Πήρε το Super Cup ο Ολυμπιακός - Επικράτησε με 75-51 του Παναθηναϊκού

Πήρε το Super Cup ο Ολυμπιακός - Επικράτησε με 75-51 του Παναθηναϊκού
Photo Credits: INTIME

Ο Ολυμπιακός επιβλητικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 75-51 και κατέκτησε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε παράσταση με έναν πρωταγωνιστή εξελίχθηκε ο τελικός του Super Cup 2023, στο κλειστό στις Καλυθιές, στη Ρόδο. Ο Ολυμπιακός επιβλητικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, υπέταξε τον Παναθηναϊκό με 75-51 και κατέκτησε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν.

Χαρακτηριστικό αποτέλεσε πως οι «πράσινοι» πέτυχαν 4 πόντους στο εξάλεπτο του ματς, με τον Ματίας Λεσόρ αρχικά και τον Κώστα Σλούκα στη συνέχεια και σκόραραν ξανά στο 17’ με 3/3 βολές από τον τελευταίο. Είχαν, δε, 0/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και καμία ασίστ.

Επιθετικός πλουραλισμός, ομαδικό πνεύμα με όμορφες συνεργασίες (19 ασίστ, 7 κλεψίματα), υπεροχή στη ρακέτα (41 ριμπάουντ), από την άλλη, αποτέλεσαν τα χαρακτηριστικά των Πειραιωτών, οι οποίοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (20 πόντους με 6/7 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 37-11, 56-34, 75-51

Σαρωτικός με το… καλησπέρα, ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό. Τροφοδοτώντας, σε πρώτο χρόνο τον Μιλουτίνοφ και τον Παπανικολάου να βάζει, στην πορεία, με άνεση την μπάλα στο καλάθι, προηγήθηκε με 14-4 στο 8’. Απόσταση που είχε διαρκώς αυξητικές τάσεις, με τον Λαρεντζάκη να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, με συνέπεια το +28 για τους «ερυθρόλευκους» στο 17’ (32-4).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, έργο που ήταν αποκαρδιωτικό. Ο Ολυμπιακός κράτησε σταθερά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, η οποία άγγιξε τη μέγιστη τιμή, το +30 (64-34), στο 33’.

*Πριν από το τζάμπολ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, βράβευσε τοπικούς φορείς
* Αποδοκιμασίες εισέπραξε από τους υποστηρικτές του Ολυμπιακού με την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα πρώτα λεπτά του τελικού, ο Κώστας Σλούκας. Χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις για να σταματήσουν τα εις βάρος του συνθήματα, όπως επίσης και για να σταματήσει από την κερκίδα η χρήση λέιζερ.
* Τραυματίας αποχώρησε από το παρκέ για τον Παναθηναϊκό, με 3’58’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ο Κάιλ Γκάι.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Καρπάνος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Κάνααν 12 (1), Παπανικολάου 10 (2), Πίτερς 4, Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 20 (6), Φαλ, Μιλουτίνοφ 10, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα , Μωραίτης, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 9, Παπαπέτρου, Γκραντ 14 (2), Λεσόρ 8, Αντετοκούμπο 2, Ερναγκόμεθ 15 (3), Μαντζούκας 3 (1)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X