Ο Αραούχο το έχει πάει σ’ άλλο level

Ο Αραούχο το έχει πάει σ’ άλλο level
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ξεκινάει τον μήνα βάζοντας στο τραπέζι την αγωνιστική μετάλλαξη ενός από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλό μήνα ολούθε. Είναι ωραίος μήνας ο Οκτώβρης. Έρχεται ο Άγιαξ στη Φιλαδέλφεια και αν η ΑΕΚ κερδίσει μπορεί να γίνει αφεντικό σ’ έναν όμιλο που την είχαν εντελώς ξεγραμμένη. Έχει όμορφο ταξίδι στην Μασσαλία. Έχει στο τέλος του και παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια πάντα έχει αξία.

Επίσης ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας, στον οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα συζητούσαμε για την επιστροφή του Αραούχο στο γήπεδο, μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατο πέρυσι το Πάσχα. Για όσους το έχουν λησμονήσει, ήταν τέτοια η φύση και του τραυματισμού και της επέμβασης, που η συζήτηση ήταν για απουσία πέντε μηνών.

Την συζήτηση αυτή την έκαναν οι γιατροί στην Ισπανία που επέλεξε ο Σέρχιο να κάνει την επέμβαση του. Ευτυχώς το δεύτερο πιο σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης που ήταν η αποθεραπεία έγινε στην ΑΕΚ. Και επειδή όταν μιλάμε για τον Αραούχο, πάντα πρέπει να μπαίνει και κάποιο θαύμα «παίζει», αντί μήνα Οκτώβρη να συζητάμε για το πότε και πως θα μπει στην αγωνιστική δράση, η κουβέντα είναι για τα αγωνιστικά του κατορθώματα εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Το επαναλαμβάνω, επειδή ίσως δεν το έχουμε στο μυαλό μας απολύτως καθαρό. Στις αρχές του καλοκαιριού, η εκτίμηση ήταν πως ο Αραούχο θα επιστρέψει περί τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη σε παιχνίδια της ΑΕΚ. Και η αγωνία ήταν για το πως θα είναι η κατάσταση του, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας και μια σοβαρή επέμβαση στο γόνατο. Αλλά τώρα που φτάσαμε αρχές Οκτώβρη, η κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε για τον Σέρχιο, είναι πως καθαρά ποδοσφαιρικά, έχει πάει το παιχνίδι του σ’ άλλο level. Αυτό έχει δείξει στα 10, ολογράφως δέκα, ματς που ήδη έχει παίξει.

Στην περυσινή σεζόν ο ρόλος που είχε δώσει ο Αλμέιδα στον Αραούχο και ο τρόπος που εκείνος είχε ανταποκριθεί σ’ αυτόν, ήταν ένας βασικός πυλώνας και της λειτουργίας του αγωνιστικού μοντέλου αλλά κυρίως της επιτυχίας της ΑΕΚ. Από τον Σέρχιο πήγαζε κυρίως η ενέργεια, το πρέσινγκ, η ένταση στο παιχνίδι της ομάδας. Απολύτως ελεύθερος, έξω από το «κουτί», με χίλιες δυο σημαντικές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Και για όσους το έχουν λησμονήσει, ακόμα και σημαντικές γκολάρες, όπως αυτή στην Τούμπα, στην κομβική νίκη στα Play Offs.

Φέτος ο Αραούχο παίζει περίπου στην ίδια θέση, έχει περίπου τον ίδιο ρόλο μέσα στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας, αλλά το παιχνίδι του είναι εντελώς διαφορετικό. Έχει προσθέσει ο Σέρχιο σ’ αυτό και το μοίρασμα της μπάλας όχι με τρόπο τέτοιο για να ανοίξει απλώς η επίθεση της ΑΕΚ, αλλά για να βγει ασίστ. Στο ρεπερτόριο του, έχει βάλει και τις κάθετες πάσες και τις τριαντάρες μπαλιές. Κάτι που δεν το είχε και που μέχρι τώρα το κάνει… αλφαδιά.

Θυμηθείτε τις δυο κάθετες «μαχαιριά» στην άμυνα της Μπράιτον προς τον Λιβάι, στο ματς της ΑΕΚ στην Αγγλία. Θυμηθείτε τις δυο κάθετες, επίσης «μαχαιριά» στην άμυνα, στον Πόνσε, στο ματς της προηγούμενης Πέμπτης με τον Ατρόμητο. Θυμηθείτε την 30άρα μπαλιά στο ντέρμπι της Λεωφόρου προς το φινάλε του ματς, που έβγαλε τον Ελίασον μόνο του απέναντι από τον Μπρινιόλι.

Από την αρχή της φετινής σεζόν, ο Αραούχο παίζει μ’ αυτόν τον τρόπο. Ψάχνοντας την μακρινή μπαλιά, κοιτώντας και επιδιώκοντας την κάθετη πάσα. Έχει μάλιστα πολύ καλές συνεργασίες, ίσως καλύτερες ακόμα και από την περυσινή σεζόν, τόσο με τον Γκαρσία, όσο και με τον Πόνσε. Με όποιον φορ δηλαδή βρεθεί να παίζει μπροστά του ή ακόμα και δίπλα του. Διότι υπήρχαν ματς, όπως για παράδειγμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια, που ο Αλμέιδα έβαλε τον Αραούχο σχεδόν δίπλα στον Πόνσε για ένα πολύ πιο καθαρό 4-4-2.

Θα μπορούσε ο Σέρχιο να μετρά μέχρι τώρα ακόμα και πέντε ασίστ στα ματς που έχει παίξει. Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως ήδη από πέρυσι αυτό το ψάχνει στο παιχνίδι του. Την περυσινή σεζόν την ολοκλήρωσε συνολικά με εννέα ασίστ, έχοντας χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι των Play Offs. Δεν είναι δα και μικρός ο αριθμός. Όμως φέτος το έχει εξελίξει αυτό πολύ περισσότερο. Έχει βάλει πολύ την κάθετη πάσα στο παιχνίδι του. Την αποτελεσματική κάθετη. Όπως και την τριαντάρα μπαλιά. Την ακριβείας. Το έχει εξελίξει πολύ και το έχει πάει σ’ άλλο level το παιχνίδι του. Χωρίς απ’ αυτό να έχει βγάλει το σκοράρισμα. Και πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσο και το πως αυτό το παιδί, έχει μεταλλαχθεί ποδοσφαιρικά με τον Αλμέιδα, μέσα σε περισσότερο από έναν χρόνο. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν ένας σταρ ήδη, που μπορεί και να αισθανόταν πως δεν την είχε καν ανάγκη αυτή την μετάλλαξη.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X