Αθέμιτος ανταγωνισμός, αηδιαστικές καταστάσεις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο ίδιο το πρόβλημα για την ΑΕΚ!

Αθέμιτος ανταγωνισμός, αηδιαστικές καταστάσεις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο ίδιο το πρόβλημα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε λίγα και κατάλαβε πολλά και στο ΣΕΦ και κάνει τους παραλληλισμούς για μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Κάθε φορά, η ίδια ιστορία. Νισάφι. Κάθε φορά, να αποθρασύνονται και περισσότερο. Κάθε φορά, να μην έχουν κανένα αίσθημα ντροπής για το κράξιμο που τους κάνει ο κόσμος. Δεν τους νοιάζει. Η δουλίτσα να γίνεται, να κερδάει (που έλεγε και μια πειραιώτικη ψυχή) ο εκλεκτός και όλα καλά. Μέχρι να συμβούν δύο πράγματα: 1) να σπάσει το απόστημα όπως συνέβη με το ποδόσφαιρο από τα 2016 και έπειτα ή 2) να σιχαθείς και να φύγεις μακριά.

Λέω πάντα, πως όση απογοήτευση και εάν προκαλούν απογεύματα σαν αυτό της Κυριακής στο ΣΕΦ, εκείνο που εν τέλει θέλουν είναι να σε οδηγήσουν μακριά. Να κρατούν μια κατάσταση στην απαξίωση, να αφορά λίγους που θα μοιράζονται πολλά. Όπως συμβαίνει και στην πολιτική ζωή, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που θα ανοίξουμε σε άλλη στιγμή. Να εμφανίζουν τα ΜΜΕ να αποκαλούν τρελούς, γραφικούς, επικίνδυνους όσους επισημαίνουν την αλήθεια, να απειλούν ακόμα και να επιχειρούν να δείξουν πως δεν ασχολούνται με τίποτα γιατί είναι πανίσχυροι.

Η ίδια ιστορία

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Αν είστε περισσότερο ποδοσφαιρικοί, όλη την κατάσταση που βίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην προ 2016 εποχή. Μια συνθήκη, όπου ο πρωταθλητής ήταν γνωστός πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, οι μεγάλοι αντίπαλοι ήταν πλήρως απαξιωμένοι και απλά τους κρατούσαν με σωληνάκια στη ζωή, απλά για να τηρούν τα προσχήματα. Εφτιαχναν αόρατους εχθρούς, έθεταν μεγαλεπήβολους στόχους (αήττητα πρωταθλήματα, μέχρι τέλους κοκ) και η ζωή συνεχιζόταν.

Το θέμα είναι πολυσήμαντο και το έθεσα και στο τελευταίο κείμενο. Καλό θα είναι να αποφασίσουμε ποιο ποδόσφαιρο θέλουμε. Και αφού θα χάσουμε (όσοι το κάνουμε) κάποιο χρόνο για προβληματισμό, ας βάλουμε μαζί και το μπάσκετ. Ας αναλογιστούμε, πως θα ζήσουμε ξανά σε αυτό το άθλημα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα έχουμε ομάδες που θα πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, πως θα γεμίζουν τα γήπεδα και θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η ΑΕΚ

Σίγουρα όχι με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επιβάλει η Ευρωλίγκα. Είναι παγκόσμια αθλητική πρωτοτυπία, να μην μοιράζονται οι ευρωπαϊκές θέσεις με βάση το κριτήριο της κατάταξης στο πρωτάθλημα, αλλά με κλειστά συμβόλαια υπό αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι θλιβερό να μοιράζεται το άθλημα σε 3-4 διοργανώσεις, είναι εξευτελιστικό να επιχειρείται η απομύζηση των εγχώριων πρωταθλημάτων για να γίνει μια λίγκα των λίγων.

Στην ΑΕΚ ξέρουν ποια είναι η λύση. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από τη νομιμότητα. Δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από την επαναφορά της στοιχειώδους ισονομίας. Αυτό επιτάσσει να ξεσηκωθεί, να συνασπιστούν οι υγιείς δυνάμεις απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση. Να σπάσει το απόστημα. Στο ποδόσφαιρο του 2016, υπήρξε η συνεννόηση ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, πως μόνο εάν έσπαγαν αυγά θα άλλαζε η ιστορία. Το πέτυχαν και τους καρπούς απολαμβάνει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια, πέραν κάποιων γραφικών περιπτώσεων που ζουν στο μικρόκοσμο τους.

Να σπάσει το απόστημα

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στο μπάσκετ. Να πάψουν να συμπεριφέρονται ομάδες με ιστορία και κόσμο ως υποτελείς. Να υπάρξει ειλικρινής κουβέντα και επιτέλους η FIBA να βγάλει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους δεν πειθαρχούν. Δεν εννοώ βέβαια τα αστεία παράθυρα των Εθνικών ομάδων, αλλά ουσιαστικές λύσεις που θα κλείσουν το χάσμα. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι θέλουμε να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια και πρωταθλήματα που έχουν σασπένς και κρίνονται στο φινάλε.

Στο ποδόσφαιρο η δουλειά έγινε. Βέβαια, βλέπετε πως γίνονται καθημερινά προσπάθειες να πείσουν, πως η «χούντα» θα γυρίσει. Επιχειρούν να δείξουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό επιτήρηση από FIFA – UEFA, πως όλα ρυθμίζονται από την ολιστική μελέτη, έστω και δεν είναι σε ισχύ. Το γεγονός πως έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή δεν αποτελεί εντολή, αλλά είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων ομάδων.

Δεν αντέχουν το 50-50

Διαβάστε τη συνέχεια

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X