Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Άμστερνταμ προτείνει να απαγορευτεί η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στα ευρωπαϊκά ματς του Άγιαξ (VIDEΟ)

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Άμστερνταμ προτείνει να απαγορευτεί η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στα ευρωπαϊκά ματς του Άγιαξ (VIDEΟ)
Photo Credits: INTIME

Τι πρότεινε ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Άμστερνταμ για την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στα ευρωπαϊκά ματς του Άγιαξ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε δημόσια ο αρχηγός της Αστυνομίας του Άμστερνταμ, Φρανκ Πάουβ που πρότεινε τα εντός έδρας ματς του Άγιαξ στην Ευρώπη που χαρακτηρίζονται ως επί το πλείστον υψηλού κινδύνου, να διεξάγονται χωρίς κόσμο των φιλοξενούμενων.

Ο Πάουβ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι κάτοχος του ποδοσφαιρικού χαρτοφυλακίου της Εθνικής Αστυνομίας, δεν έκανε αυτή τη δήλωση σε εφημερίδα ή site, αλλά στο κρατικό κανάλι «NPO1», στην αντίστοιχη ΕΡΤ δηλαδή.

Και όπως υποστήριξε, το είπε αυτό με αφορμή τα επεισόδια στο μεγάλο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Φέγενορντ, αλλά και στο γεγονός ότι στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς χρειάστηκε να επιστρατευτούν 700 αστυνομικοί για τη φύλαξη και την τήρηση της ασφαλείας, με δεδομένο πως στην πόλη ήταν 2.500 οπαδοί της Μαρσέιγ. Μάλιστα, επισήμανε πως «700 αστυνομικοί δεν είναι στις δυνατότητες της αστυνομίας να τους παρέχει». Επί της ουσίας, δηλαδή, πρότεινε στα δύο ματς που ακολουθούν

Σύμφωνα με τον Πάουβ, η απαγόρευση οπαδών θα πρέπει να ισχύει δομικά, αλλά θα πρέπει να ισχύει, όπως είπε «όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει οργανωμένη μετακίνηση 300 φανατικών οπαδών της ομάδας».

Αστυνομικά άλογα στην Αρένα

Μάλιστα, ο Πάουβ έστειλε επιστολές τόσο σε δημοτικές αρχές, όσο και στην κεντρική εξουσία να απαγορευτεί η είσοδος αλλοδαπών οπαδών στα ευρωπαϊκά ματς των ολλανδικών ομάδων με αφορμή τα όσα έγιναν στο Άλκμααρ-Λέγκια για να παταχθεί η βία.

Τώρα το πώς επηρεάζει αυτό την ΑΕΚ; Από τη στιγμή που οι Ολλανδοί ήρθαν στην Αθήνα και είδαν το ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, είναι δεδομένο πως θα πρέπει και η Ένωση να πάρει τα εισιτήρια που της αναλογούν, 5% δηλαδή, προκειμένου να έχει τη συμπαράστασή του κόσμου της.

Δείτε το βίντεο:

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X