Ο τρελός πειθαρχικός κώδικας τους δίνει δικαιώματα

Ο τρελός πειθαρχικός κώδικας τους δίνει δικαιώματα

Ο Insider βάζει στο τραπέζι θέματα που δεν μπορούν να τεντώνονται από τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός φυσικά κι έβγαλε εισιτήρια για το ματς με τον ΠΑΟΚ σε μια επίδειξη θράσους και κακώς εννοούμενου τσαμπουκά. Καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει γι΄αυτό. Και καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει πως όπως ακριβώς με επίκεντρο ένα πέναλτι σε Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ακριβώς αυτόν τον καιρό πέρσι ξεκίνησε μια εκβιαστική επίθεση στην κυβέρνηση, το ίδιο ακριβώς γίνεται και τώρα. Πάλι με την υπόθεση των υποκλοπών. Η οποία χρησιμοποιείται αλά καρτ από το συγκεκριμένο σύστημα.

Το θέμα είναι βέβαια πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή την επίδειξη θράσους, αν δεν του έδινε ένα δικαίωμα όντως η ασάφεια του πειθαρχικού κώδικα.

Τι λέει το άρθρο 24

Μπήκαμε και είδαμε το περιβόητο Άρθρο 24 και τις προβλέψεις του. Που υποτίθεται έχουν αλλάξει κι όπως λένε τα ερυθρόλευκα Μέσα πλέον λέει πως πρέπει να βγει απόφαση και για την έφεση για να ισχύσουν ποινές. Κάτι που φυσικά είναι εντελώς παρανοϊκό αν ισχύει.

Τι λέει λοιπόν το άρθρο 24; «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα. Η άσκηση εφέσεως κατά αποφάσεως των πρωτοβαθμίων οργάνων δεν αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπεται άλλως (παρ.2β κατωτέρω)».

Τι εννοεί ο… ποιητής;

Εσείς τι ακριβώς καταλαβαίνετε από αυτό; Από την μία λέει είναι άμεσα εκτελεστές εκτός των περιπτώσεων διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα. Μετά λέει όμως η άσκηση εφέσεως δεν αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 2.

Πάμε να δούμε τι λέει και η παράγραφος 2β. «Η άσκηση εφέσεως κατά της αποφάσεως αναστέλλει την καταβολή της χρηματικής ποινής μέχρι την έκδοση αποφάσεως από την Επιτροπή Εφέσεων, παρατεινομένου ανάλογα -αν απαιτηθεί- του χρονικού διαστήματος των τριάντα (30) ημερών, που άρχεται από την κοινοποίηση της πρωτόδικης αποφάσεως».

Ποιος ευνοείται από τις ασάφειες

Μιλάει λοιπόν για τις χρηματικές ποινές. Και σε κάθε περίπτωση πουθενά δεν λέει πως εκτελούνται οι αποφάσεις για κεκλεισμένων των θυρών μόνο μετά την απόφαση για την έφεση. Αντίθετα αυτό που λέει άμεσα εκτελεστές εκτός των περιπτώσεων διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, κάλλιστα μπορεί απλά να εννοεί το διάστημα των πέντε ημερών από την απόφαση που πρέπει να υπάρχει για να γίνει το ματς κεκλεισμένων. Κι αναφέρεται αλλού στον πειθαρχικό κώδικα.

Σε κάθε περίπτωση, άντε εσύ να βγάλεις άκρη όπως σας είπαμε και πριν. Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί κάθε χρόνο έχουμε τόσες ασάφειες στον πειθαρχικό κώδικα; Και σε τελική ανάλυση ποιος ευνοείται από αυτές; Αυτός που συνεχώς μπλέκει σε ιστορίες και τρέχει στα πειθαρχικά όργανα ή αυτός που σπάνια αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα; Το ρωτάμε γιατί ορισμένα πράγματα σε παρανοούν τελείως.

O Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X