Χήνας για τη νέα ΑΕΚ: «Ο Πλάθα είναι ιδανικός για το πρότζεκτ μας - Θέλαμε παίκτες με κίνητρο και πάθος»

Χήνας για τη νέα ΑΕΚ: «Ο Πλάθα είναι ιδανικός για το πρότζεκτ μας - Θέλαμε παίκτες με κίνητρο και πάθος»
Photo Credits: INTIME

Αφιέρωμα στον GM της ΑΕΚ Betsson BC έκανε η FIBA

Ενόψει της νέας σεζόν στο Basketball Champions League η FIBA έκανε αφιέρωμα στον General Manager της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Χήνα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα) – Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μία ομάδα γνωστή με το προσωνύμιο «Βασίλισσα» είναι εξαιρετική στο να γιορτάζει επετείους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πώς γιόρτασε η ΑΕΚ BETSSON BC την 50η επέτειο από όταν έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο; Τότε, κατέκτησε το Basketball Champions League και το Intercontinental Cup του 2019.

Χήνας για τη νέα ΑΕΚ: «Ο Πλάθα είναι ιδανικός για το πρότζεκτ μας - Θέλαμε παίκτες με κίνητρο και πάθος»

Με την ομάδα να γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η ΑΕΚ BETSSON BC ελπίζει να γράψει ξανά ιστορία. Σύμφωνα με τον General Manager, Γιώργο Χήνα, για να τα καταφέρει, η ομάδα χρειαζόταν ανανέωση.

Είναι ένα πολλά υποσχόμενο project που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες,” είπε.“Ο μοναδικός παίκτης που συνεχίζει από πέρσι είναι ο Φλιώνης, ο αρχηγός μας, α ποκτήσαμε 14 νέους παίκτες κι έτσι η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.”

Ενώ ο Χήνας αναφέρει ότι το project ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, είναι προφανές ότι το να γίνει κάτι ξεχωριστό για τον 100ο χρόνο ζωής της ομάδας ήταν στο μυαλό του για περισσότερο καιρό κι όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες με μία συνάντηση σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

“Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με τον κόουτς Plaza στην Αθήνα τον Μάιο και τα βρήκαμε αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού και τους στόχους της ομάδας,” θυμήθηκε ο Χήνας.

Μετά την ολοκλήρωση της επόμενης συνάντηση με τον κόουτς Plaza, η ΑΕΚ BETSSON BC είχε μπει ήδη στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της. Ο Plaza ήταν επίσης εξαιρετικά αφοσιωμένος στις λεπτομέρειες.

Στη δεύτερη διαδικτυακή μας συζήτηση, μπήκαμε αμέσως σε λεπτομέρειες σχετικά με την ομάδα και τη δομή του staff, τα χαρακτηριστικά των παικτών και το πρόγραμμα της προετοιμασίας ,” είπε ο Χήνας.

Για κάποιους ίσως μοιάζει περίεργο το ότι ένας προπονητής που απέχει ακόμη από το να υπογράψει συμβόλαιο και να αναλάβει επί της ουσίας τον ρόλο του σκέφτεται το πού και πότε θα γίνει η προετοιμασία, αλλά για τον Γιώργο Χήνα ήταν ακόμα μία επιβεβαίωση ότι ο συγκεκριμένος κόουτς είναι ο ιδανικός για τη δουλειά.

Πιστεύω πως το μπάσκετ πάει ξεκάθαρα προς την αθλητικότητα και το μακρινό σουτ, στοιχεία που κάθε ομάδα στον κόσμο πρέπει να έχει για να είναι επιτυχημένη. Όταν αποφασίσαμε πως θέλουμε να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, ήξερα ότι ο κόουτς Plaza είναι ο ιδανικός προπονητής,” ανέφερε.

Μόλις επήλθε οριστική συμφωνία με τον προπονητή, το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία του ρόστερ. Καθόλου εύκολη δουλειά, δεδομένου πως έπρεπε να αποκτηθούν 14 νέοι παίκτες.

“Ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας είναι να δούμε αν ο παίκτης έχει το κίνητρο και το πάθος να παίξει σε αυτή την ομάδα και να τα δώσει όλα για το project.”

Οι Γιάννης Κουζέλογλου και Όμηρος Νετζήπογλου ήταν οι πρώτοι που ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουλίου. Ακολούθησαν οι μεταγραφές Jordan McRae και Mindaugus Kuzminskas. Και σαν να μην είχε ήδη τραβήξει αρκετά βλέμματα, η ΑΕΚ BETSSON BC συνέχισε ακόμη πιο δυναμικά με μία μεταγραφική κίνηση που συζητήθηκε σε όλη την μπασκετική Ευρώπη, αποκτώντας τον Ben McLemore, πρώην Νο 7 του draft για τους Sacramento Kings.

Η ΑΕΚ BETSSON BC, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησαν οι αποκτήσεις των Langston Hall, Mfiondu Kabengele, και Justin Tillman σε διάστημα πέντε ημερών. Το ρόστερ ολοκληρώθηκε με την προσθήκη των Μάνου Χατζηδάκη, Ζώη Καράμπελα, Θωμά Κώττα και Άλφη Πιλάβιου.

Ανατομία μίας μεταγραφής

Πώς ένας παίκτης, όπως ο Ben McLemore, με 20 λεπτά κατά μέσο όρο στην καριέρα του στο ΝΒΑ, καταλήγει στο ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την οποία θέλει να κάνει το βήμα στην Ευρώπη;

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μεταγραφές της AEK, τις οποίες αναλαμβάνει ο Γιώργος Χήνας, ήταν ζήτημα υπομονής και ακολούθησης της διαδικασίας.

“Όταν κλειδώσουμε έναν στόχο, συνήθως κάνω δύο βίντεο κλήσεις μαζί του. Το θεωρώ πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, ώστε να καταλάβω αν ένας παίκτης έχει το κίνητρο και το πάθος για να αποτελέσει μέλος της ομάδας και να δεσμευθεί στο project,” τόνισε ο Χήνας.

Με τον McLemore, χρειάστηκε να περιμένει να δει αν θα έχει την ευκαιρία για μία τέτοια βίντεο κλήση και τις αντίστοιχες συζητήσεις.

“Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα,” ανέφερε ο Χήνας και συνέχισε: “Περιμέναμε να τελειώσει κάποια δοκιμαστικά με ομάδες του NBA, αλλά μόλις ο ατζέντης του μας είπε ότι σκέφτεται την προοπτική της Ευρώπης, δεν χάσαμε χρόνο.”

Έπειτα ακολούθησε η συζήτηση, από την οποία θα φαινόταν αν ο McLemore και η ΑΕΚ βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Όταν έγινε εμφανές ότι και ο McLemore έψαχνε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ήταν στο χέρι των Χήνα και Plaza να… πουλήσουν το project στον παίκτη.

“Καταλάβαμε ότι θα ήταν μία σημαντική απόφαση για εκείνον καθώς θα ήταν η πρώτη του φορά στην Ευρώπη και θα έπρεπε να γνωρίσει ένα νέο στιλ. Μας ζήτησε 24 ώρες για να αποφασίσει,” σχολίασε ο Χήνας.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Ο ατζέντης του McLemore κάλεσε τον Γιώργο Χήνα και του ανακοίνωσε την ευχάριστη, για την ΑΕΚ BETSSON BC, απόφαση.

Το μέλλον

Ένας GM μπορεί μόνο να χτίσει το ρόστερ. Έπειτα, έγκειται στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο να δείξουν στον κόσμο ποιοι είναι. Για έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ, με τέτοιο κοινό, αυτό είναι δεδομένο καθώς έχουν συνηθίσει να ζουν έντονες σεζόν.

Για τον Χήνα, αυτή η πίεση αποτελεί προνόμιο και με την 8η σεζόν να απέχει μόλις μερικές ημέρες, ξέρει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φανεί αν αυτό το γκρουπ είναι σε θέση να δώσει το μεγάλο δώρο γενεθλίων που σχεδιάζει.

“Πάντα μου αρέσει να λέω ότι το παρκέ είναι ο καθρέφτης της πραγματικής αξίας των παικτών. Θεωρώ ότι έχουμε εννιά ενδιαφέροντες μήνες μπροστά μας,” κατέληξε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X