O πιο αποτελεσματικός σέντερ φορ στην Ευρώπη που κανείς δεν περίμενε

Ατλέτικο Μαδρίτης: Στην Ισπανία έως το 2026 ο Μοράτα
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη έκπληξη για τον πιο αποτελεσματικό σέντερ φορ στην Ευρώπη που δεν είναι ούτε ο Χάαλαντ, ούτε ο Μπαπέ, ούτε και ο Κέιν αλλά είναι ο Αλβάρο Μοράτα.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με την η ισπανική εφημερίδα «AS», και την βρετανική εταιρεία «Opta» που αναλύει αθλητικά στοιχεία ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος σέντερ φορ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ο Ισπανός επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 43,75% των σουτ του καταλήγει γκολ και είναι ο σκόρερ με τα περισσότερα γκολ (10).

Είναι ο μοναδικός που το ποσοστό του ξεπερνά το 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta, πριν από την έναρξη αυτής της αγωνιστικής.

Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ), πέντε βαθμούς πίσω από τον Ισπανό (38,1%) και ακολουθούν: Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου/33,33%), Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης/32%, Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ/26,32%), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/ 25%) και Έρλινγκ Χάαλαντ (17,78%).

Μάλιστα η Opta μετράει μόνο τα γκολ του Αλβάρο Μοράτα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη La Liga (πέντε γκολ) και στην Ευρώπη (δύο), και όχι αυτά που έχει σκοράρει με την Εθνική από την αρχή της σεζόν, γεγονός που θα ανέβαζε τον απολογισμό του στα δέκα. Δέκα σε δέκα παιχνίδια.

Κανένας σέντερ φορ στην Ευρώπη δεν έχει τόσα πολλά. Για παράδειγμα ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει εννέα με την ομάδα του, τη Σίτι, και την εθνική του ομάδα, τη Νορβηγία. Εννιά σε 12 παιχνίδια. Και ο Κιλιάν Μπαπέ οκτώ γκολ σε εννέα παιχνίδια.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X