Μεγάλο deal στα Σπάτα: Αλλάζει χέρια το Smart Park με 93 εκατ. ευρώ

Μεγάλο deal στα Σπάτα: Αλλάζει χέρια το Smart Park με 93 εκατ. ευρώ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχεδόν 13 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το εμπορικό πάρκο Smart Park, περνά στην Trade Estates, θυγατρική του Ομίλου Fourlis η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας με τη Reds, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, με τον επικεφαλής της Fourlis, Βασίλη Φουρλή, σε πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως στην περίπτωση θετικής έκβασης, θα παρουσιαστούν και τα οικονομικά δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπό στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία της διαδικασίας της δημόσιας εγγραφής.

Σημείωνε ακόμη ότι ανάλογα με τις εξελίξεις με το Smart Park θα εξαρτηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί το οικόπεδο που ήδη κατείχε ο Όμιλος απέναντι από το εμπορικό πάρκο, οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 32 στρεμμάτων και αξία κτήσης 1,65 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση στο Smart Park από πλευράς Trade Estates εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των Εμπορικών Πάρκων και Κέντρων Logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, κ. Δημήτρης Παπούλης, «η συγκεκριμένη συναλλαγή, μετά την ολοκλήρωσή της, θα ενισχύσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό μας σε αξία άνω των 450 εκατ. ευρώ (Gross Asset Value) δημιουργώντας σημαντική αξία για τους μετόχους μας. Έχουμε ισχυρό όραμα για την επόμενη ημέρα του συγκεκριμένου εμπορικού ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής, την αειφόρο εξέλιξή του, ενώ παράλληλα σκοπεύουμε να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος».

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 9 Εμπορικά Πάρκα, 3 Logistics Centers νέας γενιάς και ένα υπό ανάπτυξη ακίνητο ενώ το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα -με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Park», συμμετοχές σε εταιρείες σύμπραξης για ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε Κρήτη και Σπάτα καθώς και τη δημιουργία νέων Logistics Centers. Με βάση το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα.

Η απόκτηση του Smart Park από την Trade Estates θα ολοκληρωθεί με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του πάρκου, μετά την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που προβλέπονται στο συμφωνητικό πώλησης και αγοράς μετοχών, πριν το τέλος του 2023.

Η συμφωνημένη αξία του SMART PARK για την συναλλαγή ανήλθε στα 110 εκατ. ευρώ (on a debt free-cash free basis) και η συνεπαγόμενη αξία της εξαγοράς της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. με ημερομηνία αναφοράς την 31-8-2023, προσδιορίζεται στα περίπου 93 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ποσό του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής.

Το μεγαλύτερο υπαίθριο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα

Tο Smart Park αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα και επεκτείνεται σε μια έκταση 91 στρεμμάτων. Βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου “Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος”, στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες, ισχυρά και σημαντικά brands του λιανεμπορίου στην Ελλάδα.

Το εμπορικό πάρκο αναπτύχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη εμπορικής επιφάνειας 35.600 τμ, άνοιξε τις πύλες της τον Οκτώβριο του 2010, ενώ η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2019.

Το 2022 το Smart Park δέχθηκε συνολικά 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένους κατά 13,2% σε σχέση με το 2019, στην μετά covid εποχή. Παράλληλα, το α’ εννεάμηνο του 2023 καταγράφει περαιτέρω αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητά του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Πηγή: cnn.gr

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X