Τι κάνεις ρε Νίκλας;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για ένα παιδί που με μεγαλύτερο όπλο ένα χαμόγελο, δείχνει τον ποδοσφαιρικό δρόμο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειδή δεν έχουμε μεταμορφωθεί όλοι σε χρυσόψαρα, θυμάμαι πολύ καλά το περυσινό παιχνίδι στην Τρίπολη. Νοέμβρη που ξύριζε ο αγέρας και η βροχή και το γήπεδο ήταν άδειο. Όχι λόγω του κωλόκαιρου, αλλά επειδή ο Αστέρας είχε αποφασίσει πως δεν θα δώσει εισιτήρια. Φέτος που άλλαξε την απόφαση του, το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Όχι επειδή η λιακάδα πολλαπλασίασε ξαφνικά τους οπαδούς του Αστέρα, αλλά επειδή χιλιάδες της ΑΕΚ ταξίδεψαν από παντού. Επομένως τις απειλές της τελευταίας παραγράφου της ανακοίνωσης, πρέπει στον Αστέρα να τις απευθύνουν στον… καθρέφτη τους.

Επίσης θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την καταραμένη φάση. Καθαρά και ξάστερα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο παίκτης του Αστέρα προφανώς και δεν ήθελε ούτε να κάνει κακό στον Ελίασον, ούτε πολύ περισσότερο να του σπάσει τον αστράγαλο. Δυνατά ναι, άγαρμπα φυσικά, αντικανονικά εννοείται, αλλά όχι επίτηδες. Το κακό όμως έγινε. Αλλά ο διαιτητής αλλά και ο VAR, αποφάσισαν πως δεν έγινε. Ούτε φάουλ, ούτε κάρτα, πλάγιο και παίξτε. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η φάση, είναι κωμικό να υπάρχει ανακοίνωση με γκρίνια για κάρτες. Ειδικά μετά από ματς που πήγε να… αποκεφαλιστεί ο Αραούχο και ο θύτης την γλίτωσε μόνο με κίτρινη. Αυτά για να είμαστε ξηγημένοι και πάμε παρακάτω.

Θυμάμαι επίσης πάρα πολύ καλά, όταν όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν παγωμένοι καταλαβαίνοντας πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί στον Νίκλας, όταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν πανιάσει γιατί είχαν καταλάβει αμέσως τι είχε συμβεί, ο Σουηδός ήταν ο πιο ψύχραιμος απ’ όλους. Μάλιστα μέσα στα αποδυτήρια, ήταν αυτός που έδινε κουράγιο σ’ όλα τα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ και όχι το αντίστροφο που θα ήταν και το λογικό. Κατά κάποιες μαρτυρίες, ήταν ακόμα και χαμογελαστός ο Νίκλας.

Όλο αυτό που (του) είχε συμβεί δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεν επιστρέφεις εύκολα μετά απ’ αυτό. Κάποιοι δεν επιστρέφουν καθόλου. Ή αν τα καταφέρουν, μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Ειδικά αν βασίζονται πολύ και στην ταχυδύναμη, όπως ο Ελίασον. Τα ήξερε όλα αυτά από την πρώτη στιγμή, όμως το χαμόγελο του δεν το έχασε ούτε στιγμή. Ίσως αυτό να ήταν και το κλειδί, για να μην του συμβεί τελικά τίποτα απ’ όλα τα άσχημα που μπορούν να προκύψουν από έναν τέτοιο τραυματισμό.

Δεν υπάρχει κανείς στα Σπάτα που να θυμάται μη χαμογελαστό τον Νίκλας σ’ όλον αυτόν τον ζόρικο δρόμο της αποθεραπείας και της επιστροφής. Ίσως γι αυτό (και φυσικά χάρη στην δουλειά την δική του και του ιατρικού τιμ), τον δρόμο τον διένυσε πολύ πιο σύντομα. Για να είμαστε και καθαροί, στην περυσινή σεζόν ο Ελίασον δεν γύρισε ακριβώς ο ίδιος μ’ αυτό που ήταν πριν από το σπάσιμο του ποδιού του. Φέτος όμως, είναι ίδιος και ακόμα καλύτερος.

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, ο Νίκλας είναι και πάλι πρώτος σε ασίστ σ’ ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όπως ήταν και πέρυσι, πριν χρειαστεί να πάει στο χειρουργείο. Μόνο που φέτος έχει παίξει περισσότερα ματς και έχει δώσει και περισσότερες ασίστ. Είναι τέσσερις στο πρωτάθλημα και ακόμα και δυο μετρημένες επισήμως και στην Ευρώπη. Του έχει «φάει» και μια η στατιστική, διότι στο κόρνερ που εκτέλεσε στο γκολ του Αραούχο, έβαλε ενδιάμεσα λίγο το κεφάλι του ο Πέτκοβιτς.

Ο Ελίασον έχει δώσει μέχρι τώρα περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον παίκτη σε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ένας παίκτης που γουστάρει να σερβίρει στους συμπαίκτες του, παρά να το πανηγυρίζει αυτός. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις μια φορά σ’ ολόκληρη την καριέρα του, έκλεισε σεζόν με ίδιο αριθμό ασίστ και γκολ. Πάντα οι ασίστ είναι περισσότερες. Μέχρι τώρα, μήνα Οκτώβρη ακόμα, έχει δώσει έξι. Ο μέσος όρος του, είναι επτά ή οκτώ. Έχει δώσει και 13 σε μια σεζόν με την Μπρίστολ αλλά και 14 ως πιτσιρικάς με τη Νόρκεπινγκ. Αλλά φέτος αν συνεχίσει και να ναι καλά το παιδί, πάει φουλ για να το σπάσει αυτό το ρεκόρ. Ένα παιδί που πέρυσι έσπασε το πόδι του.

Φυσικά και δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι για την λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου του Αλμέιδα, να έχει τον καλό Ελίασον. Ήταν και είναι πολύ βασικό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ της ΑΕΚ. Και είχε φανεί πολύ πέρυσι μέχρι να κτυπήσει. Φαίνεται και τώρα. Στην Τρίπολη έβαλε και το σκοράρισμα στο ρεπερτόριο του. Που πέρυσι δεν το είχε καθόλου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι να παίρνει και γκολ η ΑΕΚ από έναν παίκτη που κυρίως τα μοιράζει στους συμπαίκτες του. Και αν το βάλει και το σκοράρισμα σταθερά στο ρεπερτόριο του, τότε για την μετοχή του Νίκλας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, θα πρέπει να κάνουμε μια άλλη, πολύ μεγάλη κουβέντα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X