Premier League: Η Τσέλσι διέλυσε με 1-4 την Τότεναμ και την έριξε από την κορυφή

Premier League: Η Τσέλσι διέλυσε με 1-4 την Τότεναμ και την έριξε από την κορυφή
Photo Credits: INTIME

Σε ένα χαοτικό λονδρέζικο ντέρμπι, η Τσέλσι πήρε τη νίκη 4-1 στην έδρα της Τότεναμ και την έριξε από την κορυφή της Premier League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα χαοτικό λονδρέζικο ντέρμπι, η Τσέλσι πήρε τη νίκη 4-1 στην έδρα της Τότεναμ και στην επιστροφή του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ρίχνοντάς την από την κορυφή της Premier League, όπου έμεινε μόνη η Μάντσεστερ Σίτι.

Πέντε γκολ που δεν μέτρησαν, τρία που μέτρησαν, δύο αποβολές για τους γηπεδούχους, αμέτρητοι έλεγχοι VAR και απεριόριστες καθυστερήσεις, τραυματισμοί κι ένα ντέρμπι Λονδίνου που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Η Τσέλσι επικράτησε με 4-1 της Τότεναμ των εννέα παικτών για την 11η αγωνιστική της Premier League και την γκρέμισε από την κορυφή, σπάζοντας το αήττητό της.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου επεφύλασσε… ξεχωριστή υποδοχή στον αναμορφωτή της, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, αφού προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ντέγιαν Κουλουσέβσκι. Λίγα λεπτά αργότερα, η απάντα… φιλόξενη άμυνα της Τσέλσι είδε τον Χέουνγκ Μιν Σον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιν του Νοτιοκορεάτη.

Τα συμβάντα που έχρηζαν VAR αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο στη συνέχεια του αγώνα. Μία αγκωνιά του Ντέστινι Ουντότζι δεν τιμωρήθηκε, όπως και μια κλωτσιά του Κριστιάν Ρομέρο λίγο αργότερα στον Λέβι Κόλγουιλ. Στο 23′ ο Ραχίμ Στέρλινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε για χέρι και πέντε λεπτά αργότερα έγινε η πιο περιεκτική φάση του αγώνα.

Ο Μόιζες Καϊσέδο σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής, όμως η φάση ελέγχθηκε για τρεις παραβάσεις. Εν τέλει, το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, όμως ο Ρομέρο τιμωρήθηκε για ένα από τα δύο τάκλιν του στην περιοχή, αυτό στον Ένσο Φερνάντες, που επέφερε και την αποβολή του. Ο Κόουλ Πάλμερ εκτέλεσε εύστοχα κι έγραψε το 1-1 για την Τσέλσι.

Η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο και ο Ποστέκογλου έχασε δύο παίκτες πριν από την ανάπαυλα, τους Τζέιμς Μάντισον και Μίκι φαν ντε Φεν. Παραλίγο να χάσει και ο Ποτσετίνο τον Ρις Τζέιμς, λόγω αγκωνιά στον Ουντότζι σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

Το 2ο μέρος είχε εξίσου πολλά γεγονότα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Νικολάς Τζάκσον έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, από τη μικρή περιοχή, όμως η μοίρα ήταν με το μέρος του. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ουντότζι στο 55′ έδωσε πάτημα στους “μπλε” να πιέσουν περισσότερο και να βρουν την ανατροπή.

Ο τραυματισμός του Γκουλιέλμο Βικάριο στο κεφάλι δεν ήταν ικανός να τον αποτρέψει από το να συνεχίσει, όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο για την Τότεναμ. Με την άμυνα αρκετά ψηλά να προσπαθεί να παίξει τεχνητό οφσάιντ, δεν τα κατάφερε στη φάση του 75′, όταν ο Τζάκσον έγραψε το 2-1. Στην επόμενη φάση το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για γκολ του Έρικ Ντάιερ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.

Η Τότεναμ δεν δίστασε να πιέσει και να απειλήσει την εστία της Τσέλσι παρότι έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους, όμως τελικά πληγώθηκε από τις αντεπιθέσεις. Σε δύο εξ αυτών, ο Τζάκσον πέτυχε δύο τέρματα και με το χατ τρικ του κλείδωσε τη νίκη και έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα ντέρμπι.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (90+1′ Φερνάντες)
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 3-2 (11′ Μοπέ, 55′ αυτ. Μαυροπάνος, 69′ Κόλινς / 19′ Κουντούς, 26′ Μπράουν)
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 6-1 (30′ Ντόκου, 33′, 83′ Σίλβα, 37′ Ακάντζι, 64′ Φόντεν, 88′ Άκε / 74′ Σινιστέρα)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-1 (72′ Άρτσερ, 90+10′ πέν. Νόργουντ / 89′ Μπελγκάρ)
Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 0-2 (22′ Σλουπ, 90+4′ Μίτσελ)
Έβερτον – Μπράιτον 1-1 (7′ Μικολένκο / 84′ αυτ. Γιανγκ)
Νιούκαστλ – Άρσεναλ 1-0 (64′ Γκόρντον)
Νότιγχαμ – Άστον Βίλα 2-0 (5′ Έινα, 47′ Μανγκαλά)
Λούτον – Λίβερπουλ 1-1 (80′ Τσονγκ / 90+5′ Ντίας)
Τότεναμ – Τσέλσι 1-2 (6′ Κουλουσέβσκι / 35′ πέν. Πάλμερ, 75′ Τζάκσον)

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X