Η θέση της ΑΕΚ για το χορτάρι της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena»: «Είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας - Εγινε το ματς για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην Εθνική»

Η θέση της ΑΕΚ για το χορτάρι της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena»: «Είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας - Εγινε το ματς για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην Εθνική»
Photo Credits: INTIME

Ξεκάθαρη η θέση της ΑΕΚ για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της στο ματς με την Εθνική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βάλλεται από παντού η ΑΕΚ μετά το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ολλανδία στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Από τη μία να λένε για το πέταλο που ήταν κλειστό και να ρίχνουν την ευθύνη στην Ένωση και από την άλλη να κατηγορούν τον Δικέφαλο για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Η ΑΕΚ εγκαίρως ενημέρωσε για το οπτικό κατά βάση ζήτημα που θα υπήρχε στο γήπεδο. Υπήρξε επίσης ενημέρωση πως είχαν γίνει από τους αρμόδιους οι απαραίτητες μετρήσεις για το αν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αναμέτρηση και δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα. Για το οπτικό κομμάτι υπήρξε ενημέρωση καθώς ήταν αναπόφευκτο. Αναπόφευκτο ήταν γιατί το γήπεδο είναι σε διαδικασία επανασποράς.

Αυτό επιβεβαίωσε και στην σημερινή του τοποθέτηση ο κ. Αντώνης Γκριμότσης, αρμόδιος για όλα τα γήπεδα της Super League.

Ωστόσο σήμερα βάζουν την Ένωση σε θέση απολογούμενου, αντί να λένε πως η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος σε αυτή την διαδικασία, δεν δημιούργησε κανένα θέμα για να μην έχει πρόβλημα η Εθνική Ομάδα.

Η Εθνική Ομάδα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ φυσικά, δεν μπορεί να παίζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για λόγους που όλοι γνωρίζουν από την εμπειρία των ετών που έπαιζε, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη από τους οπαδούς ομάδων σε άλλα μεγάλη γήπεδα της χώρας.

Παρά το γεγονός πως υπάρχει η πίεση της διαδικασίας για να είναι όπως πρέπει ο χλοοτάπητας ενόψει της χειμερινής περιόδου, δεν υπήρχε κανένας δισταγμός να βάλει η ΑΕΚ πρώτα την ανάγκη της Εθνικής Ομάδας. Κι ενώ το έκανε αυτό κι ενώ έδωσε πριν το ματς πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να πρόκυπταν, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τρεις μέρες ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έκανε αντίστοιχες δηλώσεις για τον αγωνιστικό χώρο της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ, μετά την ήττα από την Γαλλία. Και σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα και στην πατρίδα του και στην Αγγλία που τον στηλιτεύουν.

Το γήπεδο της ΑΕΚ στα αρτιότερα της χώρας, αντάξιο με διεθνή στάδια!

Σύμφωνα με την άποψη του κ. Γκριμότση, η OPAP ARENA είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας, με προδιαγραφές των μεγαλύτερων διεθνώς γηπέδων (Σαν Σίρο, Ολντ Τράφορντ, Eitihad, Σίγκναν Ιντούνα Παρκ κ.α.).

Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, υπάρχει στρώση χαλικιού 15 εκ., αμμώδης στρώση 30 εκ., ένα αποστραγγιστικό σύστημα μεγάλης απορροφητικότητας και συνθετικό περιμετρικά υψηλής ποιότητας για τους ποδοσφαιριστές, καθώς έχει τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον αγωνιστικό χώρο.

Οι μετρήσεις του εργαστηρίου του κ. Γκριμότση γίνονται με το αυστηρότερο υπάρχον πρότυπο (ISO 17025).

Συμπερασματικά, ο ίδιος, ως επιστήμονας, θεωρεί ότι η ΑΕΚ «θυσιάζεται» παραχωρώντας το γήπεδό της στην Εθνική ομάδα. Αν ήθελε να βάλει το συμφέρον της πάνω από την Εθνική, θα φρόντιζε να έχει ένα κενό διάστημα 20 – 25 ημερών την συγκεκριμένη περίοδο. Είναι το απαραίτητο διάστημα για τη σωστή συντήρηση και βελτίωση του αγωνιστικού χώρου.

Παράλληλα, κανένα καινούργιο γήπεδο δεν υπάρχει χωρίς προβλήματα. Η Ρεάλ και η Σίτι έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο δύο φορές χλοοτάπητα.

Το Πανθεσσαλικό είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αντιπάλου να δεχθεί να παίξει εκεί, γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τις αποστάσεις από αεροδρόμιο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X