Διονύσης Χιώτης: «Ακόμη λέω στα παιδιά μου ότι έφαγα δύο γκολ από τον Ζιντάν»

Διονύσης Χιώτης: «Ακόμη λέω στα παιδιά μου ότι έφαγα δύο γκολ από τον Ζιντάν»
Photo Credits: INTIME

Τι δηλώνει ο βετεράνος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Διονύσης Χιώτης το αλησμόνητο 3-3 πριν από 21 χρόνια με τη Ρεάλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν στιγμές που όταν τις ζεις αντιλαμβάνεσαι πως δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκαν οι χιλιάδες οπαδοί στο Νίκος Γκούμας που είδαν την ΑΕΚ να έρχεται ισόπαλη 3-3 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό ένιωσε και ο Διονύσης Χιώτης που μίλησε στο BN Sports για εκείνο το «τρελό» βράδυ, αλλά και για το… κρίμα που ένιωθε όλη η ομάδα στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Πέρασαν κιόλας 21 χρόνια από την ημέρα που ο ύμνος της ΑΕΚ πήρε πάλι σάρκα και οστά, «και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε το όνομα σου». Στις 2 Οκτωβρίου του 2002 η Νέα Φιλαδέλφεια έζησε για 90 λεπτά συναισθήματα που κανείς, ούτε και ο πιο τρελός οπαδός της, δεν θα πίστευε πως θα ένιωθε. Η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήρθε ισόπαλη 3-3 με την ΑΕΚ και έμεινε… ευχαριστημένη.

Καλά τα γκολ και οι ασίστ, καθώς πάντα όλοι αυτά θυμούνται σε τέτοιες ανεπανάληπτες βραδιές. Όμως κάποιος πρέπει να προσέχει τα μετόπισθεν και ευτυχώς για την «Ένωση» τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει ο Διονύσης Χιώτης.

Ο Χιώτης μίλησε στο BN Sports για την ιστορική ισοπαλία απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, για τα συναισθήματα που σου προκαλεί ο ύμνος του Champions League αλλά και για την χαρά που αισθάνεται όταν λέει πως ο Ζιντάν σκόρερε απέναντι του.

Σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ, το έργο της ΑΕΚ εξ αρχής φάνταζε δύσκολο. Εσείς είχατε πίστη πως θα καταφέρει η ομάδα να κάνει τέτοια αποτελέσματα;

«Εντάξει αυτά τα αποτελέσματα δεν τα περιμέναμε (γέλια). Πιστεύαμε πως θα παιζόταν η τρίτη θέση με την Γκενκ όπως δηλαδή και έγινε. Ποτέ δεν περιμέναμε πως θα γινόταν αυτή η εξέλιξη απέναντι σε τέτοιες ομάδες».

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το γήπεδο και ο κόσμος σε τέτοιου είδους αγώνες; Στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο;

«Σίγουρα όχι (γέλια). Πολύ δύσκολα θα γινόταν κάτι τέτοιο. Αν και βέβαια το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Τότε υπήρχε το πρόβλημα με τον Ψωμιάδη που είχε βάλει πανάκριβα εισιτήρια με αποτέλεσμα το γήπεδο να μην γεμίσει. Σίγουρα όμως ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Άλλωστε πάντα νιώθαμε τον κόσμο μας στην Φιλαδέλφεια. Είχαμε βέβαια και μία πολύ καλή ομάδα, με αρκετούς Έλληνες παίκτες, που γνώριζαν ποια είναι η ΑΕΚ και τι πρεσβεύει. Με το ελληνικό στοιχείο μπορέσαμε να γίνουμε και πιο εύκολα ομάδα κάτι που έδειξαν τα αποτελέσματα».

Πόσο τρομακτικό είναι για έναν τερματοφύλακα να έχει να απέναντι του τον Ζινεντίν Ζιντάν;

«Χαίρεσαι να τρως γκολ από τέτοιους παίκτες. Το λέω ακόμη στα παιδιά μου ότι έφαγα δύο γκολ από τον Ζιντάν. Πραγματικά ένας τερματοφύλακας το χαίρεται αυτό και ας τρώει γκολ. Τότε η Ρεάλ ήταν καλύτερη από ποτέ, ήταν όλοι ένας και ένας. Σε ποιόν να πρωτοεστιάσεις (γέλια); Δεν υπήρχε η ομάδα αυτή. Μόνο ο Ρονάλντο έλλειπε καθώς ήταν τραυματίας. Ο Ζιντάν είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει, οι επαφές που είχε με την μπάλα και ότι έκανε γενικά μέσα στο γήπεδο ήταν τρομερό. Εμείς όμως τους κοιτάξαμε στα μάτια και καταφέραμε να γράψουμε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας».

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X