ΑΕΚάρα, αποψε κάνε ξανά την Ευρώπη να παραμιλά - Μεγάλο ματς με την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια (22:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα, αποψε κάνε ξανά την Ευρώπη να παραμιλά - Μεγάλο ματς με την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια (22:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ψάχνει το τρίποντο για να εκτοξευτεί στην Ευρώπη και να βάλει υποψηφιότητα πρόκρισης ακόμη στους «16»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 5 και LIVE μετάδοση enwsi.gr) τη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ψάχνει το τρίποντο για να εκτοξευτεί στην Ευρώπη και να βάλει υποψηφιότητα πρόκρισης ακόμη στους «16» του Europa League!

ΑΕΚάρα, απόψε είναι η βραδιά σου, κάνε κόντρα στη Μαρσέιγ αυτό που ξέρεις όπως στο Μπράιτον (2-3) και κάνε για ακόμη μία φορά όλη την Ευρώπη.

Απέναντι σε μία ομάδα που δύο φορές που την αντιμετώπισε και το 1989 και φέτος, σπρώχτηκε προκλητικά κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Άλλωστε θυμόμαστε όλοι τι έγινε με τον Πατίκα στη Μασσαλία αλλά και πριν λίγο καιρό στο «Βελοντρόμ» με τον διαιτητή και το VAR. Και απόψε όλοι ζητούν εκδίκηση απέναντι στους Μασσαλούς!

Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Μαρσέιγ στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» με στόχο την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο νέο της γήπεδο, που θα της δώσει και τεράστια ώθηση πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa League. Βέβαια, υπάρχει και ακόμη ένας αριθμός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει σε εντός έδρας αγώνα ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εδώ και 13 χρόνια! Η τελευταία φορά ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν είχε επικρατήσει 3-1 της Χάιντουκ στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Έκτοτε έχει δώσει 15 αναμετρήσεις εντός έδρας σε όμιλο με απολογισμό 10 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Ωστόσο οι παραδόσεις είναι για να σπάνε… Έτσι η ΑΕΚ θέλει απόψε να νικήσει, να πάρει εκδίκηση για όσα έγιναν εντός αγωνιστικού στο «Βελοντρόμ» και να πατήσει κορυφή στον 2ο όμιλο που έχει χαρακτηριστεί από την UEFA ως ο πλέον συναρπαστικός.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στο αποψινό ματς, λοιπόν, τα πράγματα για την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα. Νίκη και με μισό μηδέν με τον Αλμέιδα να έχει μία βέβαιη απουσία και ένα ερωτηματικό.

Η βέβαιη απουσία για την ΑΕΚ είναι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που αποβλήθηκε στο ματς της Μασσαλίας. Το ερωτηματικό είναι ο Ρότα που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Αλμέιδα θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, αν θα τον χρησιμοποιήσει.

Στα της ενδεκάδας με τα ισχύοντα δεδομένα, ο Αλμέιδα είναι δεδομένο πως στο αποψινό ματς θα χρησιμοποιήσει τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια με τους Βίντα και Μουκουντί να είναι τα δύο στόπερ. Με δεδομένο το πρόβλημα με τον Ρότα, ο Σιντιμπέ θα είναι στη δεξιά πλευρά με τον Χατζισαφί που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, να τοποθετείται στα αριστερά.

Η θέση του Πινέδα θα κρίνει πολλά μεσοαμυντικά και μεσοεπιθετικά. Αν ο Πινέδα παίξει στον άξονα, ένας εκ των Σιμάνσκι-Γιόνσον θα μείνει στον πάγκο με τον Γκατσίνοβιτς να παίζει αριστερά. Αν παίξει αριστερά, τότε ο «Γκάτσι» θα είναι αυτός που θα μείνει εκτός.

Στα δεξιά Άμραμπατ και Ελίασον παίζουν στα ίσια για μια θέση ενώ στην επίθεση ο Λιβάι Γκαρσία μοιάζει δεδομένος στην κορυφή και από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις επιλογές (Τσούμπερ, Αραούχο και Μάνταλος) που διεκδικούν μια θέση.

Το πλάνο της Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ ήρθε στην Αθήνα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Ρονζιέ και Ομπαμεγιάνγκ, κάτι που ξεκαθαρίζει κάπως τα πράγματα όσον αφορά τα πλάνα του Τζενάρο Γκατούζο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Γάλλων, ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1, τον Λόπεθ στα δοκάρια, τους Κλός, Γιγκό, Εμπεμπά, Λόντι στην άμυνα, τους Κοντογκμπιά και Βερετού στον άξονα, τον Αρίτ μπροστά τους, τον Βιτίνια στην κορυφή της επίθεσης, τον Εντιαγέ στο ένα φτερό και έναν εκ των Σαρ ή Κορέα στο άλλο.

Οι διαιτητές του ΑΕΚ- Μαρσέιγ

  • Διαιτητής: Νίμπεργκ (Σουηδία)
  • Βοηθοί: Μπάιτζι, Σέντερκβιστ (Σουηδία)
  • 4ος: Έστλινγκ (Σουηδία)
  • VAR: Κουάδρα
  • AVAR: Γράδο (Ισπανία)

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X