Ο Μάνταλος παίρνει θέση στο «Πάνθεον» της ΑΕΚ και μια αγωνιστική που θα δείξει πολλά!

Ο Μάνταλος παίρνει θέση στο «Πάνθεον» της ΑΕΚ και μια αγωνιστική που θα δείξει πολλά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον μύθο που χτίζει ο Μάνταλος στην ΑΕΚ και για την κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως, υπάρχει το αίσθημα πως η ζωή δεν είναι δίκαιη. Έχουμε πολλές φορές την εντύπωση, πως λειτουργούν πράγματα εις βάρος μας, που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Βέβαια, να πω την πάσα αλήθεια, εδώ και χρόνια έχω κατασταλάξει πλέον πως στα περισσότερα πράγματα, εμείς είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Εμείς με τις αποφάσεις και τις κινήσεις μας γράφουμε την ιστορία. Όπως έκανε ο Πέτρος Μάνταλος και έδεσε για πάντα την ποδοσφαιρική ζωή του με την ΑΕΚ.

Η είδηση της επέκτασης του συμβολαίου του Μάνταλου με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2026, αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σχέσης μοναδικής για τα σύγχρονα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας. Δεν είναι συνηθισμένο παίκτες τέτοιας κλάσης να μένουν στα στενά ελληνικά όρια, είναι ασυνήθιστο για τη σκληρή πραγματικότητα των ομάδων. Ειδικά στην ΑΕΚ, που η ισορροπία συναισθημάτων δεν είναι διόλου δεδομένη, φαντάζει εκπληκτική η αντοχή στο χρόνο. Δυστυχώς για την κοινωνία της ΑΕΚ, για πολλά χρόνια κάθε συζήτηση για τον Μάνταλο αναλώθηκε για τους λάθος λόγους.

Για το εάν είναι ηγέτης, για το εάν έπρεπε να φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, για τη σχέση του με τον Μελισσανίδη, για τις σχέσεις του γενικά, για τη συμπεριφορά του στα αποδυτήρια. Δεν μου προξενεί τίποτα εντύπωση. Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι την προσπάθεια απομυθοποίησης κολοσσιαίων μορφών της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας σαν τον Μανωλά και τον Μαύρο, το κράξιμο στον Μάνταλο έμοιαζε με… χάδι. Ο Πέτρος της ΑΕΚ Ξέρετε όμως, υπάρχει μια δικαιοσύνη που υπερβαίνει κάθε δυσκολία. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ιδανικά σε μέρα αγώνα της ΑΕΚ.

Ρίξτε μια ματιά, κάντε μια προσωπική δημοσκόπηση, βλέποντας τα ονόματα και τους αριθμούς που έχουν επιλέξει στις φανέλες τους οι περισσότεροι Ενωσίτες. Θα δείτε να κυριαρχεί ο Μάνταλος με το 20. Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όσο κοιτάς σε νεαρότερες ηλικίες, τόσο περισσότερους «Μάνταλους» βλέπεις. Είχαμε την κουβέντα πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή με τον Βασίλη Μπορμπόκη. Για τις φανέλες και το δέσιμο με τους παίκτες. Πως κάποιοι παίκτες γίνονται ένα με την ομάδα.

Γίνονται κομμάτια της καθημερινότητας και είναι πλέον τόσο οικείοι, που τους αποκαλείς με τα μικρά τους ονόματα, θαρρείς και είστε φίλοι από τη γειτονιά: ο Θωμάς, ο Στέλιος, ο Μπίλαρος, ο Ντέμης, ο Ηλίας, ο Μιχάλης, ο Τόνι και άλλοι πολλοί. Δεν χρειάζεται να αναφέρω επώνυμα, τους ξέρετε όλοι. Και τώρα, σε αυτήν τη λίστα αγάπης προσθέστε και τον Πέτρο. Ηγέτης και φυσικός αρχηγός. Όταν το καλοκαίρι του 2021 ο Μάνταλος υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ ως το προσεχές καλοκαίρι, υπήρχε μια ξεχωριστή σημειολογία.

Επρόκειτο για την πρώτη ανακοίνωση για ανανέωση ή για μεταγραφή μέσα στην «Αγιά Σοφιά-OPAP ARENA». Εκεί που ο Μάνταλος έφτασε στην πλήρη αποκατάσταση, αρχικά με την αποθέωση και τα συνθήματα με το όνομα του και εσχάτως, με την επαναφορά του περιβραχιόνιου στο χέρι του. Για να το κλείσω το θέμα: ο Μάνταλος και ηγέτης της ΑΕΚ και φυσικός αρχηγός της. Και βέβαια, μαζί είναι και παικτάρα.

Ένας ποδοσφαιριστής εκπληκτικών προδιαγραφών, που όταν έχει τη σωστή καθοδήγηση και τους κατάλληλους συμπαίκτες μπορεί να κάνει… παπάδες μέσα στο γήπεδο. Ρωτήστε και τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό πέρυσι να σας πει για τα ποδοσφαιρικά «ποιήματα» που υπέγραψε και έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν. Η προσοχή στην Κηφισιά.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X