Η ΑΕΚ δεν αποπροσανατολίζεται, η διαιτησία όμως...

Η ΑΕΚ δεν αποπροσανατολίζεται, η διαιτησία όμως...
Photo Credits: INTIME

Ο Γ.Τσακίρης γράφει για τις γελοιότητες της επικοινωνίας των ανταγωνιστών και εστιάζει στην εγχώρια διαιτησία που μοιάζει να επηρεάζεται στους αγώνες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει με τη συνήθεια που τους έγινε λατρεία… Στους ανταγωνιστές της ΑΕΚ αναφέρομαι φυσικά, οι οποίοι σε κάθε διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, ψάχνουν και δημιουργούν θέματα για 24 με 48 ώρες βαριά, προκειμένου να δημιουργούν άλλοθι στο ενδεχόμενο που στραβώσουν τα πράγματα. Τούτη τη φορά με αφορμή το θέμα του αρχιδιαιτητή, για μια – δυο μέρες, έγινε ένας μικρός χαμός μόνο εντός συνόρων φυσικά, με ελεγχόμενα ΜΜΕ και το υπαλληλικό του προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η προπαγάνδα δίχως νόημα του Ολυμπιακού. Βιάστηκε για πολλοστή φορά η αλήθεια, έκαναν πάλι την εμφάνισή τους τα σότα περί ολιστικής μελέτης και επιτροπείας που ΔΕΝ υφίσταται πλέον και αφού είδαν πως δεν ασχολήθηκαν ούτε οι δικοί τους, τελείωσε το έργο…

Ακούσαμε και διαβάσαμε γελοιότητες που διέρρεαν από επίσημα ερυθρόλευκα χείλη, οπότε εδώ δεν έχουν ευθύνη οι… επίσημοι δημοσιογραφικοί στρατοί τους, σύμφωνα με τις οποίες (γελοιότητες) ο Ολυμπιακός δεν θα άφηνε το θέμα έτσι… Θα το πήγαινε στα άκρα και πετούσαν ένα «και νομικά» για να θεωρήσουν ότι κάποιος θα τους πάρει στα σοβαρά. Θα έκαναν τι δηλαδή ακριβώς, ρωτάμε κι εμείς οι …χαζοί μωρέ, για υποψηφιότητα που προχώρησε και πήρε τη θέση του αρχιδιαιτητή, η οποία είχε την έγκριση της UEFA; Απάντηση δεν λάβαμε, κανείς μας, όμως και από τις ενέργειες που ΔΕΝ έκαναν αποδείχτηκε ότι όλα έγιναν γιατί έπρεπε κάτι να γράψουν, να πουν, να επικοινωνήσουν.

Το ‘χω γράψει και πει στο πρόσφατο παρελθόν: τόσα χρήματα στα σκουπίδια για τέτοια αστεία επικοινωνιακή πολιτική, ποτέ στο παρελθόν και φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά! Θα μου πει κανείς «και τι θες να τους ξυπνήσεις;», ωστόσο ειλικρινά είναι ξεκάθαρο επί σειρά ετών πως κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζουν καν πώς να το κάνουν, οπότε δεν υπάρχει κανείς φόβος. Το μόνο σε όλα αυτά που προσωπικά με άγχωνε και εξακολουθεί, είναι μη τυχόν και παρασυρθούν στην ΑΕΚ και χάσουμε το δάσος και εστιάσουμε στους …μπούφους που αποτελούν το δέντρο, τόσο απλά. Οι νταμπλούχοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και απαγορεύεται να επηρεαστούν για τη συνέχεια.

Αυτό θα το δούμε παρακάτω, για την ομάδα, διότι υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε, ότι αποπροσανατολίζεται από όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. Εννοώ τη διαιτησία και δη την εγχώρια… Άλλωστε έως τώρα όσοι ρέφερι έχουν σφυρίξει από το εξωτερικό δεν έχουν επιτρέψει να προκύψει προβληματισμός: αν εξαιρέσουμε βέβαια τα λάθη στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τη μη αποβολή του Φορτούνη και τη μη υπόδειξη του ξεκάθαρου πέναλτι στον Ελίασον από το πάτημα του Κίνι με το VAR να δείχνει στην ίδια φάση την υποψία πέναλτι στον Ρότα, που και σε αυτό δεν προκύπτει δόλος!

 Να γίνει κάτι (και) με την ελληνική διαιτησία!Η ΑΕΚ δεν αποπροσανατολίζεται, η διαιτησία όμως...

Βέβαια για να μη ξεχαστώ, υπήρξαν και φωνές σύμφωνα με τις οποίες οι νταμπλούχοι είχαν διαιτησία με το μέρος του απέναντι στον Ολυμπιακό, επειδή -λένε- μέτρησε γκολ που σωστά ακυρώθηκε με VAR και δόθηκε πέναλτι που δεν ήταν (γαργάρα για αυτό που ήταν ακριβώς στην ίδια φάση) αλλά το πήρε πίσω το VAR. Εμείς να τους θυμίσουμε ντε ότι γι’ αυτό σε ΟΛΟ το κόσμο πλέον υπάρχει το και ο VAR στην ποδοσφαιρική μας ζωή, επειδή εκείνοι (και άλλοι ανά τον κόσμο), οι ερυθρόλευκοι, έπαιρναν αποφάσεις ΣΚΑΝΔΑΛΟ και φυσικά τίτλους. Σε αμέτρητα ματς με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, ακόμη και τον Αστέρα Τρίπολης, όπου τους έφτυσε και ο κόσμος τους στο χέρι του Μανιάτη!

Τέλος πάντων κακώς που μπαίνω στη διαδικασία να τα θυμηθώ κιόλας με δαύτους. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν να χαρούμε αυτό που ζούμε: καθαρά πρωταθλήματα, με την ΑΕΚ να ‘χει πάρει δυο απ’ αυτά, τον ΠΑΟΚ άλλο ένα και τον Ολυμπιακό τρία παρακαλώ, στα τελευταία έξι χρόνια! Ας είναι εμείς στο θέμα μας: η ΑΕΚ μπορεί να μην επηρεάζεται, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και φαίνεται πως αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο ο Ματίας Αλμέιδα. Όχι ότι θα είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία: πλέον τον γνωρίζουμε από πέρυσι! Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όμως και να προσπερνάμε τα όσα μπορεί να κάνουν οι ανταγωνιστές που επιβεβαιώνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι η Ένωση έχει έναν και μόνο αντίπαλο: τον εαυτό της!

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με την εγχώρια διαιτησία… Από πέρυσι το έργο το πάει… τρένο για τους «αιώνιους». Κι αν την προηγούμενη σεζόν πήγαινε καροτσάκι τον Παναθηναϊκό, φέτος το ‘χει πάει δίπορτο, αφού και τον Ολυμπιακό τον έχει στην… πούδρα! Πέναλτι στο Φάληρο με παράβαση για πάτημα αντιπάλου δίνονται αν φοράει ο επιτιθέμενος ερυθρόλευκη, αν όχι, τότε δεν υπάρχει παράβαση. Το είδαμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο ματς με τον Ατρόμητο στο πάτημα του Ρέτσου στον Βέργο! Βέβαια τότε ο απολυμένος Κόουλμαν δεν είχε να πει τίποτα για διαιτησία και VAR φυσικά, γιατί εμείς δεν ξεχνάμε, όσο κι αν το προσπαθούν τα υπαλληλάκια…

Σπρώξιμο σε ΟΛΑ τα εντός έδρας μας, αλλά σε όλα, χωρίς καμία εξαίρεση. Στο δε Παναθηναϊκό πέρυσι ήταν τα πέναλτι τα τηλεοπτικά (τάχα μου), τώρα και φέτος σε δυο ματς, είναι οι παραβάσεις που γίνονται έξω αλλά αφού πέφτουν μέσα οι παίκτες με τα πράσινα, συνεχίζεται τάχα μου το μαρκάρισμα! Δεν γίνεται να επιτραπεί να συνεχιστεί αυτό το αίσχος και από πάνω να τους έχουμε να σκούζουν κιόλας. Αλλά φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί πως αποδίδει αυτή η πίεση η επικοινωνιακή και προφανώς τη συνεχίζουν, αφού πιάνει τόπο… Κάπου όμως ώπα γιατί έχει και η γελοιότητα των αποφάσεων το ταβάνι της, αν όχι, επιβάλλεται να το αποκτήσει!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X