ΟΑΚΑ: Στη δημοσιότητα η έκθεση για το λουκέτο – Χτυπάει «κόκκινο» και το Καυτανζόγλειο

ΟΑΚΑ: Στη δημοσιότητα η έκθεση για το λουκέτο – Χτυπάει «κόκκινο» και το Καυτανζόγλειο

Τα αίτια για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει τη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο.

«Το ΟΑΚΑ ήταν μόνο η αρχή», αναφέρει το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, «Σπύρος Λούης», λόγω κινδύνου κατάρρευσης του στεγάστρου Καλατράβα.

Το ίδιο δημοσίευμα φέρνει στο φως και τις μελέτες που έχουν γίνει για τη στατικότητα των υποδομών, ωστόσο προκαλούν και πολλά ερωτήματα και θέτουν επί τάπητος ζητήματα ασφάλειας.

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, αλλά και το ΕΑΚ Κέρκυρας.

Οι πρώτοι έλεγχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εντόπισαν πρόβλημα με το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του Καυτανζογλείου, ενώ απαιτείται ενημέρωση της οικοδομικής άδειας για αλλαγές χρήσης, διαμερισματοποιήσεις και επεκτάσεις.

Στο δε ΕΑΚ Κέρκυρας παρατηρείται πρόβλημα με τη στατικότητα των κερκίδων του ανοικτού σταδίου, γεγονός που οδήγησε στην απαγόρευση παρουσίας θεατών, καθώς και της χρήσης του χώρου κάτω από αυτές.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση – κόλαφο που οδήγησε στο «λουκέτο» του ΟΑΚΑ, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτει ότι διαπιστώθηκαν αστοχίες συνδέσεων, ρωγμές σε μετωπικές συγκολλήσεις, «οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες, αλλά απομειώνουν τη στατική επάρκεια των φορέων».

Διαβάστε περισσότερα στο thestandard.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X