Ποντόλσκι: «Λατρεύω το χάντμπολ, θέλω να είμαι στο γήπεδο με την ΑΕΚ»

Ποντόλσκι: «Λατρεύω το χάντμπολ, θέλω να είμαι στο γήπεδο με την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Την επόμενη Τρίτη (17/10) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο Ζάμπρζε την Γκόρνικ στο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την επόμενη Τρίτη (17/10) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο Ζάμπρζε την Γκόρνικ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστική του European League στο χάντμπολ.

Η «Ένωση» θα τεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα, η οποία την τελευταία διετία αποτελεί πόλο έλξης στην Πολωνία για το γεγονός πως στο ποδοσφαιρικό τμήμα της, αγωνίζεται ο Λούκα Ποντόλσκι.

Ο Γερμανός επιθετικός κουβαλά μια σπουδαία καριέρα στις πλάτες του, καθώς στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, ενώ είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας με 49 γκολ σε 130 ματς. Μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά Μουντιάλ και αγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Την μέρα που ο Ποντόλσκι ήρθε στο Ζάμπρζε, τον υποδέχθηκαν τουλάχιστον 10.000 οπαδοί του συλλόγου, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στην Πολωνία.

Το γήπεδο χάντμπολ του συλλόγου απέχει μόλις πέντε λεπτά από το στάδιο της Γκόρνικ. Ο Ποντόλσκι λατρεύει το χάντμπολ και συνηθίζει μαζί με τον πατέρα του, αλλά και τα παιδιά του να παρακολουθεί τις αναμετρήσεις της Γκόρνικ. Άλλωστε όπως τονίζει στο SDNA, το συγκεκριμένο σπορ βρισκόταν πάντα στο dna της οικογένειας του.

«Το χάντμπολ είναι το αγαπημένο μου άθλημα πέρα από το ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου έπαιζε χάντμπολ και ο πατέρας μου ποδόσφαιρο. Στη δική μου περίπτωση επικράτησε το ποδόσφαιρο.

Όταν ήμουν παιδί και εγκαταλείψαμε την Πολωνία θυμάμαι πως πηγαίναμε μαζί με τον πατέρα μου
και την μεγαλύτερη αδελφή μου να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της μητέρας μου. Μπορεί να μην κατάφερε να παίξει στην εθνική ομάδα, αλλά ήταν καλή, όπως και ο πατέρας μου».

Η μητέρα του Ποντόλσκι, Κριστίνα έπαιξε χάντμπολ στην Σόσνιτσα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο πρώην άσος των Μπάγερν και Άρσεναλ.

Μάλιστα, υποστήριζε την Γκόρνικ μεταλαμπαδεύοντας το πάθος της για τον σύλλογο στον Γερμανό διεθνή άσο. Ο Ποντόλσκι σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, ονειρευόταν κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα της πολωνικής ομάδα, κάτι που εν τέλει έγινε πράξη τον Ιούλιο του 2021.

Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας όταν υπέγραψε το συμβόλαιο του ήταν ο Ντάριους Τσέρνικ, ο οποίος πλέον καθοδηγεί το τμήμα χάντμπολ.

«Ο Λούκας εκπλήρωσε το όνειρο του υπογράφοντας στην Γκόρνικ. Ήταν τιμή μας που τον φέραμε εδώ. Είμαι χαρούμενος που παίζει ακόμα στη Γκόρνικ και παρακολουθεί τα παιχνίδια μας στο χάντμπολ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο Ποντόλσκι αν και έχει πατήσει τα 38 του, δηλώνει χαρούμενος που βρίσκεται στην πόλη στην οποία πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και μάλιστα επέκτεινε τη συνεργασία του με την Γκόρνικ μέχρι το 2025.

Ο πολύπειρος επιθετικός, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να ρίξει «άγκυρα» στο Ζάμπρζε.

«Ο κόσμος στην περιοχή εδώ που ονομάζεται Σλασκ είναι πολύ φιλικός και ανοικτός. Στο παρελθόν εργαζόταν σε ανθρακωρυχεία και άλλες μεγάλες εταιρίες. Ο καιρός πέρασε, αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι σέβονται την δουλειά τους. Μιλώντας για ανθρακωρυχεία υπάρχει ακόμη ένα στο Ζάμπρζε. Μπορεί να μην λειτουργεί, αλλά αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες.

Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο στην Ευρώπη. Εάν κάποιος βρίσκεται εκεί κοντά αξίζει να το δει. Είναι μοναδικό και ονομάζεται Γκούιντο. Επίσης εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα μπορείς να κάνεις βόλτα με την βάρκα στα κανάλια της πόλης, ή να επισκεφθείς τα όμορφα βουνά κοντά στο Ζάμπρζε. Υπάρχει η φημισμένη εκκλησία στην Τσεστόχοβα, ενώ δεν είναι μακριά και η θαυμάσια Κρακοβία. Πραγματικά υπέροχα μέρη».

Ο πολύπειρος Γερμανός διεθνής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο SDNA να παρακολουθήσει δια ζώσης την αναμέτρηση της Γκόρνικ με την ΑΕΚ.

«Λατρεύω το χάντμπολ και θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο στην Γκόρνικ, αλλά σε κάθε ευκαιρία που έχουμε, βλέπουμε μαζί τους αγώνες της ομάδας στο χάντμπολ».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X