Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει συμμορίες ανηλίκων στους δρόμους

Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει συμμορίες ανηλίκων στους δρόμους

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση η δράση από τις συμμορίες ανηλίκων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση η δράση από τις συμμορίες ανηλίκων, χωρίς κανείς από την Πολιτεία να συγκινείται ή να αναλαμβάνει δράση.

Μικρά παιδιά βγαίνουν στον δρόμο και τρέμουν και τη σκιά τους καθώς ολοένα και πιο συχνά πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών ή ακόμη και ένοπλων επιθέσεων από άγουρες συμμορίες συνομηλίκων τους.

«Είμαι 15 χρονών και έχω να πω ότι έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα, ειδικά εδώ στις γύρω περιοχές», ανέφερε 15χρονος.

Τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας με δράστες και θύματα ανήλικους μαθητές έχουν πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Μέσα σε έναν χρόνο τα περιστατικά ξυλοδαρμών με δράστες μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού αυξήθηκαν κατά 60% ενώ διπλάσιες είναι οι συμμορίες εφήβων τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Τα παιδιά ψάχνουν τρόπους ώστε να μην γίνουν στόχος των νταήδων. Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς εάν δουν κάποια ανησυχητική συμπεριφορά να ζητήσουν άμεσα βοήθεια.

«Έχει να κάνει και με το οικογενειακό πλαίσιο αλλά υπάρχουν και πολλοί κοινωνικοί λόγοι. Όταν λοιπόν έχουν ανάγκη να ταυτιστούν με κάποιον συνομήλικο τους πολύ πιθανόν να εμπλακούν σε μια τέτοιου είδους παρέα προκειμένου να γίνουν αποδεκτά κάνοντας διάφορες συμπεριφορές και πράξεις σε βάρος άλλων παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X