Στάνκοβιτς: «Με τον Αθανασιάδη δίπλα μου δεν μπορώ να χαλαρώσω ποτέ!»

Στάνκοβιτς: «Με τον Αθανασιάδη δίπλα μου δεν μπορώ να χαλαρώσω ποτέ!»
Photo Credits: INTIME

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μίλησε για το πρώτο του clean sheet, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, αλλά και για την υγιή «κόντρα» του με τον Γιώργο Αθανασιάδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο 11ο του παιχνίδι για την φετινή σεζόν, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς κατάφερε να κρατήσει για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία του, με τον ίδιο στα αποδυτήρια να το φωνάζει στους συμπαίκτες του δείχνοντας το ένα του δάκτυλο, με χαρά αλλά και με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού.

Απέναντι στον Παναιτωλικό, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της Stoiximan Super League (08/10) η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0. Ένα παιχνίδι που δεν στιγματίστηκε μόνο από το «0» στην άμυνα αλλά και από το γεγονός πως τα γκολ προήλθαν από τρεις διαφορετικούς αμυντικούς, κάτι πρωτόγνωρο για την «Ένωση» στον 21ο αιώνα.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μίλησε στο BN Sports μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας το πόσο σημαντικό ήταν για ολόκληρη την ομάδα το clean sheet, την ψυχολογική δύναμη που πήραν από την νίκη αυτή, αλλά και για τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει για την θέση του τερματοφύλακα ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιώργο Αθανασιάδη.


Για πολλές μέρες υπήρχε έντονη γκρίνια στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ για την αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα στο αμυντικό της τρίτο. Πλέον για πρώτη φορά στην σεζόν κράτησε το «0» στην άμυνα και ο Στάνκοβιτς δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από ικανοποιημένος.

«Όλοι είμαστε χαρούμενοι σήμερα με το παιχνίδι. Κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς, σκοράραμε πολλά γκολ και κρατήσαμε το πρώτο clean sheet της σεζόν. Όλα αυτά μαζί θα μας βοηθήσουν για συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά στα επόμενα παιχνίδια που θα έρθουν».


Με τις στημένες φάσεις στην αναμέτρηση αυτή να παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς τα δύο γκολ προήλθαν με αυτόν τον τρόπο, ρώτησα τον Στάνκοβιτς αν τον τελευταίο καιρό οι προπονήσεις της ομάδας έχουν επικεντρωθεί στον τομέα αυτό.

«Όντως δύο από τα τρία γκολ που πετύχαμε σήμερα είναι από στημένες φάσεις. Η αλήθεια είναι πως προπονούμαστε πολύ στον τομέα αυτό και έχουμε αρχίσει να γινόμαστε πολύ επικίνδυνοι. Είναι πολύ καλό που βάλαμε αυτά τα γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι, έτσι πάμε με καλή ψυχολογία στην διακοπή των Εθνικών ομάδων, κάτι που ήταν αρκετά σημαντικό».

5993825.jpg

Τώρα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα διασκορπιστούν στον… πλανήτη, εξαιτίας της διακοπής των Εθνικών ομάδων. Με την επιστροφή τους, η ΑΕΚ θα έχει να αντιμετωπίσει (άλλο) ένα πρόγραμμα «φωτιά», με Αστέρα Τρίπολης και Μαρσέιγ εκτός έδρας, πριν φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena. Ο Στάνκοβιτς όμως μόνο αγχωμένος δεν φαίνεται να είναι, ίσα ίσα που περιμένει με χαρά τα παιχνίδια αυτά.

«Το πρόγραμμα από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που το θέλουμε. Θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη, όπως θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μέχρι στιγμής όμως έχουμε αποδείξει πως είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Στο πρωτάθλημα μπορεί να έχουμε μείνει λίγο πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς και τίποτα δεν έχει τελειώσει, άλλωστε στα play off θα κριθεί λογικά πάλι ο πρωταθλητής. Ναι τα ερχόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά είναι κάτι που μας αρέσει».

5993940.jpg

 

Ο ανταγωνισμός εντός ομάδας είναι πολύ σκληρός σε κάθε θέση, αλλά ιδίως σε αυτήν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Στάνκοβιτς πρέπει να παλεύει κάθε μέρα στην προπόνηση, διότι μαζί του βρίσκεται ένα άλλος εξίσου ικανός τερματοφύλακας, ο Γιώργος Αθανασιάδης. Οι καθημερινές «μάχες», τους βοηθούν στην προσωπική τους εξέλιξη, ενώ προσθέτουν άλλον έναν πονοκέφαλο στον Ματίας Αλμέιδα.

«Αυτή είναι η δουλειά μου, να προσπαθώ κάθε μέρα και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην προπόνηση. Ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, ήταν και μέλος της Εθνικής του ομάδας. Δεν μπορώ να χαλαρώσω ποτέ με αυτόν δίπλα μου, πρέπει να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό και να αρπάζω τις ευκαιρίες που μου δίνει ο προπονητής μου για να του αποδεικνύω τι αξίζω».

Πηγή: www.bnsports.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X