Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η νίκη του Καζακστάν για τον αντίπαλο στα playoffs του Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η νίκη του Καζακστάν για τον αντίπαλο στα playoffs του Euro 2024
Photo Credits: INTIME

Το Καζακστάν επικράτησε στη Φινλανδία και επέστρεψε δυναμικά στη μάχη της πρόκρισης στο Euro 2024 από τον 8ο όμιλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για τα playoffs του Euro 2024 (έστω κι αν έχει πιθανότητες πρόκρισης από τον 2ο προκριματικό όμιλο), όμως απέναντί της δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλο που θα έχει στα ημιτελικά.

Το Καζακστάν έμοιαζε ο επικρατέστερος, όμως η νίκη με ανατροπή μέσα στη Φινλανδία το κρατά ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης από τον 8ο όμιλο.

Τι σημαίνει αυτό για την Εθνική ομάδα και ποιες είναι οι… εναλλακτικές της;

Το Καζακστάν έβαλε στο μάτι τη Σλοβενία

Η νίκη του Καζακστάν το φέρνει στην 3η θέση του προκριματικού ομίλου του, πάνω από τους Φινλανδούς, αλλά ακόμα πίσω από Σλοβενία και Δανία, που εξ αρχής ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι για την πρόκριση. Μία ήττα θα μπορούσε να σημάνει και τον αποκλεισμό του, όμως με τη νίκη θα διεκδικήσει το απευθείας εισιτήριο στα δύο παιχνίδια του Νοεμβρίου.

Πρώτος αντίπαλος για τους Καζάκους είναι η χειρότερη ομάδα των προκριματικών και μάλιστα εντός έδρας, το Σαν Μαρίνο. Ο δεύτερος είναι η… καλύτερη ομάδα του ομίλου, η Σλοβενία και μάλιστα εκτός έδρας.

Οι Σλοβένοι είναι και η ομάδα που ρεαλιστικά μπορεί να προσπεράσει το Καζακστάν, αφού οι Δανοί ενδέχεται να μη χάσουν βαθμούς μέχρι το τέλος των προκριματικών.

Το γεγονός ότι η Σλοβενία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Δανία στο έτερο παιχνίδι της τον Νοέμβριο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει και τη δεύτερη γκέλα που ψάχνουν οι Καζάκοι (μαζί με την ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι) για να κάνουν την προσπέραση στη βαθμολογία.

Αν όχι το Καζακστάν, ποιος;

Αν το Καζακστάν καταφέρει να κάνει την ανατροπή στο φινάλε των προκριματικών και να κλέψει το εισιτήριο από τη Σλοβενία, τότε αφήνει ένα κενό ως προς τον αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας στα ημιτελικά των playoffs.

Για να μη συμβεί αυτό, προβλέπεται ανακατάταξη που προβιβάζει την 4η ομάδα των playoffs στην 3η θέση και την τετράδα συμπληρώνει η πρώτη επιλαχούσα.

Ύστερα από την 8η αγωνιστική των προκριματικών, αν βγει το Καζακστάν από την εξίσωση, τρίτη καλύτερη ομάδα στο Nations League ranking είναι το Λουξεμβούργο. Το Δουκάτο επιχείρησε μέσω του 10ου προκριματικού ομίλου να κάνει το θαύμα, όμως η εντός έδρας ήττα τη Δευτέρα από τη Σλοβακία το αφήνει στην 3η θέση και σε αναμονή… σφράγισης του διαβατηρίου για τα playoffs.

Αν συμβεί η έκπληξη μεγατόνων και το Λουξεμβούργο καταφέρει κι αυτό να κάνει την ανατροπή τον Νοέμβριο, να νικήσει Βοσνία και Λίχτενσταϊν και ταυτόχρονα οι Σλοβάκοι να χάσουν από Ισλανδούς και Βόσνιους, τότε το Αζερμπαϊτζάν προβιβάζεται στην 3η θέση των playoffs και θα αποτελέσει την αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας, με το Κόσοβο να γίνεται αντίπαλος της Γεωργίας στον έτερο ημιτελικό.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- τα δεδομένα των playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής (με την Ελλάδα στα playoffs):

21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)
21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε
Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία (οριστικά), Σλοβακία

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X