Να ντρέπονται όσοι παρομοιάζουν το «τότε» με το «τώρα»

Να ντρέπονται όσοι παρομοιάζουν το «τότε» με το «τώρα»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, θυμάται και θυμίζει με στοιχεία και αριθμούς, τι γινόταν όταν η ΕΠΟ ήταν… «καλή»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωραία είναι να γελάς, που και που, με την κωμική προπαγάνδα περί διαιτητικής εύνοιας της ΑΕΚ, αλλά ακόμα πιο ωραίο είναι όταν την εκθέτεις και την ξεφτιλίζεις ανεπανόρθωτα. Με την αλήθεια, με πραγματικά στοιχεία, πραγματικούς αριθμούς και κανονικά επιχειρήματα. Υπάρχουν βλέπετε και τα αρχεία, που έχουμε κάποιοι και την «κακή» συνήθεια να τα κρατάμε. Όπως η έρευνα που είχα κάνει τον Απρίλιο του 2017. Με πραγματικούς αριθμούς και με στοιχεία, επαναλαμβάνω.

Για όλα όσα συνέβαιναν με τη διαιτησία την εικοσαετία 1996-2016. Τότε που η… ΕΠΟ και οι… Έλληνες διαιτητές ήταν «καλοί». Βέβαια, όσοι ήταν απέναντι στο Κατεστημένο, τότε, δεν γελούσαν καθόλου. Από αδικίες πραγματικές και όχι φανταστικές. Από διαιτητικές σφαγές που καθόριζαν νίκες, τίτλους και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και όχι ότι οι αριθμοί αρκούν από μόνοι τους ή αποτυπώνουν, τη σαπίλα και τον πάτο που είχε πιάσει το ελληνικό πρωτάθλημα, που γινόταν θέμα παγκοσμίως, αποκλειστικά και μόνο για αρνητικούς λόγους. Γιατί πίσω από τα πέναλτι, τις αποβολές και τα οφσάιντ, υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα, που διέλυε τα πάντα.

Πάμε όμως να δούμε κάποιους αριθμούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι ας κάνουμε τις συγκρίσεις με το σήμερα. Ή μάλλον, όχι να τις κάνουμε εμείς. Γιατί εμείς, θυμόμαστε πολύ καλά. Να τις κάνουν εκείνοι που ξεχνάνε και που (σαν δεν ντρέπονται) τολμάνε να παρομοιάζουν κιόλας τις τότε καταστάσεις με το σήμερα, που στο πρωτάθλημα, έχουν όλες οι ομάδες το δικαίωμα να ονειρεύονται και που έχει φτάσει να διεκδικείται με ίσους όρους και να το κατακτά η καλύτερη ομάδα, από το 2017 και μετά.

Για να μας πουν λοιπόν, τι σχέση έχει η κατάσταση με τα πέναλτι τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με την εικοσαετία 1996-2016, όταν ο ΟΣΦΠ είχε πρόσημο +120 πέναλτι υπέρ του (161-41) και η ΑΕΚ +50 (110-60). Για να μας πουν, τι σχέση έχει η κατάσταση με τις αποβολές τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με την εικοσαετία 1996-2016, όταν ο ΟΣΦΠ είχε πρόσημο +92 αποβολές υπέρ του (137-45) και η ΑΕΚ +21 (84-63).

Για να μας πουν, τι γίνεται στα μεταξύ μας ντέρμπι τα τελευταία χρόνια και να το συγκρίνουμε με εκείνα τα χρόνια όπου η ΑΕΚ έκανε να πάρει πέναλτι στην έδρα της σε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, 21 ολόκληρα χρόνια (!), συγκεκριμένα από την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1995 ως τις 13/2/2016.

91 σερί αγώνες χωρίς πέναλτι σε αντίπαλο και 28-2 αποβολές μέσα σε μια πενταετία

Για να μας πουν, τι σχέση έχει η κατάσταση σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κι αν περνάει έστω και ως σκέψη, να υπάρξει ομάδα όπως ο ΟΣΦΠ που έπαιξε 91 σερί αγώνες (!!!) πρωταθλήματος χωρίς να… κάνει πέναλτι σε αντίπαλο! Επαναλαμβάνω. Ούτε μισό… πέναλτι εναντίον του, από την 11η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 μέχρι την 9η αγωνιστική της σεζόν 2014-2015.

Τι σχέση έχει το ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα, με εκείνο στο οποίο, δεν είχε αποβληθεί παίκτης του ΟΣΦΠ επί 74 σερί αγώνες και συγκεκριμένα από την 6η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 ως την 21η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014. Το φοβερό δε, είναι ότι μετά την αποβολή παίκτη του ΟΣΦΠ, συγκεκριμένα του Χολέμπας στο ματς που έγινε στην Ξάνθη στις 26/1/2014, χρειάστηκε να περάσουν άλλα δύο χρόνια ή αν το θέλετε διαφορετικά 692 ημέρες, για να συναντήσουμε ξανά το σπάνιο φαινόμενο κόκκινης κάρτας εναντίον του ΟΣΦΠ! Και για να μην το… πολυκουράζουμε, οι αποβολές για τον ΟΣΦΠ την πενταετία 2011-2016 ήταν 28-2!

Να πάμε και πιο παλιά; Στην πρώτη τετραετία, που το μόνο που είχε σημασία ήταν… «μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ…». Τότε που το νούμερο των αποβολών αντιπάλων του ΟΣΦΠ με κόκκινη κάρτα ήταν ασύλληπτο καθώς έφτανε τις 46!

Η ΑΕΚ το μεγαλύτερο θύμα του ποδοσφαιρικού Κατεστημένου

Υπάρχουν κι άλλα αρχεία, να ξέρετε. Καταγεγραμμένα. Κι ακόμα πιο αναλυτικά. ‘Η μήπως ξεχνάει κανείς (εμείς πάντως όχι, κάποιοι άλλοι σίγουρα ναι) τον καθοριστικό ρόλο που έπαιζαν τα κέντρα λήψης αποφάσεων; Αλλά πέρα από τους αριθμούς και τα πραγματικά στοιχεία, το πιο βασικό και για τότε και για τώρα, ήταν και είναι τα ματάκια των Ελλήνων φιλάθλων που δεν φοράνε παρωπίδες.

Η ΑΕΚ υπήρξε εκείνη την 20ετία, κατά γενική ομολογία, το μεγαλύτερο θύμα του ποδοσφαιρικού Κατεστημένου που επικρατούσε. Κατάφερε και άντεξε μέσα στην πρώτη τριετία της «Παράγκας Νο 1» και μέτρησε 6 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία, στα παιχνίδια με τον ΟΣΦΠ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπερτερεί ως τότε εναντίον του, συνολικά, έστω και οριακά με 28 νίκες έναντι 27 ετών, στα μεταξύ τους παιχνίδια εκ καταβολής Α’ Εθνικής. Και ήταν και η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που το είχε πετύχει αυτό.

Αλλά μετά το περίφημο «ντέρμπι Δημητρόπουλου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Νοέμβρη του 1999, η πλάστιγγα έγειρε πάρα πολύ υπέρ του ΟΣΦΠ, με αποτέλεσμα να παραχαραχτεί η ιστορία και σε αυτόν τον τομέα της παράδοσης των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες… Η ιστορία αλλοιώθηκε, το ελληνικό πρωτάθλημα διαλύθηκε και έγινε παντελώς αναξιόπιστο, τα γήπεδα σταδιακά ερήμωσαν.

Τι σχέση έχει εκείνη η θλιβερή κατάσταση με τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, που και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, τα κατέκτησαν πανάξια; Τι σχέση έχει με το σήμερα, που αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους στο δρόμο, για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, και οι 100 θα το σκεφτούν πάρα πολύ, πριν σου απαντήσουν και δεδομένα οι απαντήσεις θα είναι μοιρασμένες; Ας μας κάνουν τη χάρη, λοιπόν. Δεν είμαστε παιδάκια 10 χρονών, ούτε είμαστε ηλίθιοι, ούτε έχουμε υποστεί λοβοτομή.

Οι τίτλοι μοιράζονται και τα πρωταθλήματα, τα έχουν κατακτήσει πανάξια οι καλύτερες ομάδες

Πέρα από το τι μπορεί να λέει η κάθε πλευρά, υπάρχει η μοναδική αλήθεια του γηπέδου. Αυτή που λέει τι συνέβαινε στο ποδόσφαιρο με τις «Παράγκες» και τις «Γκρανκάσες», κι αυτή που λέει τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, που δεν έχουν τον έλεγχο.

Που οι τίτλοι μοιράζονται, που όλα τα τελευταία πρωταθλήματα, τα έχουν κατακτήσει οι καλύτερες ομάδες πανάξια. Που οι διαιτητές κάνουν λάθη υπέρ όλων και κατά όλων, κι αυτό αποτυπώνεται όλες τις σεζόν, στα πέναλτι, στις αποβολές, στις κίτρινες, παντού. Και μπορούμε να καθίσουμε να θυμηθούμε παιχνίδια και φάσεις κομβικές, μέσα σε αυτά τα χρόνια, που η ΑΕΚ αδικήθηκε. Και να την ξεκινήσουμε και να την κάνουμε αυτή την κουβέντα, πολύ ευχαρίστως.

Νισάφι πια με τις επικοινωνιακές μπούρδες, για κάτι τόσο ξεκάθαρο. Ποτέ δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» και ποτέ δεν ήθελαν την ισονομία. Ήθελαν και θέλουν να λειτουργούν ως κατεστημένο και να το υπερηφανεύονται ότι «είναι το Κράτος». Κι όταν βλέπουν ότι έχουν απέναντί τους, μια ΑΕΚ ισχυρή, που δεν μπορούν να την κάνουν… καλά, πάνε χέρι χέρι παντού χωρίς ντροπή.

Εντάξει, ελέγχουν το 90% των Μέσων, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν το άσπρο… μαύρο, αλλά δεν είναι όλοι «φυτά» σε όσους απευθύνονται. Κι ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Το ποδόσφαιρο δεν θα επιστρέψει στον «γύψο». Και θα έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρο.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X