Αναλυτικά οι αριθμοί του Άρης - ΑΕΚ

Αναλυτικά οι αριθμοί του Άρης - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Δείτε τα στοιχεία που παραθέτει ο ΕΣΑΚΕ

Η 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ξεκινά σήμερα με τρία παιχνίδια όμως θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30/10.

Αύριο Κυριακή το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό του Άρη Midea με την ΑΕΚ Betsson στο Nick Galis Hall. Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 17:15 και ο ΕΣΑΚΕ παραθέτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία:

Ο Άρης Midea μπήκε στο Πρωτάθλημα με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό όμως στη συνέχεια πέρασε από την Πάτρα το εμπόδιο του Απόλλωνα Carna και επιβλήθηκε εντός έδρας της Καρδίτσας Ιαπωνική. Αν πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ Betsson θα βρεθεί στο 3-1 για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε αυτόν τον απολογισμό στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του ήταν στην περίοδο 2015-16.

Η ΑΕΚ Betsson άνοιξε λογαριασμό στο φετινό Πρωτάθλημα με την επικράτηση επί του Απόλλωνα Carna που ήρθε μετά τις ήττες από το Λαύριο Megabolt εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Θέλει τη νίκη στο ντέρμπι, ασφαλώς για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, αλλά και για να αποφύγει τη χειρότερη εκκίνηση της στην τελευταία τετραετία. Η τελευταία φορά που μπήκε με τρεις ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα, ήταν στη σεζόν 2019-20.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Άρης Midea και ΑΕΚ Betsson συνθέτουν ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του ελληνικού Πρωταθλήματος και βέβαια έχει μακρά ιστορία πίσω του, που αποτυπώνεται σε 136 παιχνίδια. Ο Άρης Midea έκανε το 2/2 στα ματς της περασμένης σεζόν (74-64 εντός, 76-63 εκτός έδρας) κάτι που είχε να συμβεί από το 2015-16.

Η ΑΕΚ Betsson ωστόσο διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, τόσο συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), όσο και ειδικότερα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Από την άλλη πλευρά όμως ο Άρης Midea έφτασε στη νίκη στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια και με διψήφιες διαφορές. Πριν το περσινό 74-64, είχε επικρατήσει με 91-73 στο αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2021-22.

Συμπτωματικά οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τη διαφορά ότι στις δύο προηγούμενες σεζόν είχαν συναντηθεί στην Αθήνα. Για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2021-22, η ΑΕΚ Betsson νίκησε με 64-63 χάρη σε καλάθι του Ανδρέα Πετρόπουλου στα 4’’ από το τέλος ενώ για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2022-23, ο Άρης Midea έβαλε τέλος στο σερί των 10 εκτός έδρας ηττών του, επικρατώντας με 76-63.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των ντέρμπι…

Αναλυτικά οι αριθμοί του Άρης - ΑΕΚ

AΡΗΣ MIDEA

MILESTONE

* Σε ένα ξεχωριστό, ομαδικό επίτευγμα θα φτάσει, εκτός απροόπτου, ο Άρης Midea μέσα από αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται ακόμη εννιά ασίστ για να γίνει η 4η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ mateco, που θα φτάσει τις 12.000.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Δύο από τους τέσσερις πρώτους στα κλεψίματα, είναι παίκτες του Άρη Midea. Πρώτος είναι ο Ρόνι Χάρελ με επτά ενώ ο Ίσμαελ Σανόγκο μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τους Μπιουκάναν και Φρίντρικσον έχοντας από έξι.

* Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης χρειάζεται τρία επιθετικά ριμπάουντ για να μπει στη 40άδα της σχετικής λίστας του Άρη Midea. Έχει 58 και στην 40ή θέση είναι ο Έντι Στόουκς που είχε 61 στην περίοδο 1995-96.

* Κρατώντας την Καρδίτσα Ιαπωνική στους 61 πόντους, ο Άρης σημείωσε την καλύτερη αμυντική επίδοση των τριών πρώτων αγωνιστικών.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης Midea εκτέλεσε με 80% από τη γραμμή του φάουλ, επίδοση που είναι η καλύτερη των τριών πρώτων αγωνιστικών.

– Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τις λιγότερες ασίστ -μαζί με τον Απόλλωνα Carna- (13) και κέρδισαν λιγότερα φάουλ από κάθε άλλη ομάδα, έχοντας μέσο όρο 17,66.

ΑΕΚ BETSSON

MILESTONE

* Ο Μανόλης Χατζηδάκης απέχει επτά πόντους από τους 200 και τέσσερα ριμπάουντ από τα 100 στην καριέρα του στην Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μπεν ΜάκΛεμορ επιχείρησε τον ίδιο αριθμό τριπόντων στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές (5). Αστόχησε σε όλα κόντρα στον Ολυμπιακό (0/5) και ευστόχησε σε όλα κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

* Ο Δημήτρης Φλιώνης που επιστρέφει για μία ακόμη σεζόν ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του, χρειάζεται έξι πόντους για να γίνει ο 68ος στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson που θα φτάσει τους 300.

* Ο Όμηρος Νετζήπογλου συμπλήρωσε οχτώ συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα κλέψιμο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ΑΕΚ Betsson ήταν μία από τις δύο ομάδες -η άλλη ήταν ο Προμηθέας- που έφτασε σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

– Με 20 κερδισμένα φάουλ κατά μέσο όρο, η «Ένωση» είχε τη δεύτερη μικρότερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών.

Πηγή: esake.gr

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X