Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τεσσάρα κι εκκλησία… τι σου κάνει μια τιμωρία

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τεσσάρα κι εκκλησία… τι σου κάνει μια τιμωρία
Photo Credits: INTIME

Το πιο ήρεμο ντέρμπι της ιστορίας έγινε στο νέο γήπεδο «Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το «Καραϊσκάκη» ήταν... εκκλησία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούτε κροτίδες, ούτε καπνογόνα, ούτε τραμπουκισμοί και ψευτομαγκιές. Μια πρωτόδικη τιμωρία έκανε τους… λύκους αρνάκια σε μια βραδιά ιστορικής ντροπής για την ομάδα τους.

Ντέρμπι που αρχίζουν με πολλά λεπτά καθυστέρησης για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κροτίδες που σκάνε παντού ως… στοιχείο καλής ατμόσφαιρας, παρά την επικινδυνότητα. Σουλάτσα δίπλα από τις γραμμές του γηπέδου, τραμπουκισμοί, ψευτομαγκιές. Σκηνικά που συνέθεταν την εικόνα του «Καραϊσκάκης» στα μεγάλα παιχνίδια.

Η ομάδα που διαχρονικά έχει τους… επιστήμονες, εκείνους που δημιουργούν Ριζούπολη, διδάσκουν ήθος στην έδρα «εκκλησία» όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι ίδιοι. Η πραγματικότητα προφανώς εντελώς διαφορετική, σε μια διαδικασία ατιμωρησίας και αδιαφορίας για νόμους και κανόνες.

Το 2023 προέκυψε μια πρωτόδικη-μέχρι στιγμής-τιμωρία του Ολυμπιακού. Αφαίρεση βαθμών και μηδενισμός σε αγώνα, για κροτίδα που τραυμάτισε αντίπαλο. Όσο κι αν η υπεράσπιση της ομάδας του λιμανιού είναι επιπέδου «μπορούσε να παίξει και χωρίς να ακούει», δεδομένα την… άκουσαν. Θορυβήθηκαν. Αισθάνθηκαν στο πετσί τους τι σημαίνει δίκαιη ποινή που «πονάει».

Αποτέλεσμα; Το πιο ήρεμο ντέρμπι της ιστορίας στο νέο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Οι «λύκοι» έγιναν «αρνάκια», επειδή τους… έτσουξε η τιμωρία. Τόσο σε επίπεδο ΠΑΕ φρόντισαν αυτή τη φορά να μη συμβεί το παραμικρό, όσο και ο κάθε φίλαθλος που κατάλαβε πως πλέον δεν τους ανήκει ο πλανήτης ποδόσφαιρο. Αλλά κι αυτοί πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι τρανταχτό παράδειγμα του πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν απλά είχε βρεθεί κάποιος με σθένος και διάθεση να τους τιμωρήσει εδώ και τόσα χρόνια. Για τη Ριζούπολη, για το ντέρμπι του Καλόπουλου, για όσα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς στην έδρα του Ολυμπιακού και πάντα έμεναν στο συρτάρι. Για την επίθεση σε αντίπαλους ποδοσφαιριστές μετά από αγώνες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Σε μία, μόνο μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις αν είχε επέλθει τιμωρία όπως έπρεπε, τότε θα ζούσαμε ντέρμπι όπως το τελευταίο στο Φάληρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X