Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»: Οι δέκα στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το «Ναό» της ΑΕΚ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»: Οι δέκα στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το «Ναό» της ΑΕΚ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς - OPAP Arena» με την ΑΕΚ να επιστρέφει σπίτι της και να είναι παντοδύναμη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς – OPAP Arena» με την ΑΕΚ να επιστρέφει σπίτι της, να κατακτά το double, να είναι παντοδύναμη και τα καλύτερα έρχονται.

Και, όμως, ούτε που το καταλάβαμε… Έχει περάσει ένας χρόνος από το «η ΑΕΚ κόβει την κορδέλα της νίκης», από τα εγκαίνια του Ναού, από τα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς – OPAP Arena».

Ήταν Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν η ΑΕΚ εγκαινίαζε το νέο της γήπεδο με τις εικόνες να μεταδίδονται σε όλη την υφήλιο μέσω της απευθείας μετάδοσης της ΕΡΤ3. Ακόμη και άτομα που δεν έχουν δηλώσει ΑΕΚ, ανατρίχιασαν με το φαντασμαγορικό show και τα βιώματα των Ελλήνων της Πόλης και της Μικράς Ασίας που εκδιώχθηκαν από τους τόπους τους, τα «ιερά χώματα» και ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε όλη την Ελλάδα για να ιδρυθεί η ΑΕΚ και να έχει μόνιμη βάση τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»: Οι δέκα στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το «Ναό» της ΑΕΚ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Όπως είθισται, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι φύσει αδύνατο να μην σταθεί κανείς στις δέκα στιγμές που ξεχώρισαν.

Αποθεώθηκε απ’ τον κόσμο και βούρκωσε συγκινημένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Η πρώτη στιγμή είναι σίγουρα από τα εγκαίνια. Είναι η στιγμή που ο «τίγρης» βουρκώνει, όταν αποθεώνεται απ’ όλο το γήπεδο.

Ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας και Ιωνίας, Γαβριήλ, λίγη ώρα μετά τον αγιασμό της OPAP Arena ευχαρίστησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τη δημιουργία της Αγιά-Σοφιάς και το γήπεδο… πήρε φωτιά. «Αδέρφια της ΑΕΚ. Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εικόνες που θυμίζουν το λαμπρό παρελθόν για όλους μας. Είναι μεγάλη η συγκίνηση την ώρα αυτή. Εκκλησία και ΑΕΚ είναι ένα πράγμα. Μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Γαβριήλ κι εν συνεχεία ευχαρίστησε τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, λέγοντας «Ευχαριστούμε το πρόσωπο χάρη στο οποίο ζούμε σήμερα αυτό το όνειρο. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη».

Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»: Οι δέκα στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το «Ναό» της ΑΕΚ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σ’ εκείνο το σημείο οι οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να φωνάζουν εν χορώ «είναι τρελός ο πρόεδρος» αλλά και το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος βούρκωσε όντας φανερά συγκινημένος.


Το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο και η Original Παραδείσου

Δεύτερη μεγάλη στιγμή είναι δίχως αμφιβολία το πρώτο γκολ στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Το πανό που φέρνει ΟΛΟΥΣ όσους λείπουν μαζί μας! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Το πανό που φέρνει ΟΛΟΥΣ όσους λείπουν μαζί μας! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Δευτέρα (3/10/22) τον Ιωνικό και στο 6′ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς γράφει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της Ένωσης. Ανοίγει το σκορ, το πανηγυρίζει έξαλλα και στο γήπεδο η ατμόσφαιρα θυμίζει… Αποκάλυψη σε ένα ματς, βέβαια, που ουδείς δεν μπορεί να ξεχάσει να ξεχάσει και για το τεράστιο πανό της Original Παραδείσου.


Το πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η επόμενη στιγμή είναι δίχως αμφιβολία το πρώτο ντέρμπι στο νέο γήπεδο.

Στις 30 Οκτωβρίου η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και επικρατεί άνετα με 2-0 του «δικέφαλου του Βορρά» που είχε μία φάση στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά από κει το απόλυτο μηδέν. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του ΠΑΟΚ και στα δύο ημίχρονα και επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς.


To 3-0 στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό

Σίγουρα μία από τις στιγμές που δεν μπορεί να ξεχάσει κανένας φίλος της ΑΕΚ είναι το 3-0 με τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου. Ένα ματς, όπου η ΑΕΚ παρατάχθηκε με επιλογές παικτών από τον πάγκο. Πολλοί «πάγωσαν», αλλά μέσα στο γήπεδο η ΑΕΚ έκανε πράγματα και θαύματα νικώντας με ένα σκορ που τη φέρνει με το 1,5 πόδι στον τελικό της διοργάνωσης.


Η φιέστα με τον Βόλο

Δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το σπέσιαλ αφιέρωμα…

Ήταν 14 Μαΐου του 2023 με την ΑΕΚ να νικά με 4-0 τον Βόλο και να σφραγίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Πραγματικός χαμός εντός και εκτός γηπέδου για την Ένωση που επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από πέντε χρόνια.


Τα θυρανοίξια της «Αγίας Σοφίας»

Μία στιγμή που πέρασε στο «ντούκου» από αρκετούς, αλλά έχει ξεχωριστή σημασία για την οικογένεια της ΑΕΚ ήταν τα θυρανοίξια της OPAP Arena που είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία και τον Άγιο Λουκά του εν Στειρίω.

Αυτά πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μαΐου. Η τελετή τελέστηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και αρκετών παλαίμαχων άσων της ΑΕΚ.

Ανάληψη τελικού του Conference League

Και στις 28 Ιουνίου ήρθε η ξεχωριστή τιμή για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η UEFA ανακοίνωσε με δόξα και τιμή ότι ο τελικός του Europa Conference League του 2024 θα διεξαχθεί στον Ναό της ΑΕΚ.

Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»: Οι δέκα στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από το «Ναό» της ΑΕΚ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός αιώνα ιστορίας της, η ΑΕΚ θα έχει τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει στο νέο της γήπεδο έναν ευρωπαϊκό Τελικό και μάλιστα σε μία ημερομηνία με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό!

Η δολοφονία του Μιχάλη

Το βράδυ της 7ης Αυγούστου ουδείς θα ξεχάσει… Λίγες ώρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Νέα Φιλαδέλφεια βάφεται με αίμα.

Περισσότεροι από 100 φίλοι της Ντιναμό μαζί με Έλληνες συνεργούς τους εξαπολύουν δολοφονική επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Η OPAP Arena μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με τον Μιχάλη Κατσούρη να χάνει τη ζωή του από μαχαιριά που δέχθηκε στο χέρι και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η συνέχεια είναι γνωστή… Το πανελλήνιο «παγώνει». Γίνονται συλλήψεις, στην ΕΛ.ΑΣ. άπαντες κάνουν μέχρι στιγμής τους «Πόντιους Πιλάτους» για τις ευθύνες, όμως εκεί έξω υπάρχει μία μάνα που ψάχνει απαντήσεις και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί και δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Το πρώτο ματς με την Ντιναμό γίνεται εν τέλει στις 15 Αυγύστου στο Ζάγκρεμπ με την ΑΕΚ να νικά με 1-2 και η ρεβάνς στις 19 του ίδιου μήνα.

Ένα ματς που δύσκολα θα ξεχαστεί. Και αυτό κατ’ αρχήν λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη. Κατά δεύτερον λόγω του γεγονότος ότι είναι το πρώτο ευρωπαϊκό για την ΑΕΚ στο νέο της «σπίτι» και κατά τρίτον για την εξέλιξή του. Στο ημίχρονο η ΑΕΚ χάνει με 0-1. Στο 65′ ο Λιούμπισιτς κάνει το 0-2 και το φάσμα του αποκλεισμού αρχίζει να πλανάται πάνω από την OPAP Arena.

Όλα, όμως, αλλάζουν στις καθυστερήσεις. Κατ’ αρχήν στο 67′ μπαίνει ο Αραούχο αντί του Τσούμπερ και στο 90+2′ γίνεται πρωταγωνιστής μειώνοντας σε 1-2 για την ΑΕΚ. Πλέον το σκορ οδηγεί το ματς στην παράταση. Η ΑΕΚ, όμως, κυνηγά την επιστροφή, το 2-2 και το πετυχαίνει. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Λιούμπισιτς, ο VAR λέει στον ρέφερι Έσκας να δει τη φάση. Δίνεται πέναλτι, ο Λιβάι εκτελεί, ο Λιβάκοβιτς που ήταν ο MVP του ματς αποκρούει και ο Βίντα στην επαναφορά κάνει το 2-2 χαρίζοντας μία πρόκριση-έπος στην Ένωση για τον Μιχάλη.


Η στιγμή του ύμνου του Champions League με την Αντβέρπ

Και πάμε στην 10η στιγμή… Είναι σίγουρα το ματς με την Αντβέρπ. Ναι, η ΑΕΚ έχασε με 1-2 και αποκλείστηκε, αλλά ήταν τόσο ωραίο το γήπεδο με τα σήματα του Champions League.

Ήταν τόσο ανατριχιαστικό να ακούγεται ο ύμνος του Champions League μέσα στον «Ναό».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X