγορη επίθεση της Μαρσέιγ και ο Βιτίνια έστρωσε στον Σαρ, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και εκεί τελείωσε και… επίσημα το ματς για την ΑΕΚ σε μία σκληρή βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Τσούμπερ να χάνει ευκαιρία στο 95′.

ΑΕΚ – Μαρσέιγ 0-2

Γκολ:

  • 25’ Εμπεμπά κεφαλιά 0-1
  • 93’ Σαρ σουτ 0-2

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (28’), Πόνσε (66’) – Βιτίνια (45’+1)

Κόκκινες: –

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Μάνταλος, Γκαρσία (63′ Πόνσε).

Μαρσέιγ: Λόπες, Κλος (90+5′ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Βερτού (90+5′ Ζιζό), Κοντογκμπιά, Χαρίτ (90+5′ Σογκλό), Κορέα (60′ Σαρ), Βιτίνια.

Ο ΜVP του ΑΕΚ – Μαρσέιγ

Η ΑΕΚ δεν είχε κάποιο διακριθή απόψε. Ισως ο Σιντιμπέ ήταν από αυτούς που στάθηκαν καλά, όπως και Άμραμπατ.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Μαρσέιγ

Το πρώτο γκολ έκανε τη διαφορά στο ματς. Και αυτό προήλθε από μεγάλο λάθος της ΑΕΚ και δη του Αθανασιάδη. Η Ένωση είχε ευκαιρίες μετά, αλλά πάντα το βάρος του 0-1…

Τα γκολ του ΑΕΚ – Μαρσέιγ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X