Αυτή η ΑΕΚ αλλάζει όλων τον διακόπτη

Αυτή η ΑΕΚ αλλάζει όλων τον διακόπτη
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει με αφορμή την περίπτωση του Στάνκοβιτς, για την υγεία που έχει φυτέψει και έχει θεριέψει στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όσα έγιναν, καθαρά αγωνιστικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί σχεδόν όλα. Και σχεδόν μ’ όλα συμφωνώ. Θα προσθέσω μόνο πως η ΑΕΚ πέρυσι τέτοια εποχή, που είχε κάνει ξανά μια επική ματσάρα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ήταν πίσω από την κορυφή οκτώ ολόκληρους βαθμούς. Τώρα είναι μόνο δυο. Και είναι και δεύτερη στον όμιλο φωτιά της Ευρώπης. Ενώ πάλι στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έδειξε πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ακόμα και με κομβικές απουσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν κάνω πρόβλεψη πως θα πάει όλο αυτό. Μόνο τα δεδομένα.

Θα σταθώ σε κάτι άλλο από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Όχι τόσο στην εκπληκτική στάση του κόσμου απέναντι στον Στάνκοβιτς. Αλλά στις αντιδράσεις που είχε ο ίδιος ο Αυστριακός. Και ήταν αντιδράσεις εντελώς έξω και πέρα απ’ όσα είχαμε δει από τον Στάνκο όλα αυτά τα δυο πλας χρόνια που βρίσκεται στο κλαμπ. Καταρχάς για να το πιάσουμε από την αρχή και να είμαστε καθαροί. Ήταν καταδικαστικό για την ΑΕΚ στο Βελοντρόμ, το λάθος που έκανε. Ναι, έκαναν τραγικά πράγματα οι διαιτητοvar από την Πολωνία. Αλλά με έντεκα και χωρίς να ξαναβρεθεί πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, η ΑΕΚ θα έπαιρνε αποτέλεσμα. Φαινόταν από την εικόνα του παιχνιδιού και από το πως ήταν όλοι στην Μαρσέιγ. Είχαν αντιδράσεις ΑΕΚ του Γιαννίκη, όταν ισοφαριζόταν. Και ήσουν σίγουρος πως ξεκινούσε η κατηφόρα.

Ο πρώτος που το ξέρει πολύ καλά αυτό, είναι ο ίδιος ο Στάνκοβιτς. Ίσως γιατί έχει ζήσει και την ΑΕΚ του Γιαννίκη. Κυρίως γιατί το έβλεπε μέσα στο γήπεδο. Γι αυτό και ήταν στο ταξίδι της επιστροφής όχι σκασμένος, αλλά «πεθαμένος». Τον πλησίαζαν όλοι και μ’ ένα νεύμα προσπαθούσαν να του δείξουν πως είναι όλα καλά. Αλλά το χαμόγελο με το οποίο απαντούσε ήταν τόσο παγωμένο, που θαρρούσε κανείς πως μέσα του είχε θερμοκρασία παγετώνα. Και για χίλιους λόγους ήταν κρίμα όλο αυτό και καθόλου δίκαιο. Κυρίως διότι ο Στάνκο και στο πρώτο ημίχρονο στο Βελοντρόμ και πολλές φορές στην φετινή σεζόν, είχε κρατήσει μόνος του όρθια την ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο, γενικώς δεν είναι πάντα δίκαιο.

Ο κόσμος της ΑΕΚ όμως, είναι δίκαιος. Συνολικά ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ, ειδικά την δεδομένη στιγμή, είναι απόλυτα δίκαιος. Και στάθηκε και απόλυτα δίκαια, απέναντι στον Στάνκοβιτς. Ήταν τρομερή η αποθέωση που εισέπραξε από τον κόσμο όταν βγήκε για ζέσταμα. Ήταν επιδραστικότατο ο τρόπος που και ο Αλμέιδα και οι συμπαίκτες του, τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν. Κάτι που φάνηκε στον τρόπο που ο ίδιος ο Στάνκοβιτς το εισέπραξε. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 110% επαγγελματία, γενικώς απόμακρο και κλεισμένο στον εαυτό του, που χαμογελούσε σπάνια και ακόμα πιο σπάνια άφηνε να φανούν τα συναισθήματα του.

Όλα αυτά μέχρι και την προηγούμενη Δευτέρα. Τότε ο Στάνκοβιτς γύρισε προς την εξέδρα και κτύπησε πολλές φορές με το χέρι το σημείο της καρδιάς. Δεν το είχε κάνει ποτέ. Έκανε ξέσπασμα συναισθηματικό στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι και είπε ακόμα και πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Το δήλωσε ο παίκτης που δυο μήνες μετά την υπογραφή του στην ομάδα το καλοκαίρι του 2021, ήταν κοινό μυστικό πως το είχε μετανιώσει. Αλλά τώρα συμβαίνει αυτό που είπε. «Μόνο η ΑΕΚ με κάνει να αισθάνομαι έτσι». Η αλήθεια είναι.

Αυτή η ΑΕΚ, η ΑΕΚ του Αλμέιδα, η ΑΕΚ της υγείας, κατασφέρνει να γυρίσει σ’ όλους τον διακόπτη. Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Του Στάνκοβιτς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά δεν είναι καν το μοναδικό. Δείτε τι έχει γίνει με τον Μάνταλο. Ίσως ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση μ’ αυτή του Στάνκοβιτς. Αυτός και αν είχε παγώσει μέσα του το καλοκαίρι του 2022. Δεν ξαναπιάνω το αν έφταιγε πολύ ή λίγο ο ίδιος και δεν έχει και σημασία. Σημασία έχει αυτό που έχει καταφέρει και σ’ αυτή την περίπτωση αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Έχει κάνει ζεστό και ποδοσφαιρικά τον Μάνταλο. Έχει κάνει ζεστό και τον κόσμο απέναντι στον Μάνταλο. Και προφανώς η κερδισμένη σ’ όλη αυτή την υπόθεση, είναι μόνο η ΑΕΚ και κανένας άλλος.

Φυσικά όλο αυτό ξεκινάει εν πολλοίς από τον Αλμέιδα. Αυτός έφερε και φύτεψε και θέριεψε όλη αυτή την υγεία μέσα όχι μόνο στο αποδυτήρια, ούτε μόνο στο γήπεδο, αλλά συνολικά στον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Και ευτυχώς ο οργανισμός αυτός ανταποκρίθηκε, διότι θα μπορούσε να είχε γίνει και διαφορετικά το πράγμα. Αλλά αυτό που βγαίνει ως αποτέλεσμα απ’ αυτή την υγεία, είναι απολαυστικό. Από κάθε άποψη.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X