Ο Τίλμαν έβγαζε... φωτιές, η ΑΕΚ νίκησε (87-89) στο Μαρούσι!

Ο Τίλμαν έβγαζε... φωτιές, η ΑΕΚ νίκησε (87-89) στο Μαρούσι!
Photo Credits: INTIME

Εντυπωσιακός ο Αμερικανός στην πρόβα τζενεράλε της Ένωσης - Τι έδειξε η ομάδα του Πλάθα

Η ΑΕΚ κέρδισε (87-89) το Μαρούσι στον Άγιο Θωμά, στο τελευταίο φιλικό της ομάδας πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Η Ένωση είχε δύο καλά δεκάλεπτα, το πρώτο και το τέταρτο, όπου και έκριναν τον αγώνα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έδειξε και πάλι αστάθεια στην απόδοση της, κάποιες στιγμές έχανε τον προσανατολισμό της όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει. Πλέον έχει μια εβδομάδα για να διορθώσει τις ατέλειες και να παρουσιαστεί έτοιμη στο παιχνίδι με το Λαύριο. Εκτός έμειναν ο αρχηγός Δημήτρης Φλιώνης και ο Χατζηδάκης.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα που δεν είχε στην διάθεση του τους Δημήτρη Φλιώνη (ξεκούραση) και Μάνο Χατζηδάκη (αποθεραπεία), ξεκίνησε με τους Καράμεπλα, Ραντλ, ΜακΡέι, Κουζέλογλου και Τίλμαν. Καλή πρώτη περίοδος για την ΑΕΚ, που μπήκε καλά στο παιχνίδι και από το ξεκίνημα πήρε τα ηνία, χτυπώντας τον Ραντούλιτσα στην άμυνα, με τον Τίλμαν να πετυχαίνει 8 πόντους από πικ εν ρολ. Την σκυτάλη πήρε ο ΜακΡέι που με ατομικές ενέργειες είχε 4 πόντους , ενώ και ο Νετζήπογλου με το που μπήκε σκόραρε. Το Μαρούσι βασιζόταν πολύ στην επιθετική ικανότητα του Ραντούλιτσα που πέτυχε κάποιους πόντους αλλά γενικά η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε προβλήματα, κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενη (14-23).

Το Μαρούσι πίεσε περισσότερο στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να βγάλει κάποιες άμυνες, που του έδωσαν την ευκαιρία να μειώσει το σκορ με τρίποντα και τελικά να ισοφαρίσει το παιχνίδι με τον Ραντούλιτσα (37-37). Ο Ζοάν Πλάθα συνέχισε τις πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό της στην επίθεση η Ένωση και το Μαρούσι με τον Τζούστον να περάσει μπροστά (41-37). Με τρίποντο του Στασινού και του Χολ διαμορφώθηκε το σκορ ημιχρόνου (44-41).

Πολύ δυνατό παιχνίδι και στην 3η περίοδο με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ φύσικαλ και τον Τίλμαν να συνεχίζει να σκοράρει από κοντά όμως η άμυνα της ΑΕΚ δεχόταν και πάλι τρίποντα με αποτέλεσμα να ακολουθεί στο σκορ (57-53). Με ακόμα ένα ξέσπασμα του Τίλμαν που είχε τρομερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά και βελτιωμένη άμυνα η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ κάνοντας ένα μικρό σερί 3-9 (60-66). Με τρίποντο του Καράμπελα στην εκπνοή η Ένωση πήρε την μεγαλύτερη διαφορά από το ξεκίνημα (62-69).

Με τον Τίλμαν να είναι ασταμάτητος και να έχει φτάσει τους 28 πόντους, η ΑΕΚ συνέχισε να ξεφέυγει στο σκορ, έχοντας δυναμώσει αρκετά στην άμυνα της (64-75). Με τον Νετζήπογλου να ευστοχεί στο τρίτο του τρίποντο και άλλο ένα από τον Κουζμίνσκας η ΑΕΚ κρατούσε την διαφορά (73-81). Το Μαρούσι προσπάθησε να πιέσει στο τέλος για να γυρίσει το παιχνίδι όμως η ΑΕΚ ήταν ψύχραιμη και πήρε την φιλική νίκη με 87-89.

Μαρούσι-ΑΕΚ: 87-89

Δεκάλεπτα: 14-23, 44-41, 62-69, 87-89

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Ξύδας, Στασινός 8 (2), Παπαγεωργόπουλος, Πένο, Ραντούλιτσα 15, Σταυρακούκας 8, Καλογερίας, Τζούστον 16, Νικολαίδης 3, Ιορδάνου, Χιλ 18 (3), Λούκοβιτς 19(3).

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 28, Ραντλ 4, Καράμπελας 3, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 11, Μάκλεμορ , Κουζέλογλου 11, Καμπενγκέλε 7, Κώττας , Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 5, Χολ 10 (2), Κουζμίνσκας 10 (1), Πιλάβιος.

 

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X