ΑΕΚάρα κάνε το αυτονόητο κόντρα στον Παναιτωλικό - Νίκη και θέαμα για την αγέλη του Αλμέιδα (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα κάνε το αυτονόητο κόντρα στον Παναιτωλικό - Νίκη και θέαμα για την αγέλη του Αλμέιδα (19:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας αντιμετωπίζει απόψε η ΑΕΚ και θέλει μόνο τρίποντο πριν τη διακοπή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ καλείται να κάνει το αυτονόητο στο εξ αναβολής της 1ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό και να επιστρέψει στις νίκες πριν τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων

Λίγο πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League (19:30, Cosmote Sport 2HD, LIVE μετάδοση από το ENWSI TV) και καλείται να κάνει το αυτονόητο. Να πάρει τη νίκη και να πλησιάσει στην κορυφή.

Η ΑΕΚ προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 με τον Άγιαξ στο Europa League, ωστόσο λίγες ημέρες πριν είχαν ηττηθεί 2-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μείνουν στο -8 από την κορυφή της βαθμολογίας με ματς λιγότερο. Έτσι απόψε οι νταμπλούχοι θέλουν τη νίκη για να μαζέψουν τη διαφορά από την πρώτη θέση, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και πηγαίνοντας έτσι ήρεμοι στη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στο αποψινό ματς η ΑΕΚ έχει ξανά απουσίες, όπως δυστυχώς συμβαίνει από την έναρξη της φετινής σεζόν.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Λιβάι Γκαρσία που θα επιστρέψει μετά τη διακοπή, ενώ τέθηκε οριστικά νοκ άουτ και ο Τσούμπερ που έχασε και το ματς με τον Άγιαξ λόγω ενοχλήσεων. Και σαν να μην έφθανε αυτό προέκυψε την τελευταία στιγμή και το πρόβλημα με τον Κώστα Γαλανόπουλο που ένιωσε και αυτός ενοχλήσεις και έμεινε εκτός.

Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα άφησε εκτός τον Σιμάνσκι για να πάρει ανάσες, ενώ προτίμησε να πάρει τον Ζίνι στην αποστολή αντί του Μοχαμάντι. Εν απουσία των Λιβάι Γκαρσία και Στίβεν Τσούμπερ, ο Αλμέιδα έκρινε πως πρέπει να πάρει τον Αφρικανό άσο στους «εκλεκτούς» του για το ματς με τον Παναιτωλικό. Έτσι δεν έχει να κάνει με λόγους ξεκούρασης η απουσία του Μοχαμάντι, αλλά λόγω του αριθμού των ξένων με τον Pelado να θυσιάζει τον Ιρανό για να έχει έναν επιπλέον επιθετικό διαθέσιμο στο ματς με τους Αγρινιώτες. Η ΑΕΚ, λοιπόν, θα έχει τους πέντε ξένους στο ματς με τον Παναιτωλικό και αυτοί είναι οι Χατζισαφί, Πινέδα, Πισάρο, Ζίνι και Αραούχο.

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε rotation στο αρχικό σχήμα, όπως το συνηθίζει άλλωστε με τους συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι η εκτίμηση που μπορεί να γίνει για την ενδεκάδα είναι πως ο Στάνκοβιτς θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Χατζισαφί και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ το βασικό αμυντικό δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί ίσως ξεκινήσει για δεύτερο σερί ματς. Στη μεσαία γραμμή είναι πιθανό να επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Γιόνσον μαζί με τον Πινέδα. Οι Πισάρο και Ελίασον λογικά θα βρίσκονται στις δύο πλευρές ενώ ο Μάνταλος ενδεχομένως ξεκινήσει αυτή τη φορά πίσω από την κορυφή, όπου μπορεί να διατηρηθεί ο Πόνσε.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΚ για το ματς αυτό αποτελούν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς. Πινέδα, Μάνταλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Το πλάνο του Παναιτωλικού

Από την άλλη ο Παναιτωλικός έχει μπει σε νέα εποχή με τον Γιάννη Πετράκη να αντικαθιστά τον Σούρερ και να κάνει απόψε ντεμπούτο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα «καναρίνια» προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από την Λαμία με 1-0 είναι μαζί με Ατρόμητο και Βόλο οι μοναδικές ομάδες που φέτος δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα έως τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έβγαλε την πρώτη του αποστολή, δεν υπολογίζει στους Οικονόμου, Μαυρία αλλά και στον Καρέλη, ενώ εκτός είναι και οι Μπακάκης, Τσιγγάρας.

Η αποστολή του Παναιτωλικού στην οποία επανήλθαν οι Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης είναι η εξής: Καπίνο, Μλάντεν, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Γκρατερόλ, Φρ. Ντουάρτε, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ξενιτίδης, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Πέρες, Πέδρο, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου, Μπαλντασάρα.

Η διαιτητική ομάδα του ματς

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Στάικος
4ος: Τσιάρας
VAR: Τζήλος, Σαμοΐλης

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X