Η διαδρομή της ξεφτίλας τους, δεν έχει φίνις...

Η διαδρομή της ξεφτίλας τους, δεν έχει φίνις...

Ο Insider πιάνει μια πτυχή της προπαγάνδας με αφορμή την πρόσληψη Γιούρκα Σεϊταρίδη στην ΕΠΟ και τους ξεφτιλίζει στα ίσια!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η προπαγάνδα βασίζεται σχεδόν πάντα και στην… συλλογική αμνησία. Είναι πάντα πιο πετυχημένη, όταν μπορεί να ποντάρει στην τάση της κοινής γνώμης, ειδικά στην Ελλάδα, να ξεχνάει εύκολα. Για παράδειγμα, έχεις σήμερα τον Ολυμπιακό και τους παπαγάλους του, να στηλιτεύουν το γεγονός πως τις αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τις παίρνουν μεταξύ άλλων και τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ που είναι εκπρόσωποι Ενώσεων. Μέχρι το 2016 όμως που έλεγχαν απόλυτα τις Ενώσεις αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Δεν τους ενοχλούσε καθόλου, ίσα -ίσα ήταν… και θετικό.

Αλλά σήμερα δεν θα ασχοληθούμε αυτό. Όσο κι αν είναι προκλητικό να τους βλέπεις να γράφουν και να λένε τι δουλειά έχει ο τάδε κι ο τάδε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το αμάρτημα του Σεϊταρίδη

Θα ασχοληθούμε ως παράδειγμα πονταρίσματος της προπαγάνδας στην συλλογική αμνησία, το ζήτημα που έχουν σηκώσει με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που παίρνει πόστο στις μικρές Εθνικές όπως φαίνεται. Γιατί το έχουν σηκώσει; Επειδή είναι γαμπρός του ιδιοκτήτη της Λαμίας, που την Λαμία την χρεώνουν ως φιλική ομάδα στην ΑΕΚ, άρα το πιάσατε το υποννοούμενο…

Τώρα έχουμε Οκτώβρη του 2023. Τον Μάρτιο του 2021 είχαμε εκλογές στην ΕΠΟ, όπου αναδείχθηκε πρόεδρος ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Τότε λοιπόν έτρεχαν μέχρι την τελευταία στιγμή με αιχμή του δόρατος τον Αυγενάκη, να κατεβάσουν υποψήφιους κάποιους διεθνείς του 2004, ως προτάσεις συγκεκριμένων ΕΠΣ.

Τότε που ήταν εκλεκτός τους!

Παραθέτουμε λοιπόν το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του ΣΠΟΡfm στις 17 Μαρτίου του 2021, σχετικά με αυτές τις υποψηφιότητες: «Στις 6 υποψηφιότητες που υπεδείχθησαν την τελευταία ημέρα της διορίας για τις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών της 27ης Μαρτίου, προστέθηκε –όπως προκύπτει και επίσημα πλέον- και αυτή του Γιούρκα Σεϊταρίδη, που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο Σεϊταρίδης υποδείχθηκε από την ΕΠΣ Χανίων, που συνολικά έχει υποδείξει δύο υποψηφίους! Ο έτερος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Θυμίζουμε πως χθες κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους για την Ε.Ε. της ΕΠΟ και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Κέρκυρας), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Ρεθύμνου), Γιώργος Ανατολάκης (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Πειραιά), Παντελής Καφές (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Λασιθίου) και η Βίκυ Δημητρακοπούλου (σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας Άρη Κουλούρη)!

Άπαντες οι προαναφερθέντες φέρονται να έχουν τη στήριξη των δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών στην ΕΠΟ. Δυνάμεις που εκφράζονται κυρίως μέσω του Ολυμπιακού και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικότερα, αποτελούν επιλογές Αυγενάκη και υποδεικνύονται από Ενώσεις ερυθρόλευκης επιρροής». Αυτά έγραφε τότε το ρεπορτάζ επαναλαμβάνω της ιστοσελίδας του ΣΠΟΡfm.

Κατήφορος χωρίς σταματημό

Πριν από 2,5 χρόνια μόλις, αυτός για τον οποίο σήμερα γράφουν απίστευτα πράγματα, ήταν πολύ ικανός και καθόλου αμφιλεγόμενη η παρουσία του ως υποψηφίου για πόστο στην ΕΠΟ. Τόσο ικανός που είχε την μεγάλη τιμή να τον προτείνει η ένδοξη ΕΠΣ Χανίων, που κατά τον ΣΠΟΡfm (και κατά την πραγματικότητα για να λέμε και την αλήθεια) είναι Ένωση… ερυθρόλευκης επιρροής. Αυτοί, που δεν ασχολούνται με τις ΕΠΣ μια που το έφερε η κουβέντα.

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά περισσότερα… Μόνο ένα: Καλά, πόσο ξεφτίλες είστε; Φίνις δεν υπάρχει σε αυτή την διαδρομή της ξεφτίλας; Την ξέρουμε την απάντηση: Όχι.

Ο Insider

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X