Βήμα για την πρόκριση η ΑΕΚάρα!

Βήμα για την πρόκριση η ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πήρε βαθμό στο 1-1 απέναντι στον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούσε και ανατροπή και είναι ακόμη... αφεντικό για την πρόκριση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αφού δεν κατάφερε να κερδίσει απόψε με ανατροπή στο τέλος, πήρε το… μίνιμουμ και με το 1-1 απέναντι στον Άγιαξ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Ένωση έχει 4 βαθμούς, με τον Άγιαξ να μένει στον έναν, όπως έχει και η Μπράιτον, ενώ η Μαρσέιγ έχει 2.

Η ΑΕΚ μπορούσε στο τέλος μάλιστα να πάρει το ματς, είχε 24 τελικές με τον Γιόνσον να χάνει το… άχαστο για το γκολ της ανατροπής!

Στο 30’ ο Μπέρχβαϊν έκανε το 0-1 με πέναλτι, αλλά στο 74′ ο Βίντα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 με την ΑΕΚ μετά να αγγίζει την ανατροπή αλλά να μην τα καταφέρνει.

Φοβερός απόψε ο Στάνκοβιτς, μεγάλο ματς για Μουκουντί, πολύ σημαντικός και ο Αμραμπατ.

Πολύ κακός και εκνευριστικός ο διαιτητής, έκανε κακό στην ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο…

Eπόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στις 19:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Παναιτωλικό για την Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ καθώς μόλις 2 είχαν ξεκινήσει στο Γεντί Κουλέ. Ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, Σιμάνσκι και Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Αμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε.

Η ΑΕΚ εξ’ αρχής έκανε ψηλά pressing και έψαχνε την πρώτη φάση για γκολ, παίζοντας στην άμυνα προσεκτικά μα ψηλά με Μουκουντί-Βίντα και τις βοήθειες του Σιμάνσκι. Και πριν το πρώτο 10λεπτο οι κιτρινόμαυροι με τριπλή προσπάθεια επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Γκόρτερ. Ο Πόνσε μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Πινέδα, ο Τέιλορ τελευταία στιγμή παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Άμραμπατ δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε κόρνερ και αμέσως μετά έγιναν κόντρες μετά από σουτ του Σιντιμπέ με τον πορτιέρε του Άγιαξ να μπλοκάρει. Στο 12’ όμως ο Άγιαξ έφτιαξε την πρώτη του μεγάλη φάση. Ο Φορμπς πήρε την μπάλα μετά την αδυναμία του Μουκουντί να απομακρύνει και αφού έκανε το σουτ, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα σε δεύτερο χρόνο. Οι Ολλανδοί έπαιρναν μέτρα προς την εστία της ΑΕΚ και εκμεταλλευόντουσαν τα εύκολα λάθη των παικτών του Αλμέιδα. Ετσι, στο 20’ ο Γκατσίνοβιτς έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Αίαντας έφυγε στην κόντρα. Ο Μπρόμπι μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε. Τρία λεπτά μετά ο Αραούχο είχε ένα άτσαλο σουτ άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά από φάση διαρκείας ο Χατζισαφί σούταρε άουτ.

Και στο 28’ έγινε μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση. Η φάση άρχισε από φάουλ που έγινε εις βάρος του Αραούχο και δεν σφύριξε ο Ματέι Γιόνγκ, ο Μπέρχβαϊν εκανε κούρσα και όταν μπήκε στην περιοχή ο Πινέδα από πίσω είχε επαφή μαζί του, ο παίκτης έπεσε και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι. Ο Μπέρχβαϊν ευστόχησε από τα 11 μέτρα για το 0-1, καθώς ο Στάνκοβιτς έπεσε σωστά, αλλά δεν πρόλαβε να ακουμπήσει και να απομακρύνει την μπάλα. Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ… πήρε μπρος και είχε την πρώτη μεγάλη φάση για γκολ. Ο Πινέδα με επέλαση του μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Γκοντέρ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σιντιμπέ είχε άτσαλο σουτ που έφυγε άουτ από πολύ καλή θέση. Στο 39’ σέντρα του Χατζισαφί αριστερά, ο Πόνσε έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Σιντιμπέ από πίσω του να βρίσκεται σε πολύ πιο καλή θέση για εκτέλεση. Το ματς είχε πάρει τρελό ρυθμό και ελέω του κακού διαιτητή που δεν σφύριζε φάουλ στην ΑΕΚ με… τίποτε και έτσι στο 41’  Μπέρχβαϊν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα με διπλή επέμβαση, ενώ στο 43’ Μπέρχβαϊν με τρομερό σουτ απείλησε, αλλά ο Στάνκοβιτς επενέβη και κράτησε την ΑΕΚ! Στο 45’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ και πήρε πάσα από τον Χατζισαφί, ο Σέρβος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βίντα με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Έτσι τελείωσε το ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-1, με την ΑΕΚ να έχει παράπονα από τον ρέφερι για τα σφυρίγματα του καθώς άφηνε το σκληρό παιχνίδι στον Άγιαξ, ενώ η Ένωση είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη της κυρίως από δεξιά με τον βιαστικό και άτσαλο Γκατσίνοβιτς.

Το β’ ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια άρχισε δίχως αλλαγές και από τους δύο προπονητές. Στο 48’ σέντρα – σουτ από τα δεξιά του Γκατσίνοβιτς, η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ συνέχιζε να κάνει επιπόλαια λάθη με την μπάλα στα πόδια, με τον Άγιαξ λόγω ταχύτητας να είναι επικίνδυνος. Ο Άγιαξ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση με τον Μπέρχβαϊν στο 54’, ο κάπτεν του Άγιαξ έστρωσε στον Μπέρχαους, αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Σιμάνσκι πρόλαβε και απομάκρυνε προ του Μπρόμπεϊ. Στο 59’ αντεπίθεση του Άγιαξ, ο Μπέρχαους δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ακολούθησε μίνι διακοπή λόγω τραυματισμού του Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει και να έχει άμεσα μεγάλη φάση. Στο 66’ ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Χόρτερ έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Στο 67’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Ο Ρότα πήρε την θέση του Σιντιμπέ, ο Μάνταλος του Πόνσε και ο Γιόνσον του Πινέδα. Έτσι φορ έπαιξε ο Αραούχο, με τον Μάνταλο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο και 2 χαφ.

Σο 69’ ο Στάνκοβιτς κράτησε πάλι την ΑΕΚ όρθια με νέα επέμβαση του μετά από νέο σουτ του Μπερχάους. Στο 73’ κεφαλιά πάσα του Αραούχο στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 74’ ο Αγιαξ άλλαξε φορ και έβαλε τον Άκπομ, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε τον Ελίασον αντί του Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα για να μπερδέψει τον αντίπαλο. Και αμέσως η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Ο Άμραμπατ από δεξιά σέντραρε ιδανικά στην καρδιά της περιοχής και ο Βίντα με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1! Στο 77’ με νέα φάση η ΑΕΚ απείλησε, με σουτ του Μάνταλου λίγο άουτ και την ορμή του γηπέδου υπέρ της ΑΕΚ. Στο 78’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Μοχαμάντι αντί του Γκατσίνοβιτς και έβαλε αριστερό μπακ ξανά.

Ο Αγιαξ εν συνεχεία πίεσε, με την ΑΕΚ να έχει ξανά τον Στάνκοβιτς πρωταγωνιστή. Ωραίο σουτ του Τέιλορ, ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Ο Άγιαξ έκανε 2 αλλαγές με φαν Άξελ Ντόνχεν και φαν ντεν Μπόμεν, με την ΑΕΚ να θέλει να διαχειριστεί ορθά το ματς στο τέλος. Στο 89’ ο Αραούχο δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χόρτερ τον σταμάτησε. Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ αμέσως μετά. Στο 90’ ο Γιόνσον βγήκε τετ-α-τετ με τον Χόρτερ κι αυτός τον σταμάτησε με ενστικτώδη επέμβαση!

Έτσι το ματς τελείωσε στο 1-1 με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία απόψε, αλλά παραμένει… αφεντικό!

ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1

Γκολ:

  • 30’ Μπέρχβαϊν πέναλτι 0-1
  • 74’ Βίντα κεφαλιά 1-1

Κίτρινες: Βίντα (40’), Πινέδα (51’), Αραούχο (89’), Αμραμπατ (90’) – Μπρόμπεϊ (54’), Σούταλο (62’)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ – Άγιαξ

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν ο κορυφαίος για την ΑΕΚ, την κράτησε σε πολύ δύσκολες στιγμές και έδειξε την κλάση του κάτω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ στον όμιλο έχει δεχθεί γκολ μόνο με πέναλτι!

Το κλειδί του ΑΕΚ – Άγιαξ

Η στιγμή που βάζει αριστερό μπακ τον Ελίασον, ανεβάζει μέτρα την ΑΕΚ και… μπερδεύει τον Άγιαξ, είναι αυτή που κρίνει το ματς, με τον Άμραμπατ από δεξιά να μεταφέρει το παιχνίδι. Το ρίσκο έπιασε και λίγο μετά μπήκε ο Μοχαμάντι.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Άγιαξ

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X