Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του ματς με τον Ατρόμητο

Ένας χρόνος «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» και η ΠΑΕ το γιόρτασε: «Η ΑΕΚ με ορμητήριο το γήπεδο της, είναι και πάλι παντοδύναμη!»
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 παίκτες της ΑΕΚ που έπαιξαν στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν καθάρισε το ματς νωρίς και χρειάστηκε ένα θρίλερ στο φινάλε για να κερδίσει. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ έξω από την περιοχή που πήγαινε στο «γάμα» της εστίας του, ακριβώς μια φάση πριν το ακυρωθέν γκολ του Ατρομήτου. Σ’ αυτή την φάση, παρότι έχει αντίπαλο κρεμασμένο πάνω του, κάνει επέμβαση. Και αυτές ήταν οι δυο σημαντικές στιγμές του, σε ένα ματς που δεν είχε πολλή δουλειά.

Εχσάν Χατζισαφί: Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και έκανε εξαιρετικό ματς. Καθάρισε με ευκολία όλες τις μονομαχίες ανασταλτικά, ενώ στα ανεβάσματα του από την πλευρά του, βοήθησε πολύ την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ με τις επιλογές του. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή.

Άλεξ Κάλενς: Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην βασική ενδεκάδα. Αυτή την φορά ακόμα πιο λυμένος. Εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, κάλυπτε τους χώρους σωστά και έπαιρνε και όσες μάχες χρειαζόταν. Αλλά είχε και σωστές και ψύχραιμες επιλογές κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια του

Σίμος Μήτογλου: Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Έλληνα στόπερ. Όσες φορές χρειάστηκε να μονομαχήσει με τον αντίπαλο φορ, του πήρε την… ταυτότητα. Κρατούσε πολύ σωστά την θέση του. Και παραλίγο ακόμα και να σκοράρει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Πολλή δουλειά και κυρίως δημιουργική από τον Γάλλο μπακ στο δεξί άκρο της άμυνας. Ανέβαινε συνεχώς από την πλευρά του και βοήθησε πολύ ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει ανοιχτούς χώρους στην κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε από ένα σημείο και μετά να κουράζεται. Και έκανε και το πέναλτι στην ισοφάριση του Ατρομήτου.

Γενς Γιόνσον: Πολύ καλό ματς από τον Δάνο χαφ που έκανε τα πάντα στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Έτρεξε πάρα πολύ, κάλυψε όλους τους χώρους, σταμάτησε επιθέσεις του Ατρομήτου πριν καν εκδηλωθούν και με σωστές επιλογές στον τρόπο που άπλωνε το παιχνίδι της ομάδας.

Ροντόλφο Πισάρο: Πολλές πρωτοβουλίες από την πλευρά του και πολλή δουλειά στην δημιουργία. Ήταν συνεχώς σε κίνηση, ζητούσε μπάλες και έπαιζε με το κεφάλι ψηλά, ψάχνοντας για σωστές συνεργασίες. Ωστόσο τις περισσότερες φορές, δεν του βγήκαν οι τελικές του πάσες.

Σέρχιο Αραούχο: Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Από το δικό του εκπληκτικό τελείωμα στο δοκάρι, προήλθε η φάση του κερδισμένου πέναλτι για το 1-0. Ενώ γενικώς έκανε σημαντική δουλειά και στο δημιουργικό κομμάτι, ειδικά με τις 30άρες αλλαγές παιχνιδιού που επιχειρούσε, αλλά και με τον τρόπο που πατούσε την αντίπαλη περιοχή.

Πέτρος Μάνταλος: Ο κορυφαίος παίκτες της ΑΕΚ. Πήρε την θέση και τον ρόλο που είχε στα χαφ ο Πινέδα. Πήρε μπάλες στα πόδια του, άπλωσε τις περισσότερες φορές σωστά το παιχνίδι. Ενώ ήταν συνεπής και στον τρόπο που έπρεπε να πρεσάρει για να κερδίσει κατοχές η ΑΕΚ. Έκλεψε μπάλες, ανέβασε την ομάδα, έβγαλε πολλή δουλειά και φυσικά κέρδισε και τα δυο πέναλτι.

Νορντίν Άμραμπατ: Σε κέφια ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός, πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του και πολλές πρωτοβουλίες και από την δεξιά πλευρά, αλλά και από την κίνησή του προς τον άξονα. Και με το δικό του εύστοχο πέναλτι, η ΑΕΚ ξεκλείδωσε την άμυνα του Ατρομήτου. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις.

Έκι Πόνσε: Μέσα σ’ όλες τις φάσεις ο Αργεντινός επιθετικός, που έχει βρει πλέον προσαρμογή στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Πήρε προσπάθειες, αλλά δεν είχε καλές τελικές εκτελέσεις. Πάντως ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ ενεργητικός στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Μπήκε ως αλλαγή. Πήρε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι στις καθυστερήσεις. Επέλεξε να κάνει μια μαγική εκτέλεση αλά Πανένκα και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Γενικώς πάλεψε πολύ από την πλευρά του και είχε σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια.

Σίτβεν Τσούμπερ: Ήρθε από τον πάγκο, αλλά φαινόταν να έχει μια δυσκολία στη συνεργασία με τον Ζίνι ως δίδυμο στην επίθεση. Δεν του βγήκαν οι περισσότερες από τις πρωτοβουλίες που πήρε με την μπάλα στα πόδια του.

Ζίνι: Αυτή την φορά κλήθηκε να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Όμως περισσότερο έδειχνε να παίζει με την λογική του αριστερού ακραίου, γι αυτό έβγαινε πολύ προς τα πλάγια, με αποτέλεσμα να αδειάζει η περιοχή. Προσπάθησε πάντως να βοηθήσει.

Νίκλας Ελίασον: Μπήκε για να παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης. Τελικά βρέθηκε να παίζει στις καθυστερήσεις ως δεξί μπακ. Και έδειξε συνέπεια σ’ αυτό, στο πιο κρίσιμο διάστημα.

Κώστας Γαλανόπουλος: Η τελευταία κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο. Βοήθησε πολύ ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο, να βρει ενέργεια. Έβγαλε πολλή ενέργεια ο Γαλανόπουλος εκεί που η ΑΕΚ την χρειαζόταν.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X