Εφόσον έχει παίκτες με ποιότητα, η ΑΕΚ Betsson μπορεί να κερδίζει και στην κάκιστη μέρα της

Εφόσον έχει παίκτες με ποιότητα, η ΑΕΚ Betsson μπορεί να κερδίζει και στην κάκιστη μέρα της
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για την σημαντική νίκη της ΑΕΚ Betsson παρά την κακή εμφάνιση της

Είναι δύσκολο πράγμα να υποστηρίζει κανείς την ΑΕΚ. Μετά τον χθεσινό αγώνα θυμήθηκα τα meme που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και δείχνουν έναν ηλικιωμένο και λένε Γιώργος, ΑΕΚ, 26 ετών. Η Ένωση κατάφερε και κέρδισε εχθές ένα παιχνίδι που για περίπου 35 λεπτά ταλαιπωρούσε τα μάτια μας και κυρίως τα νεύρα μας. Παρόλα αυτά κέρδισε και πλέον οι ισορροπίες του Ομίλου έχουν αλλάξει.

Αδιανόητη χαλαρότητα και παγκόσμιο ρεκόρ

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με απίστευτα κακή προσέγγιση, με μια χαλαρότητα που την έβλεπες σε οτιδήποτε έκανε στο γήπεδο. Ξεκινώντας από την άμυνα με τα μάτια και στην συνέχεια στην ελαφρότητα που ξόδευε κατοχές στην επίθεση. Υπάρχει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ που όσο βλέπω μπάσκετ δεν το θυμάμαι. Η Ένωση δέχτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο 33 πόντους, δείγμα της ανύπαρκτης αμυντικής παρουσίας που είχε, με τους Ιταλούς να έχουν 11/15 σουτ.

Αυτό σημαίνει ότι περίσσεψαν 4 ριμπάουντ για να πάρει η ΑΕΚ. Τελικά η Σάσαρι πήρε 3 επιθετικά και μία φορά η μπάλα βγήκε άουτ. Δηλαδή η ομάδα του Ζοάν Πλάθα ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με μηδέν (!!) αμυντικά ριμπάουντ. Ενώ έχει γίνει αυτό, βλέπεις τα ριμπάουντ στο τέλος του αγώνα και ήταν 20-48, δηλαδή σε 3 δεκάλεπτα μάζεψαν 48 ριμπάουντ, τα 19 επιθετικά.

Είναι προφανές ότι αν δεν γινόταν αυτό, η ΑΕΚ θα είχε χάσει πανηγυρικά, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξισορρόπησε τις κατοχές του αγώνα και τα 26 (!!) λάθη που έκανε. Αυτός ο αριθμός λαθών ίσως θα ήταν μεγάλος για δύο αγώνες, πόσο μάλλον για έναν. Αρκετά από αυτά ήταν αβίαστα, σε απλές πάσες στα 2 μέτρα, ένα εκνευριστικό πράγμα που έδειχνε παντελή έλλειψη συγκέντρωσης στον αγώνα. Έτσι η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους, όμως εκεί ήταν κρίσιμη η αντίδραση της ΑΕΚ, που με ένα γρήγορο 9-0 την έφερε σε φυσιολογικά επίπεδα, πριν ξεφύγει για τα καλά.

Έβγαλε ποιότητα και προσωπικότητα

Εκεί που όποιος έβλεπε τον αγώνα και αφού η ΑΕΚ είχε επιστρέψει 3 φορές στο -3 και πάντα κάτι έκανε λάθος και οι Ιταλοί ξέφευγαν, αναρωτιόταν πώς θα κερδηθεί αυτό το παιχνίδι, οι προσωπικότητες της ομάδας βγήκαν μπροστά και έδωσαν την απάντηση. Ο ΜακΡέι έκανε τρομερά πράγματα, βάζοντας καθαρά προσωπικά καλάθια με τέτοια άνεση που έδειξε την πολύ μεγάλη κλάση του. Είναι τρομερό ότι σε ματς που κρίθηκε στους 4 πόντους, στα 22:27 που έπαιζε ο ΜακΡέι η ΑΕΚ κέρδιζε με 23 (!!) πόντους όσο βρισκόταν στο παρκέ. Ο Τίλμαν συνέχισε αυτήν την απίστευτη επαφή που έχει με το καλάθι βάζοντας και πάλι άκοπα 20 πόντους και η Ένωση βρέθηκε σε απόσταση βολής.

Εκεί έπρεπε να μπουν τα μεγάλα σουτ για να περάσει μπροστά στο σκορ και να πάρει την νίκη, κάτι που έκανε ο Ραντλ. Ο Αμερικανός που γενικά σε όλα τα ματς μέχρι τώρα είναι αθόρυβος αλλά κάνει την δουλειά του, βγήκε μπροστά και έβαλε δύσκολα σουτ, ειδικά το προτελευταίο, που είναι εκτός ισορροπίας. Εφόσον είχε βάλει αυτά, τότε το τελευταίο που ήταν το σουτ της νίκης και ήταν εντελώς ελεύθερος, ήταν διαδικαστικό απλά να το βάλει.

Η ΑΕΚ πήρε την νίκη, παρόλο που έπαιξε άσχημα, όμως η εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν αδικαιολόγητη. Όχι γιατί έχανε, αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά για το πόσο χαλαρή και μπλαζέ ήταν. Δεν γίνεται να δέχεται 33 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 33 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας 51. Σημαίνει ότι κάτι άλλαξε στην διάθεση και την σοβαρότητα που έβλεπαν το παιχνίδι. Πάντως είναι σημαντικό που παίρνει και τέτοιες νίκες, ειδικά στην Ευρώπη, που τα παιχνίδια είναι μόλις 6 και δεν διορθώνονται εύκολα τα λάθη.

Προφανώς και οι απουσίες παίζουν ρόλο, εχθές φώναζε η απώλεια του Χολ, ενώ και ο Καμπενγκέλε μπορεί να γεμίζει την ρακέτα μόνο με την παρουσία του. Όμως είναι τέτοια η ποιότητα του ρόστερ που μπορεί να τις ξεπερνάει. Επειδή όμως δεν θα γίνεται κάθε φορά, καλό είναι να μπαίνουν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στους αγώνες για να μην τρέχουν μετά.

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει κερδίσει παιχνίδι που ο αντίπαλος πήρε 22 επιθετικά ριμπάουντ (Λούντβιγκσμπουργκ) και άλλο ένα που έκανε 26 λάθη. Είναι πράγματα που θέλουν διόρθωση και βελτίωση, όμως δείχνει και τις δυνατότητες που θα έχει η ομάδα όταν θα είναι έτοιμη.

Τώρα, πάει για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στην έδρα του Άρη και θα είναι σημαντικό ποιοι από τους τραυματίες θα είναι διαθέσιμοι. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι πάρα πολύ σκληρή και παίζει συνεχώς στο όριο του φάουλ, οπότε νοοτροπίες σαν την χθεσινή δεν θα αντέξουν για παραπάνω από 5 λεπτά πριν χαθεί το ματς. Η Ένωση θέλει χρόνο, προσπαθεί να φτιάξει τις συνεργασίες της, είναι το τέταρτο σερί παιχνίδι με 20+ ασίστ, στην άμυνα χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία, όμως όλα δείχνουν να εξελίσσονται από αγώνα σε αγώνα. Θα έρθουν και δύσκολα βράδια, αλλά χρειάζεται υπομονή.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X