Ο πρώτος στόχος για την ΑΕΚ Betsson (σχεδόν) επετεύχθη και η πολυτέλεια στα γκαρντ

Ο πρώτος στόχος για την ΑΕΚ Betsson (σχεδόν) επετεύχθη και η πολυτέλεια στα γκαρντ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την σημαντική νίκη της ΑΕΚ στην Πολωνία και την ευλογία να υπάρχει τέτοια ποιότητα στα γκαρντ

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε και στην Πολωνία τους πρωταθλητές της χώρας και πλέον με 3-0 στον Όμιλο της έγινε το απόλυτο αφεντικό. Ουσιαστική η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το δωράκι της Σάσαρι, που έκανε διπλό μέσα στην Γερμανία και πλέον τα πράγματα είναι μόνο στα δικά της χέρια. Στον δεύτερο γύρο έχει δύο συνεχόμενα εντός, με την Στσέτσιν και την Σάσαρι, που αν τα κερδίσει, μπορεί να πάει για τουρισμό στην Γερμανία την τελευταία αγωνιστική, έχοντας κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Σοβαρή και πειθαρχημένη

Γενικά η ΑΕΚ δεν έπιασε καμιά εξαιρετική απόδοση, δεν πάτησε το γκάζι για μεγάλα διαστήματα, όμως έπαιξε τόσο, όσο, για να κερδίσει. Οι Πολωνοί είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, καλά δουλεμένοι, αλλά δεν έχουν ταλέντο και τρομερή ποιότητα, οπότε ήταν καθαρά θέμα της ΑΕΚ, να είναι σοβαρή και να κάνει αυτά που πρέπει για να φύγει νικήτρια. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο που παραλίγο ο Μέιερ να γίνει νέος Αντώνης Φώτσης, στο υπόλοιπο παιχνίδι, οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα ήλεγξαν τον ρυθμό, και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Αυτό που λέγαμε πριν τον αγώνα, ότι δηλαδή η ΑΕΚ θα πρέπει να το προσεγγίσει σοβαρά, έγινε, για αυτό και τελικά κέρδισε σχετικά άνετα. Είναι πολύ θετικό ότι τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, βελτίωσαν την εικόνα στην άμυνα που είχε θέματα στο ξεκίνημα, και ισοφάρισαν το παιχνίδι στο τέλος της πρώτης περιόδου για να μπουν τα πράγματα στην σωστή τους βάση.

Είδαμε αρκετά καλή πίεση στην μπάλα, καλά ροτέισον στην άμυνα, ακόμα και αν κατέληγαν σε φάουλ, που σημαίνει ότι γίνεται δουλειά στις προπονήσεις. Το είπε άλλωστε και ο Πλάθα στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα, ότι έμεινε ευχαριστημένος από την δουλειά που έκαναν οι παίκτες στις προπονήσεις.

Για άλλο ένα παιχνίδι φάνηκε το μεγάλο βάθος που έχει το φετινό ρόστερ, αφού έπαιξαν και οι 10 που ήταν ετοιμοπόλεμοι, από 10 λεπτά και πάνω, ενώ ο Φλιώνης πήρε κάποια λίγα λεπτά για να επανέρχεται σιγά σιγά, ενώ ο Καμπενγκέλε ήταν προφανώς ανέτοιμος και δεν αγωνίστηκε. Το να μπορεί ο Ισπανός να βάζει και να βγάζει παίκτες, με την απόδοση της ομάδας να παραμένει στα ίδια στάνταρ είναι το ζητούμενο και αρχίζει να γίνεται στους αγώνες, με όλους να προσφέρουν από κάτι.

Προφανώς υπάρχουν πολλά θέματα να βελτιωθούν ακόμα. Η άμυνα χρειάζεται και άλλη δουλειά, πολλές φορές κάποιος ξεχνιέται, όμως αν συγκρίνουμε από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, είναι εμφανώς βελτιωμένη. Για τα στάνταρ που θα πρέπει να παίζει η ΑΕΚ όμως έχει απόσταση και βέβαια ο Πλάθα το ξέρει αυτό.

Στην επίθεση, συνεχίζει η ομάδα να παίζει με λίγα και βασικά plays, κάνοντας καλύτερα τις μικρές λεπτομέρειες, όπως καλύτερα σκριν, να έχουν καλύτερο συγχρονισμό στην κίνηση μακριά από την μπάλα και δειλά δειλά βλέπουμε και κάποιες κινήσεις για να βγαίνουν οι σουτέρ να εκτελούν από την περιφέρεια. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να κερδίζει η ομάδα, για να αγοράζει χρόνο, να βάζει καινούργια πράγματα.

Η πολυτέλεια στα γκαρντ

Όσο περνάνε τα παιχνίδια και αρχίζουμε να βλέπουμε τις δυνατότητες των παικτών, νομίζω ότι όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι στην περιφέρεια η ΑΕΚ, έχει πάρα πολύ ποιότητα. Το να έχεις τρεις σκόρινγκ γκαρντ, όπως ο Ραντλ, ο ΜακΡέι και ο Μάκλεμορ, είναι ευλογία για κάθε προπονητή και μέχρι τώρα ο Πλάθα τους χειρίζεται αριστουργηματικά, ώστε να παίρνει το καλύτερο από τον καθένα.

Ο Ραντλ, για ακόμα ένα παιχνίδι, πήρε την ομάδα στις πλάτες του στην τέταρτη περίοδο και με 10 πόντους (από τους 20 που πέτυχε συνολικά) την έβγαλε από μπελάδες που μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ο Αμερικανός όσο περνάνε οι αγώνες, βγάζει όλο και περισσότερο ηγετικότητα και προσωπικότητα. Ο τρόπος που εκτελεί με κρύο αίμα στα κρίσιμα είναι ενδεικτικός, ενώ στις 3 αγωνιστικές σουτάρει με το εκπληκτικό 10/16 (62.5%) από το τρίποντο, όντας τρομερά αποτελεσματικός.

Τα ίδια ισχύουν και για τον ΜακΡέι, που είναι πολύ έμπειρος από τέτοιες καταστάσεις για αυτό και στο τέλος είναι πάντα μέσα στην πεντάδα. Ακόμα και να κολλήσει το σύστημα, μπορεί να πάρει ατομική ενέργεια, να βάλει το κορμί του σωστά και να κερδίσει βολές, να σπάσει το ρυθμό και να κάνει όλα αυτά που πρέπει για να είναι αποτελεσματικός.

Ο Μάκλεμορ ακόμα μαθαίνει τι γίνεται σε αυτήν την διοργάνωση, αλλά η ποιότητα του φαίνεται. Ήδη έχει αρχίσει και κινείται πολύ καλά μακριά από την μπάλα, τα «βγαλσίματα» του από τα σκριν, έχουν αρχίσει να δουλεύουν και βέβαια είναι τέτοιος σουτέρ που μπορεί να τελειώνει εύκολα φάσεις. Χθες σε 15 λεπτά, έβαλε 14 πόντους αθόρυβα, προσφέροντας και δύο χάιλαιτς.

Η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών παικτών, θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας φέτος, όμως από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένας σημαντικός πονοκέφαλος για τον Ζοάν Πλάθα. Με την επιστροφή του Καμπενγκέλε, οι ξένοι έγιναν και πάλι επτά. Δεδομένου ότι ο Φλιώνης δεν είναι ακόμα έτοιμος για να πάρει πολλά λεπτά, οπότε ο Χολ πρέπει να υπάρχει στην δωδεκάδα, ποιος θα μείνει απ’ έξω στο παιχνίδι της Δευτέρας;

Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο Ισπανός και όποια απόφαση και να πάρει, θα είναι αδικία γιατί και οι τρεις είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως το προτιμότερο είναι να έχεις καλούς παίκτες και να διαλέγεις, από το να κοιτάς τον πάγκο και να είναι άδειος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη της φετινής ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X