Φούλαμ - Γιουνάιτεντ: Ποια είναι η ιστορική πρώτη Ρεμπέκα Γουέλτς

Φούλαμ - Γιουνάιτεντ: Ποια είναι η ιστορική πρώτη Ρεμπέκα Γουέλτς
Photo Credits: INTIME

Ιστορία θα γράψει σήμερα η Ρεμπέκα Γουέλτς στο Φούλαμ - Γιουνάιτεντ ως η πρώτη γυναίκα ρέφερι που συμμετέχει σε αγώνα Premier League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 39χρονη Γουέλτς θα είναι η τέταρτη ρεφερί στον αγώνα Φούλαμ – Γιουνάιτεντ και θα είναι η πρώτη γυναίκα σρη ιστορία που θα συμμετάσχει σε αγώνα της Premier League. Η προώθηση της Γουέλτς είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθειας της PGMOL να προωθήσει τη διαφορετικότητα αλλά και την ισότητα φύλων μεταξύ των αξιωματούχων.

Η γεννημένη στην Ουάσιγκτον διαιτητής, προκρίθηκε μέσω της κομητείας Ντάραμ της FA και άρχισε να διαιτητεύει σε Sunday leagues στο Σάντερλαντ. Ξεκίνησε τη διαιτητική της καριέρα το 2010, ενώ εργαζόταν και σε διοικητική πόστο στο NHS.

Η 39χρονη άρχισε τη καρριέρα της ως ρέφερι το 2019. Έκτοτε, κάνει τακτικές εμφανίσεις στη Women’s Super League την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας ενώ παράλληλα καταρρίπτει συνεχώς ρεκόρ, καθώς ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε έναν αγώνα EFL όταν ανέλαβε την ευθύνη του Harrogate Town εναντίον του Port Vale στη League Two το 2021.

Είχε μια γρήγορη άνοδο στη σκάλα διαιτητών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σφυρίζοντας το Μπέρμιγχαμ – Πρέστον τον Ιανουάριο, και έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διατήτευσε αγώνα της Championship.

Ανέλαβε επίσης τρία παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το καλοκαίρι, αφού προήχθη στην ελίτ κατηγορία γυναικών διαιτητών της UEFA το 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο προσεχές παιχνίδι της Φούλαμ με τη Γιουνάιτεντ θα υπάρχει μία ακόμα γυναίκα αξιωματούχοι που θα συμμετέχουν στην αναμέτρηση. Εκτός από την Γουέλτς, η Μάσεϊ Έλις θα εργαστεί ως Assistant VAR για το παιχνίδι.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στον The Guardian, η 39χρονη «ρεφ» είπε: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δείξουμε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στο κορυφαίο 1% της κατηγορίας τους μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, ώστε σίγουρα να κάνει τις υπόλοιπες πιο κάτω στην πυραμίδα να κοιτάξουν ψηλά και να ξέρουν ότι μπορούν να πετύχουν το ίδιο».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X