Υπουργός Δικαιοσύνης Κροατίας: «Έχουμε δυσαρέσκεια για τη διάρκεια της έρευνας των 102 κρατούμενων»

Υπουργός Δικαιοσύνης Κροατίας: «Έχουμε δυσαρέσκεια για τη διάρκεια της έρευνας των 102 κρατούμενων»
Photo Credits: INTIME

Δυσαρέσκεια στην Κροατία για την πορεία των ερευνών της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιστολή στον Έλληνα ομολόγο του, Γιώρο Φλωρίδη για την ταχύτερη ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στις 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα στείλει τις προσεχείς ημέρες ο Κροάτης υπουργός Δικαιοσύνης, Ιβάν Μαλένιτσα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της Κυβέρνησης, ο Μαλένιτσα επισήμανε ότι η η εστίαση της κυβέρνησης δεν έχει χαθεί όταν πρόκειται για τους 102 Κροάτες πολίτες που έχουν φυλακιστεί στην Ελλάδα εδώ και δύο μήνες τονίζοντας πως νοιάζονται για την ασφάλειά τους και επικοινωνούν με τις οικογένειές τους και τους ελληνικούς θεσμούς.

«Αυτές τις μέρες θα στείλω επιστολή στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης. Έχουμε κάποια δυσαρέσκεια για τη διάρκεια της ίδιας της έρευνας και φυσικά θα θέλαμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, για να δούμε την κατάσταση των Κροατών πολιτών που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές», είπε ο υπουργός. Για να επισημάνει στη συνέχεια πως στη επιστολή θα κάνει έκκληση ώστε, στο μέτρο του δυνατού, όσον αφορά την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος, η έρευνα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και μέσω αυτής οι κρατούμενοι Κροάτες πολίτες και οι οικογένειές τους να γνωρίζουν τη μοίρα τους.

Επίσης ο Μαλένιτσα επισήμανε πως η κροατική κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη από το γεγονός ς ότι κανένας από τους Έλληνες οπαδούς δεν κρατήθηκε δεδομένου ότι οι Κροάτες οπαδοί έχουν και σωματικά τραύματα, κάτι που τεκμηριώνεται και από ιατρικά έγγραφα. Ανέφερε ότι δέκα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έχουν έρθει στην Κροατία μέχρι στιγμής μετά από αυτές τις συλλήψεις. Σε ό,τι αφορά πρόσθετες καταγγελίες για περίθαλψη στις ελληνικές φυλακές, ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις για φυλακή κοντά στην Αθήνα που, δεδομένου του διαφορετικού καθεστώτος ασφαλείας, δεν ήταν σε θέση να το χειριστούν και θα έκαναν έκκληση να μεταφερθούν σε άλλη φυλακή.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X