Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»

Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»
Photo Credits: INTIME

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής ανοίγει τα χαρτιά του και την καρδιά του στο enwsi.gr λίγο πριν τις εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη δράση στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσφορά στην ΑΕΚ.

Για 25 χρόνια στα κοινά της περιοχής που μεγάλωσε και ζει καθημερινά, για πολλά χρόνια στην Ένωση ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, καθώς και ανάμεσα στους 23 Legends που επέλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης να κάνουν παρέλαση στα εγκαίνια του γηπέδου πριν ένα χρόνο. Για ένα γήπεδο για το οποίο έκανε πολλά ως Αντίδημαρχος Τεχνικών Εργων και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ γνωρίζει και αναγνωρίζει τα πάντα. Για αυτό άλλωστε του έχει εκφράσει τα αμέριστη στήριξη του στις εκλογές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, αποσύροντας εδώ και αρκετό διάστημα την εμπιστοσύνη του από την παράταξη του Γιάννη Βούρου με τον οποίο υπάρχει ρήξη, ενώ μόλις χθες αποχώρησε από την παράταξη του και επίσημα η νυν Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ανθή Παπακώστα.

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής διεκδικεί τη Δημαρχία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας (υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί του ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος και ο γιος του Κώστα Νεστορίδη Γιώργος) λοιπόν για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει με την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το parking, τις οφειλές σε εργαζομένους κ.α. Προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες μίας πόλης που «αναγεννήθηκε» με την επιστροφή της ΑΕΚ. Και πρέπει άμεσα να λυθούν!

Η επόμενη μέρα στην περιοχή είναι κρίσιμη σε όλα τα επίπεδα και ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής ως… παιδί της πόλης εδώ και δεκαετίες έρχεται να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων που τον γνωρίζουν για πολλά χρόνια. Η περιοχή τον γνωρίζει και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει, η οικογένεια της ΑΕΚ είναι μαζί του και για τον λόγο αυτό φαντάζει ως φαβορί πια και με βάση τις στοιχηματικές αποδόσεις των τελευταίων ημερών που άλλαξαν άρδην το σκηνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και το κλίμα στην περιοχή.

Το enwsi.gr επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να του παραθέσει τις σκέψεις και το πρόγραμμα του για τη Νέα Φιλαδέλφεια που οραματίζεται και θέλει να κάνει πράξη με τους συνεργάτες του, αφού πρώτα τον εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι.

Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»

Τα δύο μεγάλα parking και η συνεργασία με την ΑΕΚ

Αρχικά η κουβέντα μαζί του ξεκίνησε για την ΑΕΚ, το γήπεδο και πως μπορεί να γίνει πλέον αρμονική η συνύπαρξη και να εξαλειφθούν τα προβλήματα.

«Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της, επέστρεψε εκεί που ανήκει και δεδομένα δουλέψαμε πολλοί άνθρωποι για καιρό για να γίνει αυτό μετά το 2019. Άσχετα το τι έγινε στην αρχή και στην πορεία, το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ γύρισε στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατασκευάστηκε ένα γήπεδο στολίδι για την περιοχή, για όλη την Αθήνα και όλη την χώρα, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Και αυτό βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό έφερε και αρκετό κόσμο και στα παιχνίδια, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες. Και αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά και να διορθώσουμε όσα δεν λειτουργούν καλά σε αυτές τις δύο πρώτες σεζόν ως Δημοτική Αρχή.

Ένα ζήτημα σημαντικό είναι το parking. Σχεδιάζουμε αν αναλάβουμε τη Δημοτική Αρχή και μας εμπιστευτεί ο κόσμος, να κάνουμε ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Να γίνει ένα parking στην Εθνική Οδό. Υπάρχουν οικόπεδα ελεύθερα προς αξιοποίηση, ήδη έχουμε βρει δύο χώρους. Δημοτικό parking με άμεση πρόσβαση στην πόλη όλες τις ημέρες, χώροι που απέχουν 150 μέτρα και θα χωρούν χιλιάδες αυτοκίνητα, σχεδιάζουμε κοντά στα 10.000. υπάρχει επίσης και ακόμη ένας χώρος κοντά στον Σκλαβενίτη στην Εθνική Οδό. Και αυτό θα βοηθήσει αρκετά στην αποσυμφόρηση που παρουσιάζεται μέχρι τώρα».

Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»

Η ανάπλαση της Δεκελείας και η πεζογέφυρα

Εν συνεχεία ο κ.Γεωργαμλής μίλησε ακόμη πιο συγκεκριμένα για το σχέδιο του για τη Νέα Φιλαδέλφεια τονίζοντας «Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα της Δεκελείας με ένα σχέδιο ανάπλασης, καθώς και να κατασκευαστεί πεζογέφυρα στον Σκλαβενίτη. Σημείο που σημειώνονται ατυχήματα και δεν έχει λυθεί ως πρόβλημα.

Πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα έχουν έρθει αρκετές επιχειρήσεις, σημαντικές επιχειρήσεις. Ως Δήμος πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο προστασίας των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να λειτουργούν ορθά, όπως πρέπει και όχι ανεξέλεγκτα. Ο Δήμος έχει την ευθύνη σε αυτό.

Έχουμε και άλλα σημαντικά ζητήματα να λύσουμε για το γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία έχουν συζητηθεί με τη νυν διοίκηση και υπάρχει κοινή γραμμή. Αφορά και την αστυνόμευση και την παρουσία ασθενοφόρων, καθώς και συνοδά έργα πέριξ του γηπέδου ή σχετικά κοντά που θα κάνουν ακόμη πιο όμορφη και λειτουργική την παρουσία του, καθώς και άνετη την παρουσία των πολιτών.

Είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε τόσο κόσμο, μα πρέπει να τους εξασφαλίζουμε και κάποιες μίνιμουμ παροχές σε σημαντικά ζητήματα ασφάλειας».

Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»

Τι συνέβη όμως και επήλθε η ρήξη στις σχέσεις του με την παράταξη του Γιάννη Βούρου και γενικότερα η αποστασιοποίηση της νυν Δημοτικής Αρχής με την ΠΑΕ ΑΕΚ;

«Για ότι έγινε με την διοίκηση Βούρου ανήκει στο παρελθόν. Εγώ έφυγα μετά από τα πρώτα χρόνια και πήραμε χωριστούς δρόμους διότι είχαμε σημαντικές διαφωνίες στην πολιτική που είχε. Εγώ είμαι άνθρωπος που γυρίζει τους δρόμους, ακούει και μιλά με τον κόσμο κάθε μέρα. Δεν είμαι εξαφανισμένος ή μέσα σε ένα γραφείο. Με ξέρουν τόσα χρόνια και τους γνωρίζω όλους.

Δεν υπήρχε η επικοινωνία και η συνεργασία που απαιτούνταν για τόσο σημαντικές θέσεις ευθύνης, καθώς και μαθαίναμε πράγματα αφότου είχαν αποφασιστεί, δίχως να ενημερωθούν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Για τον λόγο αυτό και για αρκετά ακόμη ζητήματα, αποχωρήσαμε και εγώ και η Ανθή Παπακώστα (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ), καθώς και άλλοι Σύμβουλοι που δεν ανέχτηκαν την κατάσταση αυτή και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Όσο ήμασταν εκεί βοηθήσαμε πολλοί και εγώ ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργών κάτι καλό έκανα και πέτυχα. Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες για το γήπεδο της ΑΕΚ, ξέρουν πολύ καλά και τι έκανα και με τιμά η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν τώρα πριν τις εκλογές με την στήριξη τους.

Το ζήτημα με τον ηλεκτροφωτισμό τον οποίο τον θέλαμε όλοι, το πώς υπερκοστολογήθηκε και φτάσαμε σε τεράστια ποσά για το Δήμο μας, από 1,2 της μελέτης στο 3.7 εκατ.ευρώ, είναι ζήτημα πως διερεύνηση και έφτασε μέχρι και τη Βουλή. Ακόμη και τώρα όμως ο ηλεκτροφωτισμός έχει σημαντικά κατασκευαστικά και τεχνικά προβλήματα και σε πολλούς δρόμους δεν λειτουργούν… Και επαναλαμβάνω, η αρχική μελέτη ήταν στο 1,2 εκατ.ευρώ και φτάσαμε να πληρώσει ο Δήμος 3,7 εκατ.ευρώ! Τρεις φορές πάνω!

Έγιναν σοβαρά ζητήματα και αποχωρήσαμε όλοι εμείς, ήρθε μία απόφαση από το ΣτΕ που μας την έκρυψαν και ο Βούρος δεν μας είπε τίποτε και εν συνέχεια την πέρασαν από την οικονομική επιτροπή πριν καν αντιδράσουμε. Όλα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να τα γνωρίζουν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Δεν φύγαμε έτσι… ένα πρωί γιατί μας κάπνισε, υπήρχαν σημαντικά προβλήματα και περίεργες υποθέσεις.

Δεν υπήρχε συνεργασία, επικοινωνία για αυτό και φύγαμε 2 Αντιδήμαρχοι και 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Και έφυγαν όλοι αλλά και άλλοι από την παράταξη του Βούρου που πλέον δεν υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο και είχαν ταχθεί εναντίον του από τότε.

Ο Δήμαρχος και 3-4 γύρω του απαξίωσαν όλους τους συνεργάτες με άσχημη συμπεριφορά, όπως και τους εργαζόμενους στο Δήμο που έχουν προχωρήσει σε 14 διαμαρτυρίες και πρόσφατα έκαναν κατάληψη και στο Δημαρχείο για οφειλές 300.000 ευρώ».

Γεωργαμλής: «Μεγάλος στόχος η αρμονική συνύπαρξη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ετοιμο σχέδιο με 2 μεγάλα parking, ανάπλαση Δεκελείας και Άλσους»

Το σχέδιο για το Άλσος

Ένα σημαντικό κομμάτι για τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το Άλσος, μία καταπράσινη ανάσα δροσιάς και ομορφιάς κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Μία περιοχή όμως εγκαταλελειμμένη και με σημαντικές ελλείψεις.

«Το Άλσος είναι πολύ σημαντικό για τη Νέα Φιλαδέλφεια, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Είμαστε εδώ με σχέδιο και πλάνο. Θέλω τον Κένταυρο να ολοκληρωθεί άμεσα και να προχωρήσει η ανάπλαση του Άλσους, που δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Το Άλσος είναι συνδεδεμένο με την πόλη μας και με το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι πνεύμονας πρασίνου για εμάς, για όλη την Αττική. Στο πρόγραμμα μας το οποίο είναι γνωστό σε όλους καιρό είναι να συνδέσουμε το Άλσος με το γήπεδο με φωτισμούς, με ολική ανάπλαση. Να γίνει ένας υπέροχος χώρος συνολικά. Υπάρχουν αυτή την στιγμή κιόσκια στο εσωτερικό του Άλσους, αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως αναψυκτήρια για τους κατοίκους. Να τα νοικιάσουμε και να έχει έσοδα ο Δήμος, να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη του. Το μόνο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή είναι η λίμνη. Είναι κρίμα όλο αυτό για την περιοχή. Είναι και το εκκλησάκι μέσα εκεί. Θέλει οργάνωση, θέλει δουλειά από όλους μας. Επίσης αν μου το επιτρέψουν, θέλω να φτιάξω ένα θέατρο μέσα στο Άλσος. Υπάρχει ένας χώρος στο τελείωμα του Κένταυρου που μπορεί να αξιοποιηθεί. Είναι και θέμα Δασάρχη. Αλλά θα ήθελα να φτιάξω ένα θέατρο εντός Άλσους για την πόλη μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό».

 Μεγάλο πρόβλημα η καθαριότητα

«Είναι ένας τομέας σημαντικός με μεγάλα προβλήματα για εμάς. Η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην πόλη μας, όπως και σε κάθε περιοχή. Επίσης η βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και των Αθλητικών Εγκαταστάσεων είναι βασικός στόχος της παράταξης μας γιατί μείναμε πίσω σε πολλά. Οι εγκαταστάσεις μας είναι σε κάκιστη κατάσταση. Οι παιδικές χαρές επίσης και οι αύλειοι χώροι δεν είναι αυτοί που πρέπει για τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά. Εχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί. Υπάρχει τεράστια διάθεση και μεράκι από τους συνεργάτες μου και εμένα. Επίσης μεγάλο βάρος θα πέσει και στην κοινωνική υπηρεσία. Να είμαστε δίπλα στον Πολίτη σε όλα είναι το σημαντικότερο και να λύνουμε όσο μπορούμε τα προβλήματα του. Τα σπίτια, οι οικογένειες έχουν προβλήματα που μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει».

Γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστά, για τους συλλόγους και για την ΑΕΚ

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στο πρόγραμμα μας και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα υπάρχει ένας χώρος τεράστιος κοντά στην Εθνική Οδό. Είναι πέντε φορές σαν την έκταση της ΑΕΚ και εκεί έχουμε ολόκληρο σχέδιο για να φτιάξουμε μία μεγάλη αθλητική εγκατάσταση με χώρους. Εκεί θέλουμε να κάνουμε αρχικά ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου να το χρησιμοποιεί η πόλη, γήπεδο το οποίο δεν υπάρχει τόσα χρόνια και είμαστε ο μόνος Δήμος χωρίς τέτοιο γήπεδο. Θέλουμε επίσης να κάνουμε δύο κλειστά γήπεδα για όλες της ομάδες. Και για την ΑΕΚ φυσικά για να μπορούν να εξυπηρετηθούν σύλλογοι της περιοχής και τμήματα. Θα λύσουμε το πρόβλημα αναφορικά με τις ώρες προπόνησης, όλα θέλουν οργάνωση και καλή επικοινωνία. Θα είναι στην ουσία δύο κλειστοί στεγαζόμενοι χώροι. Αυτού του είδους οι κατασκευές θέλουν άδεια μικρής κλίμακας και αυτό βοηθά αρκετά να προχωρήσουμε άμεσα. Θα είναι δύο αύλειοι χώροι για όλα τα παιδικά τμήματα που θα προπονούνται εκεί και θα έχουν και το δικαίωμα να αγωνίζονται σε αυτά τα γήπεδα για τα παιχνίδια τους. Θα είναι παρκέ κάτω, θα κλείνει τον χειμώνα και το καλοκαίρι θα ανοίγει από τις πλαϊνές μεριές για να παίρνει αέρα. Το έχουμε μελετήσει και θα προχωρήσουμε».

Σχέδιο με ασφάλιση μαθητών-αθλητών

«Αν όλα πάνε καλά και μας εμπιστευτεί ο κόσμος, έχουμε πρώτο στόχο να ασφαλίσω όλους τους μαθητές, όλων των βαθμίδων, για τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και επίσης για τη διαδρομή που θα κάνουν από το σπίτι στο σχολείο και στην επιστροφή τους. Θα είναι όλοι δωρεάν ασφαλισμένοι από τον Δήμο. Και θα ασφαλίσω και τις ομάδες της πόλης. Την προμηθέα, δε, του ασφαλιστή, για να μην υπάρξουν κακές γλώσσες, κάθε χρόνο θα συμφωνήσουμε να τη δίνουμε σε ένα αθλητικό σωματείο, σε ένα σωματείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες κάτι τέτοιο. Για ενίσχυση. Δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη αυτό και είναι σημαντικό για εμάς».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X