Ξεκινά η νέα εποχή της «Βασίλισσας» - Ντεμπούτο για την ΑΕΚ σήμερα στο «παλάτι» της με το Λαύριο (17:15, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Ξεκινά η νέα εποχή της «Βασίλισσας» - Ντεμπούτο για την ΑΕΚ σήμερα στο «παλάτι» της με το Λαύριο (17:15, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Πρεμιέρα στην Basket League για την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει το Λαύριο σήμερα το απόγευμα στα Άνω Λιόσια

Η σεζόν ξεκινά και επίσημα για την ΑΕΚ που κοιτάζει ψηλά!

Η «Βασίλισσα» υποδέχεται σήμερα (17:15, LIVE σχολιασμός enwsi.gr, ΕΡΤ3) το Λαύριο στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων. Πρόκειται για την πρεμιέρα της Basket League με την ΑΕΚ να έχει βάλει τον πήχη πολύ υψηλά με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει.

Η ανανεωμένη ομάδα με τον Χοάν Πλάθα στο τιμόνι και μόνο τον Δημήτρη Φλιώνη και τον νεαρό, Μωυσή Μητρέλο από πέρυσι. Κατά τα άλλα, έχουν γίνει 14 προσθήκες στο δυναμικό της ΑΕΚ. Το ρόστερ απαρτίζεται από 16 παίκτες συνολικά. Οι 7 ξένοι είναι οι ΜάκΛεμορ, Μακρέι, Κουζμίνσκας, Χολ, Ραντλ, Καμπενγκέλε και Τίλμαν. Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα, δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ματς έχουν μέχρι και 6 ξένοι, άρα ένας από αυτούς θα μείνει εκτός 12άδας σήμερα. Όσο για τους Έλληνες παίκτες, είναι οι Φλιώνης, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου, Χατζηδάκης, Καράμπελας, Κώττας, Πιλάβιος, Ματαλιωτάκης και Μωυσής.

Ο Μάνος Χατζηδάκης θα είναι εκτός 12άδας λογικά, αλλά πηγαίνει όλο και καλύτερα σχετικά με το διάστρεμμα στο δεξί πόδι και σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Όσο για το Λαύριο, φέτος έχει για προπονητή, τον Κώστα Μέξα, που διαδέχθηκε τον Γιώργο Λιμνιάτη. Από την περσινή σεζόν έχουν μείνει τρεις παίκτες (σ.σ. Ζάρας, Σπρίντζιος, Αϊβαζίδης). Η ομάδα της Λαυρεωτικής ενισχύθηκε μάλιστα τα τελευταία 24ωρα, με τον νεαρό Οικονομόπουλο, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Η καλή παράδοση της ΑΕΚ

Ιστορικά, είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην 1η αγωνιστική της Basket League. Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση κόντρα στο Λαύριο, με 5 νίκες σε 7 εντός έδρας αγώνες απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, από τη σεζόν 2015-16 και μετά. Συνολικά στο πρωτάθλημα και ανεξαρτήτως έδρας, η Βασίλισσα έχει νικήσει στα 11 από τα 15 ματς εναντίον του Λαυρίου. Η μεγαλύτερη διαφορά στα ματς των δύο ομάδων, είναι το +40 με το οποίο η ΑΕΚ είχε νικήσει, με 96-56 τη σεζόν 2016-17 στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά, την περσινή σεζόν (2022-23) ο Δικέφαλος είχε υποστεί ανέλπιστη ήττα μέσα στα Λιόσια από το Λαύριο με 95-81, σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ομάδας, δίχως αμφιβολία.

Κατά τα άλλα, από το 2014 όταν και επέστρεψε στην Basket League, η ΑΕΚ αγωνίστηκε μόνο τρεις φορές ως γηπεδούχος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες, κόντρα σε ΠΑΟΚ ο 2015 (65-53), Τρίκαλα το 2017 (91-72) και Καρδίτσα το 2022 (79-63). Γενικά, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από τη σεζόν 1992-93) η ΑΕΚ μετράει 20 νίκες σε 29 ματς πρεμιέρας, έχοντας ρεκόρ 12-3 ως γηπεδούχος.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X