Η νέα πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο κόμβος Πινέδα για την ΑΕΚ

Η νέα πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο κόμβος Πινέδα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει τα νέα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και την ΑΕΚ που αλλάζει με τον Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Γεμάτο εναλλαγές συναισθημάτων. Πέμπτη βράδυ ο Ολυμπιακός πανηγύριζε και βρισκόταν στα καλύτερα του, Παρασκευή βράδυ ο Παναθηναϊκός αισθάνεται δικαιωμένος για τη δικαστική απόφαση. Θα πείτε δεν είναι και η πρώτη φορά. Εδώ πριν από μερικά χρόνια, η ΑΕΚ κοιμήθηκε το βράδυ έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τον ΠΑΟΚ και γνωρίζοντας πως θα αγωνιστεί σε κλειστή Τούμπα και ξύπνησε με τη διαφορά στο -2 και την έδρα του ΠΑΟΚ κατάμεστη. Συμβαίνουν αυτά.

Δεν συνδέω τις δύο υποθέσεις. Μην κάνετε περίεργους συνειρμούς στο μυαλό σας. Αλλωστε, Σκουτέρης υπήρξε ένας και μοναδικός. Στη συγκεκριμένη απόφαση που λήφθηκε για το ντέρμπι της ντροπής, δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως το δίκαιο βρίσκεται στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Είναι ξεκάθαρο, ότι πέραν από στείρες και ανώφελες κουβέντες, για το ό,τι τα ματς πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, πρέπει να συζητάμε και για τις συνθήκες που θα διεξάγονται.

Το λέω αυτό, γιατί αν δεν το κατανόησαν άπαντες, ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς στα χαρτιά. Και το πήρε με εφαρμογή του κανονισμού, όπως είχε εντοπιστεί άμεσα από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στη διάρκεια της διακοπής στο «Καραϊσκάκης». Λέω για «χαρτιά» και για εφαρμογή του κανονισμού, επειδή πρέπει να τελειώνουν και διάφορες απρέπειες του παρελθόντος. Νωπά είναι όσα συνέβησαν και το ‘18 και πέρυσι στο Περιστέρι.

Τα νέα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Τώρα, θα υπάρξει επικοινωνιακό τσουνάμι και ασφυκτική πίεση για να αλλάξει η απόφαση στην έφεση. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και επικοινωνιακά και πολιτικά. Οπότε, όσες «απειλές» και εάν υπάρξουν να κοπεί η Αθήνα στα δύο, όσοι βουλευτές και δήμαρχοι εμφανιστούν για το δίκαιο του Ολυμπιακού, δεν πιστεύω πλέον πως μπορεί να αλλάξει. Και δεν είναι τυχαίο, πως ξαφνικά άρχισαν και οι ευθείες επιθέσεις κατά Αλαφούζου και Παναθηναϊκού, που αποτελούσαν είδος υπό… εξαφάνιση για μήνες.

Και από την άλλη βέβαια, φαίνεται ξεκάθαρα μια διάθεση να στρίψει το καράβι και να υπάρξουν κάποιες αποστάσεις. Εδώ ο κ. Αλαφούζος εμφανίστηκε σε νέα συνέντευξη του να λέει πως η διαιτησία είναι καλύτερη και το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, φτάνοντας να αναφερθεί σε… αναγέννηση του πρωταθλήματος! Θυμήθηκε και τα χρόνια της σκληρής «παράγκας», τότε που ο πρωταθλητής αναδεικνύονταν πριν καν αρχίσει η σεζόν. Βρε λες;

Η συγκυρία για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ τη Δευτέρα. Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόβαθμες, με δύο πόντους διαφορά από τον Παναθηναϊκό και έναν από τον Ολυμπιακό. Με την Ενωση λαβωμένη από αλλεπάλληλα ζητήματα τραυματισμών (έφτασαν τους έξι οι απόντες) και τον ΠΑΟΚ στα καλύτερα του, ειδικά με τον τρόπο που κέρδισε στη Σκωτία. Αλλά από πέρυσι, η ΑΕΚ έχει δείξει πως επανέφερε την κανονικότητα στα ματς με τον ΠΑΟΚ και είχε σπουδαίες νίκες μέσα και έξω.

Ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, η δυναμική είναι διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ δείχνει φέτος καλύτερος, έχει συσσωρευμένη ποιότητα δημιουργικά, αλλά και κάποια κρίσιμα ζητήματα μεσοαμυντικά. Ιδίως στη μεσαία γραμμή, όπου δεν υπάρχουν παίκτες με ταχύτητα, αλλά και στην άμυνα, όπου δεν έχει βρει ακόμα ασφάλεια από τα δίδυμα των στόπερ. Κατά την κρίση μου, με βάση και τα ζητήματα που υπάρχουν αγωνιστικά στην ΑΕΚ, κλειδί για όλα είναι ο Πινέδα.

Η διαχείριση του Πινέδα

«Προσπαθώ να προσέξω ως προς τη διαχείριση τον Ορμπελίν γιατί παίζει ασταμάτητα εδώ και ένα χρόνο. Αποδεικνύει ότι σε όποια θέση και να παίξει αυτός θα έχει την ίδια απόδοση. Μπορεί κάποιες φορές να είναι λίγο καλύτερος και κάποιες άλλες όχι τόσο, όμως είναι πάντα χαρούμενος και πρόθυμος να μας βοηθήσει», είπε ο Αλμέιδα μια εβδομάδα πριν. Δεν έχει άδικο. Πρόκειται για τον πολυτιμότερο παίκτη της περυσινής σεζόν. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει χαμάλης πολυτελείας, για να βοηθήσει την ΑΕΚ.

Ωστόσο, είναι ένα ζητούμενο πόσα μπορεί να παίρνει η ΑΕΚ από αυτόν τον παικταρά, όταν δεν παίζει στον άξονα. Και φέτος ειδικά, δεν γίνεται καθόλου συχνά. Προσέξτε και
θα δείτε:

– Με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έπαιξε 83’ ως αριστερός χαφ
– Στη ρεβάνς με τους Κροάτες, 76’ πάλι ως αριστερός χαφ
– Με την Αντβέρπ για όλο το 90λεπτο ως κεντρικός χαφ, στην πιο κακή εμφάνιση του
– Με τον Πανσερραϊκό μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο ως δεξί μπακ
– Στη ρεβάνς με τους Βέλγους ξανά βασικός επί 90λεπτο ως κεντρικός χαφ
– Στο Βόλο μπήκε στο φινάλε για 13’ παίζοντας ως δεξί μπακ
– Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο ως κεντρικός χαφ
– Στο έπος με την Μπράιτον έπαιξε για 79’ ως κεντρικός χαφ
– Με τον Παναθηναϊκό ξανά βασικός, για 90λεπτο, ως κεντρικός χαφ και στο τέλος αριστερό μπακ
– Με τον Ατρόμητο ήταν εκτός αποστολής
– Με τον ΟΦΗ μπήκε για 23’ παίζοντας ως κεντρικό χαφ
– Με τον Αγιαξ 52’ ως κεντρικός χαφ
– Με τον Παναιτωλικό έπαιξε 90λεπτο ως κεντρικός χαφ
– Με τον Αστέρα Τρίπολης μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ως κεντρικός χαφ
– Με τη Μαρσέιγ, έπαιξε 45’ ως αριστερό χαφ και 45’ ως δεξί μπακ

Πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Αλμέιδα

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X