ΑΕΚ: Το κοντέρ εσόδων από την Ευρώπη γράφει 12 συν και συνεχίζει...

ΑΕΚ: Το κοντέρ εσόδων από την Ευρώπη γράφει 12 συν και συνεχίζει...
Photo Credits: INTIME

Τα έσοδα της ΑΕΚ μέχρι τώρα στη σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικά έσοδα που έλειψαν είναι αλήθεια προηγούμενες σεζόν, αποκομίζει η ΑΕΚ από την έως τώρα πορεία της στην Ευρώπη.

Και μιλάμε για έσοδα χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα που είναι και αυτά σημαντικά για μία ομάδα που συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA σε τέτοιο επίπεδο.

Η νταμπλούχος επέστρεψε στις διοργανώσεις της UEFA και τα έσοδα που έχει αποκομίσει, είναι πολύ σημαντικά με το οικονομικό μέλλον να είναι ακόμη πιο ευοίωνο.

Πάμε, όμως, να δούμε αρχικά ποια είναι τα οικονομικά οφέλη της Ένωσης έως τώρα με την ΑΕΚ επί της ουσίας να έχει αποκομίσει από την Ευρώπη έναν Πινέδα και έναν Πόνσε, τα χρήματα δηλαδή που ξόδεψε για να αγοράσει τα δικαιώματα των δύο ποδοσφαιριστών. Θυμίζουμε πως βάση των όσων είχαν διαρρεύσει για τις δύο μεταγραφές η ΑΕΚ πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ για τον Μεξικανό σταρ και σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό επιθετικό.

Με τη συμμετοχή της στα play offs του Champions League η ΑΕΚ αποκόμισε το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή που έμεινε εκτός από την Αντβέρπ, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα γκρουπ του Europa League οι «κιτρινόμαυροι» έλαβαν το ποσό των 3,63 εκατ. ευρώ και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει.

Η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στην πρεμιέρα στη διοργάνωση νικώντας με 3-2 την Μπράιτον. Εκτός από το τεράστιο βαθμολογικό όφελος τόσο για την ίδια όσο και για την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, η Ένωση πρόσθεσε στον λογαριασμό της άλλες 630.000 ευρώ. Ενώ το Χ με τον Άγιαξ (1-1) στην OPAP Arena έφερε άλλες 210.000 ευρώ. Όπερ σημαίνει 840.000 ευρώ με τους 4 βαθμούς. Σε όλα αυτά, όμως, υπάρχουν  και άλλα που πρέπει να προστεθούν. Είναι τα έσοδα από το market pool (λαμβάνει περίπου το 40% του ποσού) και το 10ετές coefficient ranking (1.320.000 ευρώ). Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πως το ποσό ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ με τον ορίζοντα των 15 εκατ. ευρώ να είναι ορατός.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X