Ο Γιακουμάκης ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες φάσεις της Εθνικής στο 0-2 επί της Ιρλανδίας (ΦΩΤΟ)

Ο Γιακουμάκης ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες φάσεις της Εθνικής στο 0-2 επί της Ιρλανδίας (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Γιακουμάκης ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες επιθετικές στιγμές της Εθνικής στο 0-2 επί της Ιρλανδίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν εκεί σε όλες τις μεγάλες επιθετικές στιγμές της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ιρλανδία και ήταν απόλυτα κομβικός στην μεγάλη νίκη που σημείωσε, όπως επιβεβαιώνεται και μέσω του Wyscout.

Η Εθνική Ελλάδος πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Ιρλανδίας με 2-0 σε αγώνα για την 7η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, συνδυάζοντάς την μάλιστα και με μία καλή εμφάνιση.

Ένας από τους κορυφαίους της ομάδας στην χθεσινή βραδιά ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος έφερε την αποστολή του εις πέρας και με το παραπάνω όντας πρωταγωνιστής στις καλύτερες στιγμές στην επίθεση της Ελλάδας, όχι μόνο εκτελώντας, αλλά και δημιουργώντας.

Ο 28χρονος Έλληνας επιθετικός αρχικά άνοιξε τον δρόμο της Εθνικής προς τη νίκη σκοράροντας στο 20ο λεπτό με μία υπέροχη κεφαλιά, που άφησε… άγαλμα τον Μπαζούνου, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα.

Σύμφωνα με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, η ευκαιρία αυτή άξιζε 0,17xG, δηλαδή καταλήγει γκολ συνήθως 17 φορές στις 100.

Παρά την δυσκολία που είχε η προσπάθειά του, ο Γιακουμάκης έκανε το γκολ και μάλιστα στην μοναδική φάση που του δόθηκε στον αγώνα, την μοναδική φορά που ήρθε σε επαφή με την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Αυτή ήταν η τρίτη καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Ελλάδα στο παιχνίδι.

Η second assist στο δεύτερο γκολ και η εκπληκτική κάθετη στον Πέλκα

Όμως, ο Έλληνας επιθετικός δεν έμεινε εκεί. Προσέφερε περισσότερα κι άλλα και μάλιστα, όχι εκτελώντας, αλλά φτιάχνοντας για τους άλλους, βγαίνοντας από το «comfort zone» του.

Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που είχε μόλις μία επαφή στην μεγάλη περιοχή των Ιρλανδών. Δεν έμενε σταθερός εκεί και δεν θα μπορούσε να το κάνει από την στιγμή που η Εθνική δεν ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και άρα την επιθετική πρωτοβουλία στον αγώνα. Έβγαινε από το κουτί και γυρνούσε πιο πίσω, ώστε να βοηθήσει την ομάδα στην ανάπτυξη των αντεπιθέσεών της.

Μάλιστα, στις δύο αντεπιθέσεις που κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία η Εθνική ήταν κι εκείνος μέσα κι από κει προήλθαν οι δύο μεγαλύτερες φάσεις της ομάδας του Πογέτ στο χθεσινό παιχνίδι.

Στην πρώτη περίπτωση ο Κουρμπέλης κέρδισε την κατοχή με υπέροχο τάκλιν, ο Μάνταλος άνοιξε ωραία δεξιά στον Γιώργο Μασούρα, εκείνος έτρεξε με την μπάλα κατά μέτωπο στην περιοχή κι έδωσε στον Γιακουμάκη, που είχε τραβηχθεί λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Ιρλανδών.

Ο Έλληνας επιθετικός κοντρόλαρε την μπάλα και πέρασε μία εκπληκτική κάθετη ανάμεσα από δύο Ιρλανδούς παίκτες βγάζοντας έτσι τον Πέλκα απέναντι στον Μπαζούνου σε καλή θέση, όμως εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιρλανδό κίπερ με το τελείωμά του, που έκανε εξαιρετική επέμβαση αποσοβώντας το 0-2.

Η ευκαιρία αυτή άξιζε 0,43xG, ήταν η κορυφαία που έφτιαξε η Εθνική στο παιχνίδι και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην οξυδέρκεια του Γιακουμάκη να βγάλει την τελική αυτή πάσα.

Η έτερη επιτυχημένη αντεπίθεση της Ελλάδας στο παιχνίδι ήταν κι εκείνη που έφερε το δεύτερο γκολ της, το οποίο ουσιαστικά εδραίωσε το προβάδισμά της στο παιχνίδι. Ο Πέλκας κέρδισε μία κόντρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Βλαχοδήμου και η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο, που έβγαλε μία εξαιρετική μακρινή πάσα στον Γιακουμάκη στα αριστερά.

Ο Έλληνας επιθετικός κατέβασε υπέροχα με το στήθος, έφτασε αριστερά από την μεγάλη περιοχή της Ιρλανδίας καθυστερώντας για να προλάβουν να μπουν σ’ αυτή οι συμπαίκτες του κι έπειτα έβγαλε μία χαμηλή σέντρα. Η μπάλα πέρασε από τον Μασούρα, ο Πέλκας πρόλαβε και την γύρισε με τη μία και, παρ’ ότι δεν του έπιασε απόλυτα το γύρισμα, η μπάλα έφτασε τελικά στον Μασούρα, που εκτέλεσε άμεσα στην κίνηση κάνοντας το 2-0 για την Ελλάδα.

Η τελική αυτή άξιζε 0,33xG και ήταν η δεύτερη καλύτερη της ομάδας του Πογέτ στο παιχνίδι.

Με λίγα λόγια ο Γιώργος Γιακουμάκης μετέτρεψε σε γκολ μία φάση, στην οποία η μπάλα είχε 17% πιθανότητες να καταλήξει στα δίχτυα ενώ είχε και κομβική συμμετοχή στην δημιουργία των δύο καλύτερων τελικών της Ελλάδας στο παιχνίδι, παρ’ ότι κινήθηκε σε χώρο που δεν είναι το δυνατό του σημείο, δίνοντας μία second assist (η πάσα πριν την ασίστ) στο γκολ του Μασούρα και μία παρ’ ολίγον ασίστ στον Πέλκα, που δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο Γιακουμάκης ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες φάσεις της Εθνικής στο 0-2 επί της Ιρλανδίας (ΦΩΤΟ)

Ο Γιακουμάκης ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες φάσεις της Εθνικής στο 0-2 επί της Ιρλανδίας (ΦΩΤΟ)

Πηγή: gazzetta.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X