ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κέρδισε Σιμεόνε-Ποτσετίνο και είναι ο κορυφαίος Αργεντίνος προπονητής στην Ευρώπη!

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κέρδισε Σιμεόνε-Ποτσετίνο και είναι ο κορυφαίος Αργεντίνος προπονητής στην Ευρώπη!

Σπουδαία αποτελέσματα για τον Ματίας Αλμέιδα στον 1,5 χρόνο του στον πάγκο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει συμπληρώσει 469 ημέρες στον πάγκο της ΑΕΚ, διάστημα ικανό για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το έργο του στην Ένωση. Κατάκτηση του νταμπλ από την πρώτη του χρονιά και πλέον ζει με τους «κιτρινόμαυρους» και το όνειρο της Ευρώπης, μέσω του Europa League.

Ο Αργεντίνος αποτελεί ήδη σημαντικό «κομμάτι» της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, με τα αποτελέσματα του να τον κατατάσσουν στη κορυφή της λίστας με τους Αργεντίνους τεχνικούς, που προπονούν στα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μπορεί η εν λόγω λίστα να μην περιλαμβάνει πολλούς τεχνικούς, αλλά τον κατατάσσει στη κορυφή, πάνω από Ντιέγκο Σιμεόνε (Aτλέτικο Μαδρίτης) και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (Τσέλσι). Να διευκρινιστεί ότι η λίστα έχει δημιουργηθεί βάσει των αποτελεσμάτων αποκλειστικά στις τωρινές τους ομάδες και όχι σε όλες όσες προπόνησε ο καθένας στην Ευρώπη.

Η πλειοψηφία αυτών, προπονεί σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και σε ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυσικά, εξαιρούνται και οι Αργεντίνοι που προπονούν σε χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά και εκείνοι των Εθνικών ομάδων.

1. Ματίας Αλμέιδα – ΑΕΚ (2.21 πόντοι/παιχνίδι)

Την κορυφή της λίστας κατέχει ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος καταγράφει 2.21 πόντους ανά παιχνίδι, στο διάστημα που βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα και τον πάγκο της ΑΕΚ. Έχει καταγράψει 57 παιχνίδια στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», σημειώνοντας εντυπωσιακό ρεκόρ με 39 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 9 ήττες.

Σε αυτό το διάστημα, έχει χρησιμοποιήσει 36 παίκτες συνολικά και έχει δημιουργήσει μια ομάδα που σκοράρει 1,91 γκολ ανά παιχνίδι και δέχεται 0,65. Αυτή είναι η η φιλοσοφία του Αργεντίνου, που έφερε την ΑΕΚ στη κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, «χαρίζοντας» της το νταμπλ την περασμένη σεζόν.

2. Ντιέγκο Σιμεόνε – Ατλέτικο Μαδρίτης (2.00 πόντοι/παιχνίδι)

Ίσως ο κορυφαίος Αργεντίνος τεχνικός, βάσει έργου και αποτελεσμάτων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και με εντυπωσιακή εκκίνηση μάλιστα στη φετινή σεζόν. Αναμένεται να κλείσει 13 χρόνια στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης και έχει σημειώσει μέσο όρο πόντων που φτάνει τους 2.00 ανά παιχνίδι.

Το δείγμα των αγώνων είναι επαρκέστατο, αφού έχει φτάσει τους 637 αγώνες με τους «Ροχιμπλάνκος», μετρώντας 377 νίκες, 144 ισοπαλίες και 116 ήττες. Σε αυτό το διάστημα, έχει χρησιμοποιήσει 137 παίκτες συνολικά και έχει καταγράψει μέσο όρο τερμάτων, 1,69 υπέρ και 0,82 κατά.

3. Μαουρίτσιο Ποτσετίνο – Τσέλσι (1.70 πόντοι/παιχνίδι)

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι το φετινό μόλις καλοκαίρι, προερχόμενος από τους πάγκους των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ. Η εκκίνηση στην Premier League δεν είναι η ιδανική για την ομάδα του, αφού έχει ρεκόρ 3-2-3 στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές.

Σε αντίθεση με τον Σιμεόνε, ο Ποτσετίνο δεν έχει προλάβει να δημιουργήσει ικανό δείγμα για να βγουν αντίστοιχα συμπεράσματα. Έχει καταγράψει ήδη 10 αγώνες στον πάγκο των Λονδρέζων, έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Πηγή: Sportal.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X