Μεγάλη ΑΕΚ - Πέτυχε σπουδαία νίκη (30-29) επί της Λουκέρνης και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Μεγάλη ΑΕΚ - Πέτυχε σπουδαία νίκη (30-29) επί της Λουκέρνης και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης!
Photo Credits: INTIME

Τεράστια εμφάνιση από την ΑΕΚ που επικράτησε με 30-29 της Λουκέρνης και πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στο EHF European League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ευρωπαία ΑΕΚ είναι εδώ.

Η ομάδα χάντμπολ πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 30-29 της Κρίενς Λουκέρνης στα Άνω Λιόσια για την 2η αγωνιστική του EHF European League και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.  Η ομάδα του Ντράγκαν Τζούκιτς στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι, πανηγύρισε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη για φέτος και απέδειξε πως η θέση της βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Παρά το γεγονός πως παραμένει «άστεγη» όλο αυτό το διάστημα, μπήκε μέσα στο γήπεδο και τα έδωσε όλα πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη που ανεβάζει την ίδια αλλά και την Ελλάδα στην χαντμπολική Ευρώπη.

Εξαιρετικός Μαρτίνοβιτς

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι παρά το γεγονός πως η Λουκέρνη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Η «Ένωση» έδειχνε να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, είχε πολλά τρεξίματα και βρήκε λύσεις στην επίθεση. Με τους Μαρτίνοβιτς και Λέμος βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 3′ λεπτό και από εκείνο το σημείο δεν ξανά έχασε το προβάδισμα της στο σκορ. Παρά τα κενά διαστήματα που είχε στην επίθεση σε κάποια σημεία κατάφερε να κρατάει τα ηνία του σκορ και μάλιστα να «χτίζει» σε κάποια χρονικά διαστήματα διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαδόπουλος με πέναλτι έκανε το 3-1 και ο Λέμος ανέβασε και άλλο την διαφορά για το 4-2. Ο Μαρτίνοβιτς έδωσε επίσης πολλές λύσεις στην επίθεση. Η Λουκέρνη μείωσε σε 6-5 με τον Μαντάλινιτς να δίνει γρήγορα την απάντηση ενώ ο Μάλλιος με ωραίο γκολ έφερε την ΑΕΚ στο +3 (8-5). Δύο προσωπικά τέρματα του εξαιρετικού Μαρτίνοβιτς έκαναν το 10-7 ενώ το 12-8 ήρθε δια χειρός Χρήστου Κεδέρη. Η «Ένωση» είχε το μομέντουμ και με τον Παπαδόπουλο ανέβασε κι άλλο την διαφορά σε 13-9 για να έρθει το 15-10 από τον Μαντάλινιτς στο 29′. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την συγκέντρωση τους στα τελευταία δευτερόλεπτα επιτρέποντας στη Λουκέρνη να σκοράρει δύο γκολ και να μειώσει σε 15-12 πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

«Λύτρωση» στο τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό θέλοντας να «χτίσει» ξανά την διαφορά της στο σκορ. Ο Μαντάλινιτς ήταν αυτός που έκανε το 16-13 ενώ ο Μαρτίνοβιτς πέτυχε το 17-13 διατηρώντας σταθερά την ομάδα μπροστά. Η Λουκέρνη μείωσε προσωρινά σε 17-15 αλλά η «Ένωση» με γκολ των Μαρτίνοβιτς και Λέμος έκανε το 20-17 στο 40′. Ακολούθησε ένα ακόμη καλό δεκάλεπτο για την ΑΕΚ η οποία κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ και σε συνδυασμό με τις καθοριστικές επεμβάσεις του Μάτσκεβιτς έκανε το 24-22 στο 50′

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να κρατάει την διαφορά των δύο τερμάτων μέχρι και το 58′. Η Λουκέρνη ισοφάρισε πρώτη φορά στο παιχνίδι σε 29-29 αλλά το γκολ του Μαντάλινιτς στο τελευταίο λεπτό έδωσε τη νίκη με 30-29 στην ΑΕΚ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Τα πεντάλεπτα : 3-2, 6-4, 8-6, 11-8, 12-9, 15-12  ( ημίχρονο ) , 17-14, 20-18,  22-19, 24-21, 28-26, 30-29.

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 2, Ζάμπιτς 2, Κρητικός, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 6, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος 1, Παπαδόπουλος 4, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 1, Μαρτίνοβιτς 7, Αρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 4, Κεδέρης 2.

ΚΡΙΕΝΖ ΛΟΥΚΕΡΝΗ : Μπελκαϊντ, Κούτελ, Ορμποβιτς 3, Τσέπιτς, Σμιντ 11, Ντελκιάπο, Μούσα, Ιντρίζι, Λάνγκενικ 3, Βόλφισμπεργκ, Στίναερτς 5, Σλουμπφ 3, Σέλκερ 1, Ορτλι, Πελλεγκρίνι, Μπεμ 3.

Διαιτητές : Μάντσεν-Μόρτενσεν ( Δανία ).

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X